fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Basketligaen

Sharif Barfi kan onsdag blive draftet til NBA G League – Få et overblik i de øvrige ni inviterede spillere

Vi dykker i denne artikel ned i hvilke spillere, der sammen med danske Sharif Barfi onsdag indgår i NBA G League´s internationale draft. Hvem er de ni spillere, og hvem er favorit til at blive valgt først? Find ud af det her.

Foto: Robert Dines Rasch

Onsdag den 28. juni er der NBA G League international draft, og danske Sharif Barfi, der har imponeret for BC Copenhagen i Basketligaen, er én ud af blot ti spillere, der er inviteret til draften.

Hvis Barfi bliver draftet, vil han være garanteret en NBA G League-kontrakt, og den pågældende klub vil have rettighederne til ham i NBA G League-regi i to år. Barfi har dog stadig muligheden for at takke nej til tilbuddet. Dette skal gøres senest den 7. juli.

Tirsdag offentliggjorde NBA G League navnene på de ti spillere, der onsdag kan sikre sig en kontrakt i NBA´s udviklingsliga. Vi gennemgår her de ni spillere, som Sharif Barfi kæmper om en plads i NBA G League med:

* Læg særligt mærke til nummer tre og syv på listen, der af eksperter betragtes som de største talenter af de ti spillere. 

1. Abdullah Ahmed

Abdullah Ahmad, 19 år, Egypten, Center, 206 centimeter

19-årige Abdullah Ahmad spillede i den forgangne sæson for BC Al Shams i den næstbedste egyptiske række.

Det har været sparsomt med informationer om den 19-årige egypter, der senest var i aktion for et egyptisk ungdomslandshold i 2020.

2. Thorvaldur Arnason

Thorvaldur Arnason, 21 år, Island, Guard, 198 centimeter

Thorvaldur Arnason har gennem de sidste fire sæsoner spillet for KR Reykjavik i den bedste islandske række, Subway League, hvor de danske landsholdsspillere Adama Darboe og Daniel Mortensen i sidste sæson var på kontrakt. Arnason fik sit gennembrud i den hjemlige række i sidste sæson, men i år byggede han yderligere på sit spil. I sæson 2021/22 var Arnason endda holdkammerat med danske Adama Darboe.

I den forgangne sæson snittede Arnason flotte 13,3 point, 5,4 rebounds og 2,7 assists per kamp. Sæson 2022/23 var altså ganske godkendt for Arnason på det personlige plan, men for KR Reykjavik var det en sæson til glemmebogen med en sidsteplads i Subway League med blot fire sejre i 22 kampe.

Arnason var en del af det islandske U2o-landshold, der i sidste sæson var lige ved at blive europamestre i B-divisionen. Desværre for Arnason og co. blev det til et nederlag i finalen mod Serbien. Arnason var EM-finalens topscorer med 19 point og leverede en flot slutrunde med et snit på 18,3 point, 6,3 rebounds og fem assists per kamp. Den 21-årige islændinges præstationer resulterede i en plads på turneringens All Star-hold.

3. Daryl Doualla

Daryl Doualla, 19 år, Frankrig, Guard, 195 centimeter

19-årige Daryl Doualla er en af de spillere, der ifølge eksperter er en mulig bejler til at blive valgt først i onsdagens draft.

Doualla har i de sidste to sæsoner spillet for Kedainiu Nevezis-Optibet i Litauen. Kedainiu Nevezis-Optibet spiller i den bedste litauiske række – selvsamme liga som danske Jonas Zohore også spillede i i den forgangne sæson. Hos Nevezis snittede Daryl Doualla 8,2 point, 2,9 rebounds og 1,4 assists per kamp i sæson 2022/23.

Før franske Doualla drog til Litauen, udfoldede han sit potentiale for LDLC ASVEL i den franske U21-liga.

Doualla deltog sidste sommer i U18 EM A-divisionen, hvor han leverede 4,7 point og 1,7 rebounds i snit over syv kampe. Kvartfinalen blev endestationen for Frankrig, der blev sendt hjem af Slovenien.

Den unge franskmand betragtes af mange som en spiller, der kan blive aktuel i NBA´s draft i 2026, og Doualla har deltaget i Adidas Next Generation Tournament, også kaldt ungdommens Euroleague, intet mindre end tre gange.

4. Sediq Garuba

Sediq Garuba, 19 år, Spanien, Guard, 195 centimeter

Næste navn på listen er Sediq Garuba fra Spanien. Sediq Garuba er lillebror til Houston Rockets-spilleren Usman Garuba, der blev draftet i 2021.

Ligesom storebror har Sediq Garuba en fortid hos Real Madrids ungdomsafdeling, som han blev tilknyttet i 2019. Sammen med Real Madrid deltog Garuba ligesom Daryl Doualla i ungdommens Euroleague tre gange. Garuba var med i den prestigefyldte turnering i 2019, 2020 og 2021.

Sediq Garuba kan modsat de hidtil nævnte spillere dog prale over allerede nu at have fået sin debut i Euroleague. I sæson 2021/22 fik den unge guard to kampe for Real Madrid i Euroleague mod henholdsvis CSKA Moskva og LDLC ASVEL Villeurbanne. I opgøret mod CSKA Moskva stod han sjovt nok overfor danske Iffe Lundberg, der i den kamp sluttede med ti point.

Forud for sidste sæson tog Garuba afsked med Real Madrid for i stedet at skifte til Odilo FC Cartagena CB, der spiller i den tredjebedste spanske række, LEB Plata. Hos Cartagena snittede Garuba 6,3 point, 2,7 rebounds og 1,3 assists.

Garuba har netop forlænget sin kontrakt hos Cartagena med én sæson.

Artiklen fortsætter under tweetet

Sediq Garuba er i disse dage til U19 VM i Ungarn med det spanske landshold. Turneringen er nået til 1/16-finalerne, hvor Spanien onsdag skal møde Libanon. Garuba og landsmændene gik gennem gruppespillet med tre sejre mod Frankrig, Canada og Kina.

5. Hassane Gueye

Hassane Gueye, 19 år, Senegal, Center, 209 centimeter

Senegaliske Hassane Gueye har siden 2020 spillet seniorbasket i Frankrig, hvor han gennem tre sæsoner har spillet i landets U21-liga. Gueye startede hos Pau-Lacq-Orthez, hvor han i 2020 endda nåede at få sin debut i den bedste franske række.

I denne sæson fik han debut i den næstbedste franske række for AS Alsace, hvor det dog blot blev til fire kampe. Sideløbende spillede han i U21-ligaen.

Gueye var med Senegals U19-landshold til VM i 2019, hvor det blev til knap 12 minutter per kamp med 1,9 point og 3,7 rebounds til følge.

6. Antonios Karagiannidis

Antonios Karagiannidis, 21 år, Grækenland, Center, 204 centimeter

Vi skal nu til Grækenland, hvor vi finder 21-årige Antonios Karagiannidis.

Karagiannidis har ligesom flere af de øvrige spillere formået at debutere i sit lands stærkeste liga i en ung alder. I sæson 2020/21 fik den 204 centimeter høje center to kampe for PAOK Thessaloniki, men mere blev det ikke til i den omgang.

I den forgangne sæson spillede Karagiannidis for Aias Evosmou i den næstbedste græske række.

7. Malique Lewis

Malique Lewis, 18 år, Trinidad & Tobago, Forward, 202 centimeter

Nu skal vi til den spiller, der er favoritten til at blive valgt først i årets NBA G League international draft: Malique Lewis.

Og det er der en god grund til.

18-årige Malique Lewis har gennem de sidste to sæsoner spillet i Liga ACB i Spanien for Carplus Fuenlabrada. Liga ACB regnes som den stærkeste hjemlige liga i hele Europa, så bare det at være i betragtning er imponerende i sig selv.

I Malique Lewis´ tilfælde har der det sidste år dog ikke blot været tale om at være i betragtning til førsteholdet. I stedet har Lewis været en fast del af rotationen hos Fuenlabrada med 19 optrædener i sidste sæson, hvilket vidner om en spiller, der spiller på et højt, højt niveau. I fem af de 19 kampe var han endda med i startfemmeren.

Lewis´ højdepunkt i sæsonen var i en kamp mod Monbus Obradoiro Santiago de Compostela, hvor han leverede career high 24 point i Liga ACB. Det 18-årige stortalent kunne dertil tilføje syv rebounds, tre assists og tre steals.

8. Jakub Urbaniak

Jakub Urbaniak, 20 år, Polen, Center, 204 centimeter

Vi er nu nået til det næstsidste navn på listen: Jakub Urbaniak fra Polen.

Polske Urbaniak tilbragte sidste sæson hos Trefl Sopot, der spiller i den bedste række i hjemlandet. Urbaniak kom i aktion i 12 opgør, hvor han dog ikke rigtigt formåede at gøre nogen figur.

Urbaniak var sidste sommer med til U20-EM, hvor han til gengæld leverede en flot indsats med 9,4 point, 5,4 rebounds og 1,7 assists per kamp. Polen sluttede EM på 13. pladsen.

Før Urbaniak kom i aktion på det højeste niveau i Polen, var han en del af ungdomsafdelingen hos Liga ACB-holdet Unicaja Malaga gennem tre år.

9. Ricards Vanags

Ricards Vanags, 20 år, Letland, Forward, 202 centimeter

Vi er nu næsten nået til vejs ende.

Nummer ni og sidste spiller på listen over spillere, der indgår i onsdagens draft sammen med danske Sharif Barfi, er Ricards Vanags fra Letland.

Vanags har efterhånden en del års erfaring fra basketball på et professionelt plan, idet han har tilbragt de sidste fire år i den Letland/Estland-kombinerede liga, hvor han har fået masser af kampe. I de fire sæsoner har han spillet for fire forskellige hold.

Senest spillede han for lettiske BK Liepaja, hvor han snittede 13,6 point, 4,8 rebounds og én assist per kamp. I alt blev det til 29 kampe, hvoraf han var starter i 25 af dem.

Vanags var sidste år til U20 EM i B-divisionen, hvor han med Letland blev nummer seks. Den 20-årige forward var landets næstmest scorende med et snit på 15,2 point per kamp.

 

Skrevet af

Jeg er redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 22 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe. (sebastian@fullcourt.dk)

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Værløse Blue Hawks-profilen Adam Heede-Andersen er rejst med det danske landshold til Finland som erstatning for Darko Jukic og kan dermed potentielt få sin...

Basketligaen

Kampen om placeringerne i top seks er blevet afgjort. Det blev Værløse Blue Hawks, der sikrede den sidste plads. Det gjorde de efter sejren...

Basketligaen

Sidste runde af Svendborgs grundspil sluttede med en flot sejr over BK Amager. Kaninerne, som havde deres nye spiller med, vandt kampen med 94-123.

Basketligaen

Der var ingen slinger i valsen, da Værløse Blue Hawks trådte et skridt nemmere pladsen i Playoff A. De besejrede Holbæk-Stenhus med 99-80.

Golden State Warriors

Trods kontraktudløb med Golden State Warriors til sommer, regner Steve Kerr med at blive enig med klubben om en ny aftale og fortsætte i...

Internationalt

Det tidligere Miami Heat-forsvarses Hassan Whiteside har besluttet at indstille karrieren i en alder af 34 år.

NBA

Det franske fænomen Victor Wembanyama havde mandag aften en historisk kamp i sejren over Toronto Raptors. Han sluttede kampen af med en triple-double, der...

Basketligaen

Intet er afgjort endnu. Værløses flotte sejr over Randers har gjort, at både BC Copenhagen og Værløse kan tage pladsen i PLAYOFF A. Læs...