fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Milwaukee Bucks

Vanvidskamp: Giannis og Wemby veksler højdepunkter i verdensklasse

På Victor Wembanyamas 20-årsfødselsdag kunne det franske stjernefrø i nattens opgør mod Milwaukee Bucks ikke lade være med at levere det ene sindssyge highlight efter det andet. Alligevel trak et andet europæisk supermenneske, Giannis Antetokounmpo, det længste strå med 44 point. Efter en tæt affære løb Bucks med sejren over San Antonio Spurs på 125-121.

Foto: Flickr - Keith Allison

Hvis du har behov for at tabe kæben, skal du bare se eller gense opgøret mellem San Antonio Spurs og Milwaukee Bucks, som blev spillet natten til fredag.

Og hvis det ikke er nok, kan du se Nikola Jokic’ kampafgørende buzzer beater fra midten af banen imod Golden State Warriors i bunden af artiklen.

En af nutidens største stjerner, Giannis Antetokounmpo, og en af fremtidens største stjerner, Victor Wembanyama, tryllebandt hele basketballverdenen med endeløse eksempler på deres ekstraordinære talenter.

Giannis blev kampens topscorer med 44 point og tilføjede samtidig 14 rebounds og syv assists.

Wemby leverede 27 point, ni rebounds og fem blocks – tilmed på sin 20-årsfødselsdag.

Andre nævneværdige præstationer kom fra Spurs’ Devin Vassell, som præstererede 34 point, og Bucks’ Damian Lillard, der satte 25 point og 10 assists på tavlen.

Det er dog de langlemmede Giannis og Wemby, som løber med overskrifterne i dag – og med god grund.

“Han er et utroligt talent”

Sådan lød det fra Giannis Antetokounmpo, da han snakkede om rookie Victor Wembanyama efter kampen.

“Han kan score, når han har lyst, spiller på den rigtige måde og spiller for at vinde. Det var fedt at spille imod ham,” fortsatte græske Giannis om franske Wembanyama.

Og så tror 211 cm høje Giannis i øvrigt ikke et øjeblik på, at Wemby “kun” er 221 cm høj:

Vilde highlights

Selvom Giannis løb afsted med kampens topscorertitel og – ikke mindst – sejren på 125-121, gav unge Wemby grækeren kamp til stregen. Den nu 20-årige franskmand nåede blandt andet Giannis ved ringen og blokerede den dobbelte MVP ved stillingen 124-121, som holdt Spurs inde i kampen med 24 sekunder igen.

Spurs’ Tre Jones havde muligheden for at sende kampen i overtid med en helt åben 3’er fra hjørnet, men bolden ramte ringen, og Bucks løb afsted med sejren.

Dermed indtager Milwaukee fortsat andenpladsen i øst, mens San Antonio sidder på den nederste 15.-plads i vest.

Den store forskel i sejrskolonnen mellem de to hold var dog ikke til at få øje på i nat. Og med det sagt skal I ikke længere snydes for et udpluk af de vanvittige højdepunkter, som vi blev forkælet med fra de to europæiske unikummer:

Magiske Jokic

Nattens andet opgør i NBA var heller ikke uden drama og fremragende stjernepræstationer.

I en kamp, hvor Steph Curry scorede 30 point og Klay Thompson scorede 24 point, tabte Golden State Warriors på hjemmebane til Nikola Jokic (34 point), Aaron Gordon (30 point) og Denver Nuggets, 130-127.

Kampen blev afgjort på et mirakel af en buzzer beater fra Nikola Jokic, som sendte Warriors hjem med en scoring fra midten:

Skrevet af

Har været forelsket i basketball siden 2018 og arbejdet med sport på blandt andet TV 2 og Warner Bros. Discovery. Har desuden været journalistpraktikant i Bakken Bears, hvor jeg agerede studievært og kommentator på Bears TV. Har en bachelorgrad i medievidenskab og en kandidatgrad i journalistik fra Syddansk Universitet. Elsker Ringenes Herre og øl, men de skal nydes hver for sig.

Andre artikler med dette emne

NBA

NBA har afsløret årets All-Defensive hold, hvor Victor Wembanyama bliver den første rookie til nogensinde at være på førsteholdet.

NBA

Efter to serier skulle ud i syv kampe og spillets store stjerner er tørnet sammen, har vi nu fundet de sidste fire hold, der...

NBA

Los Angeles Lakers var foran med op til 20 point i tredje periode af kamp 2 mod Denver Nuggets. Alligevel formåede de forsvarende mestre...

Internationalt

Morten Stig Jensen er klar med sin anden klumme på Fullcourt.dk, og den danske basketekspert stiller skarpt på det franske basketfænomen Victor Wembanyama, der...

Boston Celtics

NBA sæsonen er snart ved at være ovre for i år. Dermed er det blevet tid til sæsonens sidste power ranking. Der bliver fokuseret...

NBA

Victor Wembanyma var tæt på at skrive NBA-historie, da San Antonio Spurs natten til onsdag dansk tid tabte snævert til Denver Nuggets, og den...

NBA

Det franske fænomen Victor Wembanyama satte ny personlig scoringsrekord, da han leverede 40 point i San Antonio Spurs overtidssejr mod New York Knicks, hvor...

NBA

Victor Wembanyama og Chet Holmgren duellerede natten til fredag, i hvad der endte i en nærmest direkte duel om årets Rookie of the year-trofæ.