Jonas Zohore: “Jeg føler ikke de vandt billetten. Jeg føler vi tabte den”

Litauen sikrede sig i sidste uge den sidste EM-billet i Gruppe C i en direkte duel med Danmark. Vi har interviewet en hudløst ærlig Jonas Zohore, der kunne fortælle om, hvilke tanker der er gået gennem hans hoved siden nederlaget, dansk basketballs udvikling og meget mere.
Arkivfoto: FIBA.com
Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter

Danmark var snublende tæt på at kvalificere sig til EM 2022. Én scoring stod mellem danskerne og en EM-billet, men Litauen trak det længste strå. Det var forventet, at basketball-giganten Litauen ville sikre sig en plads til næste års EM-slutrunde – det er jo trods alt et land, der har vundet alt, hvad der kan vindes i international basketball-regi.

Men Danmark gav Litauen kamp til stregen. Verdens nummer otte på ranglisten var meget overraskende trængt op i en krog, og det kunne lige så godt have været Danmark, der bookede den sidste EM-billet. Derfor har den sidste uge været hård for Jonas Zohore, der tog del i alle seks kvalifikationskampe.

“Jeg var ikke blot frustreret. Jeg var knust og ked af, at alle de års hårdt arbejde ikke høstede den forventede frugt, som jeg følte, der var en reel mulighed for. Muligheden lå lige foran fødderne af os. Jeg kan sagtens indrømme og sige, jeg stadig er stolt af, hvad vi egenligt har udrettet og formået,” indleder Jonas Zohore med at fortælle til Fullcourt.dk.

“Men smerten og følelsen er stadig så tæt på, at jeg ikke helt kan overgive mig til følelsen af stolthed, fordi skuffelsen og den sande fakta, at det snildt kunne være os, der havde slået Litauen ud og var videre til EM, er så stor. Jeg føler ikke de vandt billetten, jeg føler at vi tabte den,” understreger HLA Alicante-profilen.

“Lige efter kampen var der mange følelser, der var hårde og svære. Det hele skete ret hurtigt og lige pludselig i mit hoved, så det var svært for mig at forstå, at det hele var slut, og at vi lige havde tabt muligheden for at gå videre til EM,” siger Jonas Zohore, der især fik en hovedrolle hen mod kampens afslutning.

“Det er en ting, jeg må erkende og tage på mine skuldre”

Med 40 sekunder tilbage af vind eller forsvind-kampen blev Jonas Zohore fejlet og sendt på straffekastlinjen. Danmark var lige præcis bagud med to point og havde derfor muligheden for at udligne. Zohore, der ellers havde skudt fem for fem fra linjen indtil da, missede imidlertid det ene straffekast, og det ærgrer den erfarne landsholdsspiller, der dog er klar over, at det ikke var det missede straffekast, der afgjorde danskernes skæbne.

“Det er en dyb, ærlig og hård følelse at erkende vigtigheden af, at jeg ikke satte det ene af de to straffe, eftersom jeg havde skudt fem for fem indtil da. Det er en ting, jeg må erkende og tage på mine skuldre, Det er ikke godt nok, hvis jeg vil spille blandt de bedste. Samtidigt ved jeg også godt, at det ene point ikke kan gøre op for kampens udfald alene,” siger Zohore og uddyber:

“Hvis jeg ikke vælger at se i det større og bredere perspektiv, så lærer jeg ikke af det og kommer ikke videre. Jeg oplevede et enorm svigt og skuffelse i ikke at være god nok, og det tænker jeg, at jeg derfor kan bruge til fremtidig motivation til at arbejde med mig selv, til at blive endnu dygtigere og stærkere til at ramme mine skud i fremtiden,” siger den hudløst ærlige Jonas Zohore.

Det blev ikke til en slutrunde-plads i denne omgang. Danmark kæmpede bravt i en gruppe, mange havde dømt dem ude af fra start, men Danmark måtte tage til takke med to sejre og fire nederlag i Gruppe C. Et tema i medierne i dagene efter Litauen-kampen har været, at man fremover skal tage dansk basket seriøst, og det er Zohore meget enig i.

“Jeg synes bestemt, at man skal tage dansk basket seriøst nu. Vi bliver ved med at vise om og om igen, at vi kan overraske og være med, hvor det gælder. At der var et enkelt points forskel mellem os og Litauen, synes jeg taler for sig selv. Det kunne sagtens have været os, der var med, og det er dejligt at vide, selvom det er ærgerligt, vi ikke kommer til EM og er en del af det – for nu,” afslutter Jonas Zohore med at fortælle til Fullcourt.dk.

Du kan se Jonas Zohores highlights fra de seks kvalifikationskampe herunder:

Se andre spændende artikler