fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

FIBA

Japan og Sydsudan kvalificerer sig til OL i Paris

Lørdag var en glædens dag for Sydsudan og Japan, der begge kvalificerede sig til næste års Olympiske Lege i Paris.

Foto: fiba.basketball

Japan og Sydsudan skal næste sommer til Paris.

Lørdag kvalificerede de to lande sig nemlig til næste års Olympiske Lege i den franske hovedstad med sejre over henholdsvis Kap Verde og Angola.

Sejrene var i sig selv ikke en direkte billet til OL, da de to lande kvalificerede sig til OL ved at være det bedst placerede asiatiske og afrikanske hold i årets VM-turnering.

For at Japan kunne sikre sig en plads til OL, skulle de besejre Kap Verde, og netop dette formåede de med en sejr på 80-71. Japanerne var i kontrol fra start til slut, men en skidt fjerde periode gav kampen nyt liv. Kap Verde fik dog ikke spoleret den japanske OL-fest hjemme i Okinawa.

For Sydsudans vedkommende var vejen til OL en smule mere kompliceret.

Enten skulle de slå Angola med minimum 25 eller håbe på, at New Zealand sejrede mod Egypten. Sydsudan udspillede Angola og hentede en sikker sejr, men cifrene var ikke nok. Sydsudan vandt med 23 point, to mindre end drømmeresultatet, og så var der lagt op til drama i kampen mellem Egypten og New Zealand.

Heldigvis for Sydsudan tabte Egypten med 88-86.

Dermed skal Japan og Sydsudan til OL næste år. Det samme skal Frankrig, der trods et tidligt VM-exit er direkte kvalificeret som værtsnation. Derudover kvalificerede Australien sig til OL tidligere på ugen som det bedste placerede hold fra Oceanien.

Skrevet af

Jeg er redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 22 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe. (sebastian@fullcourt.dk)

Andre artikler med dette emne

Landshold

Efter et år i Canada blev det tirsdag offentliggjort, at det danske talent Johan Munch har valgt at spille for Oregon State College næste...

Internationalt

Jonas Zohore fortsætter karrieren i Asien, hvor han har indgået en aftale med indonesiske Rajawali Medan.

Eurobasket

Danmarks landstræner Allan Foss er tilfreds med, at de står med en sejr efter de to første kampe i EM-kvalifikationen, men sidder alligevel tilbage...

Eurobasket

Georgien er stadig uden sejr i EM-kvalifikationen, efter de mandag blev slået af Serbien med 63-76.

Eurobasket

Se highlights fra Danmarks nederlag til Finland lige her.

Eurobasket

Det er en ærgerlig fornemmelse, basketekspert Morten Stig Jensen sidder tilbage med, efter Danmark mandag aften tabte til Finland med 89-85.

Landshold

I fredagens opgør mod Georgien lod Allan Foss flere af de unge talenter få chancen. Heriblandt Tobias Jensen som Fullcourt fangede efter kampen.

Eurobasket

Den finske landstræner Lassi Tuovi arbejder til dagligt sammen med den danske stjerne Iffe Lundberg i Virtus Segafredo Bologna, og det skulle i høj...