fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Landshold

Makedonien gæster Danmark og Forum Horsens

Makedonien er Danmarks næste modstander ved Eurobasket 2015 kvalifikationen, som kommer til Danmark med en overtids sejr i bagagen over Belgien i den første kamp.

Danmark spiller den første kamp på hjemmebane i kvalifikationen når Makedonien i aften gæster Forum Horsens. Godt nok har det danske landshold vist rigtig flot spil på hjemmebane, men aftenens modstander bliver ikke nem at håndtere.

Makedonien er et traditionsrigt land når man taler om basketball. Landsholdet toppede i 2011, hvor man for første gang nogensinde nåede semifinalen ved EM. Her blev man sendt ud af Spanien, og tabte efterfølgende til Rusland i kampen om en tredjeplads. Holdet blev dog alligevel modtaget som helte ved hjemkomsten. Efterfølgende har det makedonske landshold dog ikke haft den samme succes, men der arbejdes flittigt på det, og holdet er stadigvæk fyldt med store navne.

Læs også: Danmark tabte første kamp

Apropos store navne, havde mange af danskerne nok forventet at se de to store stjerner Bo McCalleb (Tidligere Fennerbahce Ulker) og Pero Antic (Atlanta Hawks) i aften. Men de er sparet væk. Trist for publikum, men en stor mulighed for Danmark.

Hvad skal man forvente?

Makedonerne har ingen individualister på holdet, og man skal derfor forventet et landshold der kæmper som et hold, med hver deres rolle. Intet flashy, men ren og skær old school basketball. Et hold der simpelthen ikke giver op, ligegyldigt, hvor meget de er bagud, som de blandt andet viste i kampen mod Belgien. Altså skal det danske landshold være på tæerne alle 40 minutter for at snuppe sejren på hjemmebane.

Deres forcer skal man finde i deres bevægelse af bolden, og sidst men ikke mindst det gode skud. Landsholdet er fyldt med gode skytter, der er rigtig gode til at finde kurven fra distancen. Her skal Danmark være gode til at lukke ned, og igen prøve at køre på hårdt forsvar, og forsøge at lukke modstanderen ned, samtidigt med at udnytte de fastbreaks de får.

Mod Hviderusland havde Danmark store problemer både under kurven, hvor man blev outrebounded, og ligeledes problemer med at ramme kurven. Det danske landshold SKAL altså derfor sørge for at vælge sine skud med omtanke i denne kamp, og ligeledes sørge for at holde makedonerne fra at komme til det ekstra skudforsøg. For de vil i den grad udnytte det hvis de får mulighed for det.

Kampen spilles i Forum Horsens i aften, med start kl. 19.30 – Husk også at kampen vises live på dk4.

Skrevet af

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Andre artikler med dette emne

Eurobasket

Danmarks landstræner Allan Foss er tilfreds med, at de står med en sejr efter de to første kampe i EM-kvalifikationen, men sidder alligevel tilbage...

Eurobasket

Se highlights fra Danmarks nederlag til Finland lige her.

Eurobasket

Det er en ærgerlig fornemmelse, basketekspert Morten Stig Jensen sidder tilbage med, efter Danmark mandag aften tabte til Finland med 89-85.

Eurobasket

Danmark var lige ved at kunne fortsætte drømmestarten på kvalifikationen til EM 2025, men måtte se sig besejret af Finland med 89-85 efter en...

Landshold

I fredagens opgør mod Georgien lod Allan Foss flere af de unge talenter få chancen. Heriblandt Tobias Jensen som Fullcourt fangede efter kampen.

Eurobasket

Den finske landstræner Lassi Tuovi arbejder til dagligt sammen med den danske stjerne Iffe Lundberg i Virtus Segafredo Bologna, og det skulle i høj...

Eurobasket

Georgiens landstræner Aleksandar Dzikic var tydeligt frustreret, da han efter nederlaget til Danmark skulle besvare spørgsmål fra den fremmødte presse.

Eurobasket

Den unge Bakken Bears-spiller Gustav Knudsen imponerede, da Danmark fredag besejrede Georgien. Vi fangede ham til et interview efter kampen.