fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Landshold

Makedonien gæster Danmark og Forum Horsens

Makedonien er Danmarks næste modstander ved Eurobasket 2015 kvalifikationen, som kommer til Danmark med en overtids sejr i bagagen over Belgien i den første kamp.

Danmark spiller den første kamp på hjemmebane i kvalifikationen når Makedonien i aften gæster Forum Horsens. Godt nok har det danske landshold vist rigtig flot spil på hjemmebane, men aftenens modstander bliver ikke nem at håndtere.

Makedonien er et traditionsrigt land når man taler om basketball. Landsholdet toppede i 2011, hvor man for første gang nogensinde nåede semifinalen ved EM. Her blev man sendt ud af Spanien, og tabte efterfølgende til Rusland i kampen om en tredjeplads. Holdet blev dog alligevel modtaget som helte ved hjemkomsten. Efterfølgende har det makedonske landshold dog ikke haft den samme succes, men der arbejdes flittigt på det, og holdet er stadigvæk fyldt med store navne.

Læs også: Danmark tabte første kamp

Apropos store navne, havde mange af danskerne nok forventet at se de to store stjerner Bo McCalleb (Tidligere Fennerbahce Ulker) og Pero Antic (Atlanta Hawks) i aften. Men de er sparet væk. Trist for publikum, men en stor mulighed for Danmark.

Hvad skal man forvente?

Annonce. Scroll for at læse videre.

Makedonerne har ingen individualister på holdet, og man skal derfor forventet et landshold der kæmper som et hold, med hver deres rolle. Intet flashy, men ren og skær old school basketball. Et hold der simpelthen ikke giver op, ligegyldigt, hvor meget de er bagud, som de blandt andet viste i kampen mod Belgien. Altså skal det danske landshold være på tæerne alle 40 minutter for at snuppe sejren på hjemmebane.

Deres forcer skal man finde i deres bevægelse af bolden, og sidst men ikke mindst det gode skud. Landsholdet er fyldt med gode skytter, der er rigtig gode til at finde kurven fra distancen. Her skal Danmark være gode til at lukke ned, og igen prøve at køre på hårdt forsvar, og forsøge at lukke modstanderen ned, samtidigt med at udnytte de fastbreaks de får.

Mod Hviderusland havde Danmark store problemer både under kurven, hvor man blev outrebounded, og ligeledes problemer med at ramme kurven. Det danske landshold SKAL altså derfor sørge for at vælge sine skud med omtanke i denne kamp, og ligeledes sørge for at holde makedonerne fra at komme til det ekstra skudforsøg. For de vil i den grad udnytte det hvis de får mulighed for det.

Kampen spilles i Forum Horsens i aften, med start kl. 19.30 – Husk også at kampen vises live på dk4.

Annonce. Scroll for at læse videre.
Skrevet af

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Andre artikler med dette emne

Eurobasket

Danmark måtte ganske overraskende se sig besejret, da de søndag besøgte det østrigske landshold i Wien.

Eurobasket

Danmark måtte torsdag tage til takke med et smalt nederlag, da Montenegro gæstede Gentoftehallen.

Eurobasket

Det blev heller ikke i dag, at Allan Foss vandt sin første kamp som dansk basketballlandstræner. Danmark taber 74-71 til Nordmakedonien efter overtid.

Eurobasket

Danmark mangler fortsat at smage sejrens sødme i anden runde af præ-kvalifikationen til Eurobasket, efter de torsdag aften måtte gå tomhændet fra opgøret mod...

Landshold

De danske drenge står med ryggen mod muren inden de kommende landskampe, der spilles denne uge

Eurobasket

Landstræner Jesper Krone har sat sin trup, der skal møde Montenegro og Østrig i EM-kvalifikationen i næste måned.

Landshold

Onsdag blev Arnel Dedic fyret som dansk landstræner efter ti kampe på posten. Nu reagerer Dedic på fyringen i en skriftlig udtalelse.

Eurobasket

Søndag aften led Danmark et kæmpe nederlag til vores skandinaviske venner fra Norge. Kampen sluttede velfortjent 99-75 til Norge, som var længder bedre end...