fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Eurobasket

Spændende lodtrækning: Her er Danmarks EM-kval-gruppe

Landstræner Allan Foss´ tropper skal møde Serbien, Finland og Georgien, når der skal spilles om en plads til Eurobasket 2025.

Foto: fiba.basketball

Opdateres…

Tirsdag blev der sat navn på de lande, Danmark skal forbi, hvis de rød-hvide vil til Eurobasket 2025, og de danske drenge skal møde nogle svære modstandere.

Danmark er havnet i gruppe G med verdensranglistens nummer seks Serbien, Finland og Georgien. På verdensranglisten er Finland nummer 24, mens Georgien er på 32. pladsen. Til sammenligning finder vi Danmark på 60. pladsen.

Finland er automatisk kvalificeret til slutrunden, da de sammen med Cypern, Polen og Letland er værter for Eurobasket 2025. Dermed skal Serbien, Georgien og Danmark kæmpe om de resterende to EM-billetter.

Det blev altså Serbien fra det øverste seedningslag, der derudover bestod af Frankrig, Spanien og Slovenien, der skal en tur til Danmark, og den store basketnation må anses som værende storfavoritter i gruppen til den kommende EM-kvalifikation. Således er det på papiret Georgien, der bliver Danmarks direkte modstander om den tredje plads til EM fra gruppe G.

Den kommende EM-kvalifikation vil blive spillet over tre landsholdsvinduer: 19-27. februar 2024, 18-26. november 2024 og 17-25. februar 2025. I hvert vindue skal der spilles to kampe.

Lodtrækningen kan genses herunder:

Skrevet af

Jeg er redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 22 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe. (sebastian@fullcourt.dk)

Andre artikler med dette emne

Internationalt

Jonas Zohore fortsætter karrieren i Asien, hvor han har indgået en aftale med indonesiske Rajawali Medan.

Eurobasket

Danmarks landstræner Allan Foss er tilfreds med, at de står med en sejr efter de to første kampe i EM-kvalifikationen, men sidder alligevel tilbage...

Eurobasket

Georgien er stadig uden sejr i EM-kvalifikationen, efter de mandag blev slået af Serbien med 63-76.

Eurobasket

Se highlights fra Danmarks nederlag til Finland lige her.

Eurobasket

Det er en ærgerlig fornemmelse, basketekspert Morten Stig Jensen sidder tilbage med, efter Danmark mandag aften tabte til Finland med 89-85.

Eurobasket

Danmark var lige ved at kunne fortsætte drømmestarten på kvalifikationen til EM 2025, men måtte se sig besejret af Finland med 89-85 efter en...

Landshold

I fredagens opgør mod Georgien lod Allan Foss flere af de unge talenter få chancen. Heriblandt Tobias Jensen som Fullcourt fangede efter kampen.

Eurobasket

Den finske landstræner Lassi Tuovi arbejder til dagligt sammen med den danske stjerne Iffe Lundberg i Virtus Segafredo Bologna, og det skulle i høj...