Tidligere Horsens og Næstved træner bliver ny træner for herrelandsholdet

Foto: Robert Piil
Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter

Pressemeddelelse fra DBBF.

Det succesfulde danske basketballlandshold for herrer får en ny træner, der er velkendt af spillerne og basketballmiljøet. Kroatiske Arnel Dedic har gennem de seneste ti år været træner i den danske Basketliga og har derigennem opbygget et indgående kendskab til spillerne på det danske hold.

I august står basketballlandsholdet foran fire vigtige kvalifikationskampe. Her venter en pulje med Island og Montenegro, hvor de to øverst placerede hold går i VM-kvalifikationen, mens det nederst placerede rykker ned i rækkerne og skal begynde kvalifikationen frem mod EM 2025. Det har derfor været vigtigt for basketballforbundet at finde en træner, der kender holdet.

Dedic kom til Horsens i 2011 og siden da er det blevet til to pokalmesterskaber, to DM-titler, tre sølvmedaljer og tre sæt bronze, alle med Horsens.

Parterne har lavet en aftale, der gælder landsholdets umiddelbare opgaver i august, med gensidig mulighed for forlængelse bagefter.

Dedic afløser israelske Erez Bittman, der efter den måske mest succesfulde periode nogensinde for det danske landshold, ikke har ønsket at indgå en ny aftale.

Basketball på landsholdsniveau spilles niveaudelt og i 2017 startede Danmark på laveste niveau i EM 2021-kvalifikationen. I 2020 havde Danmark kæmpet sig op på øverste niveau og spillede om direkte kvalifikation til EM i en dynamitpulje med de to top ti nationer på verdensranglisten Litauen og Tjekkiet. Begge nationer blev i efteråret 2020 besejret og i foråret var Danmark, endda uden superstjernen Iffe Lundberg, et sidste øjebliks-skud fra anfører Adama Darbo fra at slå Litauen for anden gang og dermed kvalificere sig til EM for første gang.

Citater

Mads Young Christensen, bestyrelsesformand DBBF

– Med de vigtige kampe i august har det været vigtigt at finde den helt rigtige træner ogjeg er virkeligt tilfreds med at det bliver Arnel Dedic, der overtager det succesfulde danske landshold.

– Arnel har et personligt forhold til nærmest alle spillerne, gennem hans trænergerning i topklubberne i Horsens og Næstved over de seneste ti år, siger Mads Christensen. Enten har han været deres træner, eller han har coachet mod dem. Det er selvfølgelig en kæmpe fordel op til de vigtige kampe, der kommer lige om lidt. Det samme er det, at han har masser af erfaring fra store kampe med masser af pres på.

Arnel Dedic, ny landstræner

-Den største ære, man kan få, er at træne et landshold. Det, at repræsentere et land, er kæmpe stort og jeg kan ikke lige nu forestille mig noget større end at overtage det her hold. Spillerne har vist deres kvaliteter og vinderinstinkt over de seneste år og jeg glæder mig til at arbejde med dem og har stor tro på at vi sammen kan skabe succes.

Se andre spændende artikler