fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Eurobasket

Litauen stjæler EM-billetten for snuden af de danske basketherrer i de døende sekunder

Danmark tabte med 77-76 til Litauen i en direkte duel om at tage gruppens sidste billet til næste års EM-slutrunde.

Arkivfoto: FIBA.com

Alt var på spil, da Danmark mandag aften mødte Litauen i sidste kvalifikationsrunde til EM 2022.

Begge hold havde alt at vinde og samtidigt alt at tabe, da vinderen ville kvalificere sig direkte til slutrunden, mens taberen ville være tvunget til at se slutrunden hjemmefra. Med andre ord var det vind eller forsvind for begge mandskaber.

Kampens betydning var heller ikke til at tage fejl af, og det betød, at kampen skulle afgøres i de sidste sekunder, hvor litauerne kunne trække det længste strå.

Danmark tabte opgøret til basketballmastodonterne med cifrene 77-76.

David besejrede næsten Goliat

Taget kampens betydning in mente kunne man fristes til at tro, at kampen kunne starte nervøst, men det var snarere det modsatte, der blev aktuelt. Begge hold forsøgte nemlig på at presse modstanderen i kampens første minutter, men denne opskrift lykkedes litauerne bedst med. Derfor bragte forhåndsfavoritterne sig også hurtigt foran med 14-6.

Annonce. Scroll for at læse videre.

Den hårde begyndelse prellede dog af på danskerne, der kom bedre og bedre med i kampen, som første halvleg skred frem. Midtvejs i anden periode kunne Philip Hertz fuldende et flot dansk comeback med en 3-pointsscoring til stillingen 27-27.

Dette fik dog vækket litauerne, der atter bragte sig i front med knap 10 point på få minutter. Litauen formåede dog ikke at holde trykket mod danskerne, og derfor kunne Danmark stille og roligt nærme sig litauerne, som første halvleg løb ud. Dette betød at Danmark kunne gå til pause bagud med blot 41-37, efter at man havde vundet anden periode med 18-16.

De danske drenge fortsatte anden halvleg, hvor de slap. Danskerne tvang litauerne til at lave mange personlige fejl, hvilket de rødklædte fik fuld valuta for pengene for. Rådvilde og tydeligt frustreret kunne de litauiske spillere se på, da Kevin Larsen første udlignede til 50-50 og herefter gjorde det til 55-50 efter to straffekast og en succesfuld 3-pointsscoring. Dette var første gang, at Danmark var i front i opgøret.

Det danske storspil fik ikke Litauen til at gå helt op i limningen, men det var nok til, at danskerne kunne gå ind til sidste periode foran med 60-58.

Litauen kom som forvandlet ud til de sidste 10 minutter, og gik hurtigt på et 8-0 run. Selvom danskerne kom på scoringstavlen og nærmede sig Litauen, så så det svært ud for Danmark, da stillingen viste 75-66 i litauisk favør med blot tre minutter igen.

Ikke desto mindre gik Danmark på et flot 9-0 run på godt et minut, hvilket betød, at danskerne blot var bagud med to point med lidt over et minuts spil igen.

Med 40 sekunder igen blev Jonas Zohore sendt på stregen og kunne udligne, men lykkedes blot med at scorer på et enkelt straffekast. Herfra kom hverken Litauen eller Danmark på scoringstavlen, selvom begge hold var meget tæt på.

Annonce. Scroll for at læse videre.

Bredden viste sig afgørende

For Danmark var der få spillere, der kom på scoringstavlen, mens billedet var et noget andet for Litauen. Her fik samtlige spillere med undtagelse af Arnas Velicka nettet til at blafre.

Danmarks topscorere blev Kevin Larsen og Adama Darboe, der lavede henholdsvis 21 og 20 point.

Hos Litauen var det Mantas Kalnietis, der lavede flest point med sine 11 af slagsen, mens Jonas Maciulis, Vaidas Kariniauskas og Tomas Dimsa alle lavede 10 point.

Med nederlaget ender Danmark på gruppens sidsteplads a point med Tjekkiet med 8 point, mens Litauen og Belgien hentede 10 point i løbet af de seks gruppespilskampe.

Annonce. Scroll for at læse videre.

Jeg er skribent på Basketligaen. Når jeg ikke skriver artikler på Fullcourt, skriver jeg helt sikkert på en anden historie, da jeg til daglig studerer journalistik. Jeg har en stor interesse for basketball og et blødt punkt for DeMar DeRozan og Donovan Mitchell.

Annonce
Annonce

Andre artikler med dette emne

Landshold

Alexander Christiansen og Sebastian Pfaff er tilbage med endnu en dansker-update. Denne uges opdatering er imidlertid en kort en af slagsen, da der har...

Eurobasket

Danmark var regnet som kampens favorit, men hjemmeholdet fra Kosovo gav danskerne kamp til stregen og skød deres gruppespil i præ-kvalifikationen til EM 2025...

Eurobasket

Se Danmarks kamp mod Kosovo lige her.

Eurobasket

Arnel Dedic har udtaget de 12 spillere, som skal forsøge at vinde søndagens landskamp i Kosovo.

Eurobasket

Den danske herrelandsholdstrup er ramt af Covid-19. Landstræner Arnel Dedic har derfor lavet to udskiftninger i truppen forud for opgøret mod Kosovo søndag.

Internationalt

Efter storsejren over Østrig i torsdag skulle kvindelandsholdet prøve at gentage successen. Aftens modstander var de formstærke russer. På trods af en masse selvtillid...

Eurobasket

Se Kvindelandsholdets EM-kvalifikationskamp mod Østrig lige her.

Eurobasket

Torsdag aften skal Danmark møde Østrig i kvalifikationen til EM 2023, og Kvindelandsholdets helt store profil Maria Steen Jespersen forventer et tæt opgør.