fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Eurobasket

Landstræner Jesper Krone udtager bruttotrup til EM-kvalifikationen

Jesper Krone, Landstræner for Kvindelandsholdet, har mandag sat navn på de 16 spillere, som bruttotruppen til de to kvalifikationskampe til EM 2023 i november består af.

Foto: FIBA

Om under en måned indleder det danske kvindelandshold jagten på at sikre sig en plads til EM 2023, og mandag har landsholdstræner Jesper Krone offentliggjort sin bruttotrup. Danmark tager hul på kvalifikationen den 11. november hjemme i Gentoftehallen mod Østrig. Næste opgør er den 15. november på udebane i Moskva i Rusland.

De følgende 16 har Jesper Krone udtaget: 
Anna Gylling Seilund – Alcobendas (Spanien)
Asta Vadum Blauenfeldt – SISU
Caroline Tindal Wich – Aabyhøj Basketball
Elisabeth Brynaa Hansen – AKS Falcon
Emilie Sofie Hesseldahl – AKS Falcon
Ena Viso – BK Amager
Enna Pehadzic – Aabyhøj Basketball
Gritt Langberg Ryder – AKS Falcon
Ida Tryggedsson – BK Amager
Laura Ziegler IK Eos – Sverige
Maria Steen Jespersen Leganés (Spanien)
Melanie Elmgreen – BK Amager
Nikoline Sandbäck Agmund – AKS Falcon
Rikke Fabricius – BK Amager
Sarah Mortensen – TSV Wasserburg (Tyskland)
Sofie Tryggedsson – Alcobendas (Spanien)

“Vi ser frem til den kommende opgave, som står foran os. Vi er endnu engang havnet i en gruppe med absolutte europæiske tophold i henholdsvis Rusland og Montenegro, imens Østrig på papiret er vores nemmeste modstander. Vi glæder os til at repræsentere Danmark endnu en gang, og denne gang er vores ambitioner en smule større end sidst. Vores fokus er stadig primært på konstant udvikling, både som hold, individuelt og som landsholdsprogram generelt,”

“Men vi har troen på, at vi kan gå skridtet længere og hive mindst to sejre hjem til Danmark i denne Em kval. Det meste af holdets kerne gennem de seneste fire sæsoner vil igen være at finde på holdet, og vi kan forhåbentlig starte med en sejr over Østrig i en propfyldt Gentoftehal.” fortæller Jesper Krone, der til dagligt er cheftræner for AKS Falcon i Kvindebasketligaen, til basket.dk. 

Det fjerde hold i danskernes pulje er Montenegro.

Annonce. Scroll for at læse videre.
Skrevet af

Jeg er sidens redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 20 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe.

Annonce
Annonce

Andre artikler med dette emne

FIBA

FIBA har tirsdag offentliggjort en opdateret udgave af deres verdensrangliste, og Danmark er faldet to placeringer siden sidste udgave.

Landshold

Alexander Christiansen og Sebastian Pfaff er tilbage med endnu en dansker-update. Denne uges opdatering er imidlertid en kort en af slagsen, da der har...

Eurobasket

Danmark var regnet som kampens favorit, men hjemmeholdet fra Kosovo gav danskerne kamp til stregen og skød deres gruppespil i præ-kvalifikationen til EM 2025...

Eurobasket

Se Danmarks kamp mod Kosovo lige her.

Eurobasket

Arnel Dedic har udtaget de 12 spillere, som skal forsøge at vinde søndagens landskamp i Kosovo.

Eurobasket

Den danske herrelandsholdstrup er ramt af Covid-19. Landstræner Arnel Dedic har derfor lavet to udskiftninger i truppen forud for opgøret mod Kosovo søndag.

Internationalt

Efter storsejren over Østrig i torsdag skulle kvindelandsholdet prøve at gentage successen. Aftens modstander var de formstærke russer. På trods af en masse selvtillid...

Eurobasket

Danmark tog torsdag aften en overbevisende sejr over et sløjt østrigsk mandskab i deres første EM-kvalifikationskamp.