Steen Guido om stoppet hos Danmarks Basketball Forbund: Det har været intet mindre end fantastisk

Steen Guido forlader d. 31 august sin stilling som sportschef for Danmarks Basketball Forbund efter mange års samarbejde og starter på sit nye job hos Falcon Basketball som sportschef d. 1 september.
Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter

Efter mange år i spidsen for danske elitebasketball har Steen Guido sin sidste arbejdsdag hos Danmarks Basketball Forbund d. 31 august.

Siden februar 2017 har Steen Guido været ansat hos DBBF i stillingen som sportschef, hvor han har stået for at sikre kvalitet og udvikling i talent- og elitearbejdet i dansk basketball. Guido har derudover også brugt meget af sin tid på at forbedre og drifte et stort landsholdsprogram.

Før Guido var ansat som sportschef, var han ansat som talentudvikler for Danmarks Basketball Forbund. Det er derfor en mand med stor erfaring, som forlader DBBF. Dette skyldes et ønske fra Guidos side om at være tættere på spillerne og trænerne i dagligdagen.

“Det har været intet mindre end fantastisk at have haft lov til at arbejde med at tegne de større linjer i dansk basketball og ikke mindst med udviklingen af landsholdene, som jeg jo har brændt for de sidste 20 år. Nu glæder jeg mig til igen at komme mere ud i hallerne og være tættere på spillerne og trænerne i dagligdagen,” fortæller Steen Guido til Fullcourt.dk.

Store bedrifter

Danmarks Basketball Forbund har oplevet store fremskridt i årene, mens Guido har været ansat. Da Fullcourt spørger Guido ind til, om han har opnået sine mål hos forbundet, hæfter han sig ved flere ting. Blandt andet at bolden igen ruller for Damelandsholdet efter deres crowdfundingkampagne, som gjorde, at de nu deltager i EM-kvalifikationen frem mod EM 2021. Derudover står herrelandsholdets store succes også tydeligt for ham.

“Lad mig sige det sådan, at jeg ikke mener, at jeg blev færdig – men bliver man nogensinde det? På talent- og eliteområdet er man omgivet både internt og eksternt af ambitiøse mennesker, og det smitter, så målene kan ikke undgå at flytte sig hele tiden,” siger han og uddyber:

“En færdig ATK (uddannelseskoncept), fyldte haller til A-landskampene, herrerne i højeste europæiske gruppe, damerne tilbage på banen(!), et U-landsholdsprogram med dybt engagerede, empatiske og kompetente frivillige er jeg stolt af. Men vigtigst for mig, så kan jeg se mig selv i øjnene i forhold til altid at have kæmpet for at sætte spillerne og trænerne i forreste række,” lyder det fra Guido.

Herre- og damelandsholdets succes

Da Damelandsholdet i 2018 vandt EM for små nationer på overlegen vis, fik truppen mere blod på tanden. Derfor rettede holdet deres fokus mod EM i 2021, men først og fremmest skulle damelandsholdet lige kvalificere sig til slutrunden.

Men det var alligevel ikke helt lige til for holdet, da budgettet ikke rakte langt nok. Der manglede 200,000kr i budgettet, og derfor startede truppen en crowfundingkampagne for at gøre deres drøm en realitet. Efter fem dage, af de 28 dage som kampagnen forløb, var målet nået – Drømmen om EM 2021 var i live.

Dette er derfor noget, som Guido kan se tilbage på med et stort smil. Tilmed har Herrelandsholdet oplevet en god udvikling under Guidos ansættelse.

“Damelandsholdets genindtræden på den europæiske scene var faktisk en ret overvældende oplevelse. En stor glædesrus, fordi så mange mennesker bakkede op og fik det umulige til at ske. Hvad angår herrelandsholdets bedrifter, så har det været en helt særlig personlig oplevelse, fordi at rigtig mange af spillerne har jeg enten trænet eller fulgt tæt i enten klub- eller landsholdsregi siden de var 12-13 år gamle, så jeg har et meget stort hjerte for dem og deres succes. Jeg er dybt taknemmelig for at have fået lov til at være så tæt på både dem og damerne i nogle vilde år,” fortæller Steen Guido og fortsætter:

“Jeg skal dog også lige nævne, at U-landsholdene er mit hjertebarn, så heldigvis har de fået lov til at fylde mindst lige så meget i min hverdag … ikke mindst efter Jens Døssings tiltræden som A-landsholdenes ankermand,”

Fremtiden for Steen Guido

Guido, som har taget stor del i udviklingen af landsholdene de sidste 20 år, forlader nu forbundet, men fremtiden for den nu forhenværende sportschef er allerede på plads.

“Jeg skal være træner på Falkonergårdens Team Danmark linje og pr. 1/9 tiltræder jeg som ny sportschef i Falcon, hvor jeg overtager fra italienske Peppe Fusco,”

Guido overtager posten som sportschef hos Falcon fra Peppe Fusco, som de seneste to år har været ansat hos klubben.

“Gå-turene på Frederiksberg og i København under nedlukningen har demonstreret en vild hype omkring basketball her. Altså…. alle steder har man set spillere på gaden og i parkerne. Sporten blomstrer og jeg vil med ud og ind i hallerne og lege med. Så jeg så muligheden i Falcon og opsøgte den; og er super taknemmelig for at få lov. Spillerne har altid været kernen i min passion for sporten, og her var chancen for igen at få jord under neglene,”

“DBBF skal nok klare sig! Måske det endda kan give et frisk pust til den kommende tid, hvor Danmark skal indfinde og konsolidere sig på et forhåbenligt nyt højt niveau. Det glæder jeg mig til at støtte op om,” svarer Steen Guido, da han bliver spurgt, hvorfor han har valgt, at det var nu, det var tid til at søge nye udfordringer.

Snart begiver Guido sig ud på et nyt eventyr, og det ser han frem til. “Jeg ser frem til energien fra spillerne, trænerne og lederne i min nye hverdag og så til at udfordre mig selv fra en ny position. Nok er fagligheden i opgaverne tilsvarende den, som jeg skulle sidde med DBBF, men for at lykkes og for at gøre en forskel skal jeg anvende den meget mere direkte og sætte den i effekt langt hurtigere, og det bliver fedt at komme i gang med.” afslutter Steen Guido med at fortælle til Fullcourt.dk.

Se andre spændende artikler