fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Eurobasket

Kosovo-truppen til opgør mod Danmark udtaget

Torsdag den 30. juni tørner Danmark og Kosovo sammen, og Kosovo har nu sat navn på de 11 spillere, der er taget til Danmark.

Foto: fiba.basketball

Onsdag trænede Kosovo-truppen for første gang på dansk grund forud for opgøret mod Danmark torsdag. Kosovo har hjemme i hovedstaden Prishtina forberedt sig intensivt mod torsdagens betydningsfuld landskamp, og de har nu udtaget den endelige trup, der kommer til at være på holdkortet torsdag aften.

Kosovo-truppen består udelukkende af spillere fra den hjemliga med undtagelse af Rron Ukaj, der lige har afsluttet et ophold på college hos Eastern Florida State College Titans.

Kosovo har ikke udtaget Valon Bunjaku og Mikaile Tmusic, der begge døjer med skader, hvilket må siges at være et hård slag for Kosovo.

Bunjaku var næstmest scorende spiller for Kosovo med 14 point, da de mødte Danmark i november sidste år. Bunjaku ramte alle sine fem skud og noterede sig for tre rebounds, fire assists og et enkelt steal i det opgør. Derudover havde han den højeste +/- på +11. Tmusic var ikke med, da Kosovo sidst mødte Danmark.

Kosovo har dog deres topscorer i dette prækvalifikations-gruppespil og anfører, Dardan Berisha, med til torsdagens landskamp. Berisha snitter 21 point per kamp i dette gruppespil og har lige afsluttet en stærk sæson på klubplan, der sluttede med et mesterskab i Kosovos bedste række.

Kosovo-truppen består af følgende spillere: 

Altin Morina, KB Rahoveci

Amin Hot, KB Trepca Mitrovice (Mulig debutant)

Ardit Pepaj, Golden Eagle Ylli (Mulig debutant)

Dardan Berisha, KB Peja, Kosovos

Drilon Hajrizi, KB Trepca Mitrovice

Fisnik Rugova, KB Rahoveci

Gëzim Morina, Golden Eagle Ylli (Var på vippen til ikke at blive udtaget grundet skade)

Meriton Ismaili, Sigal Prishtina (deltog ikke i onsdagens træning på grund af skade. Forventes dog at være klar til torsdag)

Muhamedali Janjeva, Sigal Prishtina

Rron Ukaj, College, Eastern Florida State College Titans

Samir Zekiqi, KB Trepca Mitrovice

Skrevet af

Jeg er sidens redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 21 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe.

Annonce
Annonce

Andre artikler med dette emne

Landshold

Det danske U18 herrelandshold måtte nøjes med sølvmedaljer, da de søndag aften blev besejret i EM-finalen af Sverige med cifrene 66-79. Danmark spillede alt...

FIBA

De danske U18-landsholdsspillere skal spille i finalen, hvor vores naboer til øst venter. Danmark skal møde Sverige i finalen, som spilles søndag klokken 18:30.

Landshold

Der er comeback til flere store navne til den kommende landsholdssamling

Eurobasket

Danmark sejrede på udebane i Oslo mod Norge og er således videre til næste runde i præ-kvalifikationen til EM 2025.

Eurobasket

Sidst men ikke mindst snakkede vi også med Liam Churchill, der som den eneste debutant var med i startopstilling. I dette interview fortæller Churchill...

Eurobasket

Bakken Bears-talentet Magnus Møllgaard debuterede torsdag for det danske A-landshold. Hør Møllgaards reaktion på sin debut her.

Eurobasket

Kevin Larsen blev topscorer, da Danmark torsdag mødte Kosovo, og den erfarne dansker var godt tilfreds med holdets præstation.

Eurobasket

Leonardo Carlino var en af fire spillere, der torsdag debuterede for Danmark. Hør fra Carlino i dette interview.