Undgår NBA-spillere: Her er Danmarks modstandere i kommende landskampe

Danmark slipper med skrækken, og undgår to litauiske NBA stjerner.
Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter

I næste uger tager det danske herrelandshold hul på anden omgang af den sidste runde i EM-kvalifikationen. Her står de overfor Litauen og Tjekkiet i to kampe, der skal spilles i en lukket “boble” i Litauen. Nu er trupperne for begge modstandere offentliggjort. Du kan se den danske trup her.

Litauen

Danmarks første modstander er Litauen, som de skal mødes næste fredag. Her var det oprindeligt forventet, at Litauen ville have NBA-stjernerne, Jonas Valanciunas og Domantas Sabonis, med, men det var ikke muligt for det litauiske landhold at nå til enighed med Memphis Grizzlies og Indiana Pacers. Holdet må samtidig undvære adskillelige profiler fra landets bedste hold, Zalgiris Kaunas, da de deltager i EuroLeague.

Det er dog stadig en stærk trup Litauen stiller op med:

Man kan f.eks. fremhæve Bendzius, der til dagligt spiller for Dinamo Sassari. Han havde i onsdag 14 point, 5 rebounds og 4 assists mod Bakken Bears i Champions League.

Tjekkiet

Danmark tabte med blot fire point til Tjekkiet, da de to hold senest mødtes i Februar. Der er to store forskelle på det tjekkiske hold fra februar og det, der stiller op næste søndag. De har fået et af holdets store profiler, Ondřej Balvín, tilbage. Balvin er 2,16 høj, og spiller til dagligt for Bilbao i Spanien – han kan komme til at volde alvorlige problemer for danskerne under kurven. Til gengæld mangler Tjekkiet deres anfører, Vojtěch Hruban, der har valgt at blive hjemme ved familien.

Truppen til EM-kval kampene ser således ud:

 

Stillingen i gruppen ser således ud før de kommende kampe:

Se andre spændende artikler