fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Miami Heat

Bucks’ sæson slutter endnu engang skuffende i slutspillet

Foto: Flickr - Keith Allison

Milwaukee Bucks er ude af slutspillet allerede i anden runde efter et skuffende nederlag på 4-1 i kampe til Miami Heat. Det er andet år i træk, at Bucks går ind i slutspillet som første seed og storfavoritter til at gå i finalerne – begge gange er det endt med skuffende nederlag. Det sætter nu spørgsmålstegn ved både holdet store stjerne, Giannis Antetokoumpo, og holdets træner, Mike Budenholzer.

Kan Antetokounmpo være stjernen på et mesterskabshold?

En af de ting, der bliver sat store spørgsmålstegn ved disse dage er Antetokounmpos evne til at lede et hold i slutspillet. I det moderne NBA er det få hold, hvis største stjerne ikke kan skabe sit eget skud, hvilket er en af Antetokounmpos største svagheder. Når tempoet bliver skruet ned i slutspillet, og holdene har tid til at gameplanne mod hinanden, så bliver det sværere får Antetokounmpo at komme til sine afslutninger. Han lever i høj grad af kontraspillet, hvor han kan komme i fart og sætte sin modstander. Han har endnu ikke fået udviklet et stabilt jumpshot, hvilket gør, at modstanderne kan falde tilbage i feltet og nemmere dække ham op.

Har Giannis brug for en medstjerne, der kan skabe sit eget skud og bringe bolden op ad banen? Vi så med Shaq, at han først vandt et mesterskab, da han havde Kobe Bryant ved siden af sig. En medstjerne, der kunne sætte ham i scene og være en trussel med at skabe sit eget skud. Khris Middleton er en fremragende spot up shooter, men han er ikke lige så god til at skabe sit eget skud som f.eks. en Kobe Bryant.

Der går også rygter om, at Antetokounmpo overvejer at skifte væk efter næste sæson, når hans kontrakt udløber. Han er muligvis ved at miste tålmodigheden med Bucks og Mike Budenholzer efter to skuffende slutspil i træk. Hvis Antetokounmpo vil væk næste år, så kan Bucks også føle sig tvunget til at trade ham væk allerede i denne off-season.

Mike Budenholzer sidder nu i det varme sæde

Budenholzer har igennem en årrække vist, at han er en af ligaens bedste regular season trænere. I 2015 førte han Atlanta Hawks til et første seed i Eastern Conference, hvilket han også har gjort med Milwaukee Bucks i de sidste to sæsoner. Ingen af gangene er hans hold nåede i finalerne, hvor endestationen i 2015 og sidste år blev Conference Finals, så røg Bucks allerede ud i anden runde af slutspillet i år. De gentagne skuffelser i slutspillet har nu sat spørgsmålstegn ved, om Mike Budenholzer er den rigtige træner for Milwaukee Bucks.

Et af kritikpunkterne går på, at Budenholzer ikke spiller stjernerne nok i slutspilskampe. I den meget vigtige kamp tre i serien mod Heat spillede Antetokounmpo under 35 minutter. Sammenligner man med Toronto Raptors, så spillede Kyle Lowry over 45 minutter i deres kamp tre mod Celtics. Raptors vandt deres kamp, mens Bucks tabte deres – kunne resultatet have været anderledes, hvis Giannis havde spillet 10 minutter mere? Det er svært at svare på, men de fleste ville være enig om, at det i det mindste havde givet Bucks en bedre chance.

Et andet kritikpunkt er Budenholzers mangel på justeringer i kampene. Budenholzer har en fast spillestil, som han holder fast i ligegyldigt, hvem modstanderen er eller, hvordan det går i kampen. Det var især et problem i serien mod Heat, der var som bygget til at stoppe Bucks normale spil. De har stærke, atletiske spillere, der kan matche Antetokoumpo i forsvaret, og så er de rigtig skarpe fra 3-pointslinjen – mens Bucks er det hold, der normalt tillader flest 3-points afslutninger pr kamp. Man kunne se i kamp fire og fem, da Budenholzer blev nødt til at justere til at spille uden Antetokounmpo, at det faktisk fungerede rigtig godt. Det satte flere spillere i scene, og offensiven flød bedre, da det ikke hele tiden skulle sættes op af Giannis.

Nu er spørgsmålet om både Antetokounmpo og Budenholzer også er i Milwaukee til næste sæson. En ting dog er helt sikkert – der skal ske ændringer på holdet, hvis de skal vinde et mesterskab.

 

Jeg er Fullcourts chefredaktør. Jeg har det overordnet ansvar for sidens indhold, og jeg brænder for alt basketball, hvor jeg bidrager til både NBA- og Basketligadelen af siden.

Annonce
Annonce

Andre artikler med dette emne

NBA

NBA har suspenderet Grayson Allen efter den hårde fejl, som han lavede på Alex Caruso i kampen mellem Milwaukee Bucks og Chicago Bulls.

NBA

DeMarcus Cousins har fået en ny kontrakt i NBA, da Denver Nuggets har hentet den 31-årige center til en ti-dages-kontrakt.

NBA

Der blev brændt nylon af i nattens NBA-kampe, da 26 spillere havde minimum 25 points. Det er det højeste antal på en NBA-dag nogensinde.

Brooklyn Nets

De fleste hold har netop rundet milepælen på 41 kampe, hvilket betyder at vi er halvvejs gennem grundspillet! I denne artikel tager vi et...

NBA

Test dig selv i denne quiz om NBA-året, der gik.

Nyhedsoversigt

Vi danner her et overblik over de fem traditionsrige julekampe i NBA, der blev afviklet på første juledag.

NBA

Den anden kamp på programmet spilles i mellem de forsvarende mestre fra Milwaukee Bucks og det legendariske Boston Celtics mandskab.

Atlanta Hawks

NBA Christmas Day byder i år på fem kampe, som vores værter Alexander Christiansen og Sebastian Pfaff i denne podcast dykker ned i. Bliv...