fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

FIBA

Steve Kerr om amerikanske spillere, der repræsenterer andre nationer: “Det har jeg intet imod”

Fredag tager USA hul på anden runde i VM 2023, hvor de skal møde Montenegro, og fredagens modstander har en amerikanskfødt spiller på holdet, hvilket amerikanernes cheftræner Steve Kerr i forbindelses med torsdagens træning blev bedt om at forholde sig til af den fremmødte presse.

Foto: fiba.basketball

Hvad har Rondae Hollis-Jefferson, Thomas Walkup og Kendrick Perry til fælles?

De har alle det til fælles, at de har været en af profilerne på deres respektive hold i det indledende gruppespil i VM 2023 – og så er de også amerikanere, der stiller op for en anden nation.

Rondae Hollis-Jefferson, der har været en af turneringens helt store oplevelser, stiller op for Jordan, mens Thomas Walkup og Kendrick Perry spiller for henholdsvis Grækenland og Montenegro.

De to førstnævnte spillere mødte i turneringens indledende runde deres hjemland USA, og fredag er det amerikanskfødte Kendrick Perry´s tur, når USA og Montenegro står overfor hinanden i den første kamp i anden runde af VM.

Det faktum, at Team USA fredag skal møde et montenegrinsk landshold med en amerikansk spiller i spidsen, blev USA´s landstræner, Steve Kerr, torsdag eftermiddag spurgt ind til af Eurohoops.net, og Kerr var klar i mælet.

“Det har jeg intet imod. Jeg synes, det er en fantastisk mulighed for de her spillere at spille til VM. Det er næsten hvert hold, vi møder, der har en amerikansk spiller på holdet, men reglerne i FIBA gør det muligt, hvilket er fint med os. Jeg kan godt lide, at spillerne får muligheden,” siger Kerr, der til dagligt er cheftræner for Golden State Warriors.

Steve Kerr og kompagni gik gennem det første gruppespil med tre overlegne sejre og fortsætter deres jagt på VM-titlen fredag kl. 10.40 dansk tid, hvor Perry og Montenegro venter.

Du kan se interviewet med Steve Kerr herunder:

Skrevet af

Jeg er redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 22 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe. (sebastian@fullcourt.dk)

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Svendborg Rabbits mister en af sidste sæson stjernespillere i form af hollandske Dylan Van Eyck, der skifter til spanske Odilo FC Cartagena CB.

Nyhedsoversigt

Grækenland gør comeback efter 16 år, og USA stiller stærkt op.

Bakken Bears

Den højtflyvende guard Magnus Møllgaard forlader spanske Class Bàsquet Sant Antoni. Det har klubben meldt ud på Instagram.

Landshold

Farum Arena bliver ny hjemmebane for det danske herrelandshold, der foreløbig siger farvel til Arena Næstved.

ASVEL

Dansk-israelske Noam Yaacov er igen blevet lånt ud af det franske EuroLeague-hold LDLC ASVEL - denne gang til Hapoel Tel Aviv.

Bakken Bears

Bakken Bears-stjernen Deandre Pinckney skal i næste sæson spille for israelske Hapoel Haifa.

Boston Celtics

Iffe Lundberg havde et kontrakttilbud på bordet fra Boston Celtics, men valgte Partizan Belgrade på bekostning af de 18-dobbelte NBA-mestre.

Bakken Bears

Den tidligere Bakken Bears-stjerne DeVaughn Akoon-Purcell skifter Lokomotiv Kuban ud med UNICS Kazan.