fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Milwaukee Bucks

Vanvidskamp: Giannis og Wemby veksler højdepunkter i verdensklasse

På Victor Wembanyamas 20-årsfødselsdag kunne det franske stjernefrø i nattens opgør mod Milwaukee Bucks ikke lade være med at levere det ene sindssyge highlight efter det andet. Alligevel trak et andet europæisk supermenneske, Giannis Antetokounmpo, det længste strå med 44 point. Efter en tæt affære løb Bucks med sejren over San Antonio Spurs på 125-121.

Foto: Flickr - Keith Allison

Hvis du har behov for at tabe kæben, skal du bare se eller gense opgøret mellem San Antonio Spurs og Milwaukee Bucks, som blev spillet natten til fredag.

Og hvis det ikke er nok, kan du se Nikola Jokic’ kampafgørende buzzer beater fra midten af banen imod Golden State Warriors i bunden af artiklen.

En af nutidens største stjerner, Giannis Antetokounmpo, og en af fremtidens største stjerner, Victor Wembanyama, tryllebandt hele basketballverdenen med endeløse eksempler på deres ekstraordinære talenter.

Giannis blev kampens topscorer med 44 point og tilføjede samtidig 14 rebounds og syv assists.

Wemby leverede 27 point, ni rebounds og fem blocks – tilmed på sin 20-årsfødselsdag.

Andre nævneværdige præstationer kom fra Spurs’ Devin Vassell, som præstererede 34 point, og Bucks’ Damian Lillard, der satte 25 point og 10 assists på tavlen.

Det er dog de langlemmede Giannis og Wemby, som løber med overskrifterne i dag – og med god grund.

“Han er et utroligt talent”

Sådan lød det fra Giannis Antetokounmpo, da han snakkede om rookie Victor Wembanyama efter kampen.

“Han kan score, når han har lyst, spiller på den rigtige måde og spiller for at vinde. Det var fedt at spille imod ham,” fortsatte græske Giannis om franske Wembanyama.

Og så tror 211 cm høje Giannis i øvrigt ikke et øjeblik på, at Wemby “kun” er 221 cm høj:

Vilde highlights

Selvom Giannis løb afsted med kampens topscorertitel og – ikke mindst – sejren på 125-121, gav unge Wemby grækeren kamp til stregen. Den nu 20-årige franskmand nåede blandt andet Giannis ved ringen og blokerede den dobbelte MVP ved stillingen 124-121, som holdt Spurs inde i kampen med 24 sekunder igen.

Spurs’ Tre Jones havde muligheden for at sende kampen i overtid med en helt åben 3’er fra hjørnet, men bolden ramte ringen, og Bucks løb afsted med sejren.

Dermed indtager Milwaukee fortsat andenpladsen i øst, mens San Antonio sidder på den nederste 15.-plads i vest.

Den store forskel i sejrskolonnen mellem de to hold var dog ikke til at få øje på i nat. Og med det sagt skal I ikke længere snydes for et udpluk af de vanvittige højdepunkter, som vi blev forkælet med fra de to europæiske unikummer:

Magiske Jokic

Nattens andet opgør i NBA var heller ikke uden drama og fremragende stjernepræstationer.

I en kamp, hvor Steph Curry scorede 30 point og Klay Thompson scorede 24 point, tabte Golden State Warriors på hjemmebane til Nikola Jokic (34 point), Aaron Gordon (30 point) og Denver Nuggets, 130-127.

Kampen blev afgjort på et mirakel af en buzzer beater fra Nikola Jokic, som sendte Warriors hjem med en scoring fra midten:

Skrevet af

Har været forelsket i basketball siden 2018 og arbejdet med sport på blandt andet TV 2 og Warner Bros. Discovery. Har desuden været journalistpraktikant i Bakken Bears, hvor jeg agerede studievært og kommentator på Bears TV. Har en bachelorgrad i medievidenskab og en kandidatgrad i journalistik fra Syddansk Universitet. Elsker Ringenes Herre og øl, men de skal nydes hver for sig.

Andre artikler med dette emne

Los Angeles Lakers

Victor Wembanyama leverede i nattens opgør mod Los Angeles Lakers endnu en historisk præstation. På trods af nederlaget i Crypto.com Arena, viste den franske...

NBA

Efter at sæsonens favorit blev skadet, er MVP-ræset nu igen åbent. Med en tredjedel af sæsonen tilbage er der også rigeligt tid til at...

NBA

Giannis kom med nogle yderst interessante udtalelser om Bucks' og deres retning i denne sæson efter nederlaget til Memphis Grizzlies.

NBA

Det franske fænomen Victor Wembanyama havde mandag aften en historisk kamp i sejren over Toronto Raptors. Han sluttede kampen af med en triple-double, der...

NBA

Efter en stille Trade Deadline er trupperne ved at være på plads og holdene har spillet tilpas mange kampe til, at vi kan lave...

Indiana Pacers

Tidligere på NBA's trade deadline-aften måtte Indiana Pacers' cheftræner Rick Carlisle vinke farvel til Buddy Hield, som strøg til Philadelphia 76ers. Nu henter Indiana...

Milwaukee Bucks

Mon ikke Doc Rivers har haft noget med det at gøre? Om ikke andet er Patrick Beverley blevet sendt fra Rivers' gamle arbejdsgiver, Philadelphia...

NBA

NBA har annonceret reserverne til årets All-Star kamp, og vi har derfor det fulde billede på, hvem de årlige All-Stars som udgangspunkt kommer til...