Iffe Lundberg efter fremragende start i Polen: “Det er gået som forventet”

Fullcourt har taget en snak med Iffe Lundberg om starten i Polen og de kommende landskampe.
Fiba.basketball.com
Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter

Gabriel ‘Iffe’ Lundberg har fået en fremragende start på tilværelsen i Polen. Efter 20 kamp snitter han 17,9 point, 3,8 rebounds, 6,1 assists og 1,5 steals, og han er blevet den første Zielona Gora spiller til at score 30 point i en VTB kamp.

“Der er gået som forventet. Vi har et rigtig godt hold, og en utrolig dygtig træner, og så har vi det sjovt. Kollektivet på holdet er der bare. Det har været en rigtig, rigtig god start på sæsonen,” fortæller Iffe Lundberg.

Fullcourt har fået sig en snak over telefonen med Iffe Lundberg om starten i Polen, de fremtidige ambitioner og æren ved at skulle spille for sit land.

Større rolle og høje ambitioner

Tidligere på året fortalte Iffe Lundberg til Fullcourt, at skiftet til Polen blandt andet skete, da han ikke følte, at han havde en stor nok rolle hos Iberostar Tenerife. Nu er han dog tilbage i rollen som sit holds afgørende spiller og en af lederne – noget den danske landsholdspiller er godt tilfreds med.

“Det er ikke for at lyde arrogant, men jeg føler, at jeg er skabt til den her rolle. Det er ikke en uvant rolle for mig – jeg har haft den alle år, bare ikke på Tenerife. Jeg tror, at det mest fordelagtige ved den her situation, det er, at jeg spiller point guard nu, som jeg hele tiden gerne har ville.”

Lundberg nævner, at point guard rollen passer bedre til ham, da han har bolden mere. Han er bedst, når han har styringen med spillet og bolden i hænderne.

Nogen vil måske se skiftet fra Spanien til Polen som et skridt ned, men Iffe Lundberg fortæller, at der ikke er så stor niveau forskel, som man måske skulle tro. Han ser VTB (en samlet række for østeuropæiske lande), som mere eller mindre samme niveau som den spanske ACB. Han nævner også, at skiftet er sket for at kunne få en større mulighed for at vise sig frem.

“Der skal ikke lægges skjul på, hvad mine ambitioner er – alle ved, at jeg vil i NBA, og det har jeg stadig tænkt mig at gå efter. Så det er forhåbentlig NBA eller EuroLeague efter denne sæson, men jeg vil ikke lukke dørene til nogen som helst muligheder – man skal aldrig brænde sine broer. Vi må se, hvad der sker. Lige nu er jeg bare fokuseret på denne her sæson,” siger Lundberg.

De kommende landskampe

I den kommende weekend er tilværelsen i Polen sat på pause, og Iffe Lundberg er rejst sammen med resten af det danske landshold til Litauen for at spille EM-kval kampe. Noget Lundberg altid glæder sig til.

“Det betyder personligt meget for mig at repræsentere mit land. Det synes jeg, at det bør gøre for en hvilket som helst atlet i en hvilken som helst sport. For mig er der ikke nogen større ære, end at være en af de udvalgte, der får lov til repræsentere sit land.”

Landsholdet har indtil videre kun haft to træninger, og der har ikke været meget tid til at forberede sig som hold. Danskerne er dog godt klar over, hvad de skal op i mod, når de på fredag står overfor Litauen, der er verdensranglistens nummer otte.

“Vi har alle sammen gjort vores lektie, vi ved godt, hvad Litauen bringer til bordet. Jeg tror, at det er det største hold i vores gruppe, så de har uden tvivl en fordel i reboundspillet. Så det er en af vores nøgler at mindske det i vores favør. Derudover skal vi ud at løbe på dem, de spiller nemlig ikke særlig hurtig basketball,” siger Lundberg.

Det er første gang siden 2005, at Danmark er med på så højt niveau, som den afgørende EM-kvalifikation. Iffe Lundberg fortæller også, at det har været en øjenåbner for flere af spillerne, da de i februar spillede mod Belgien og Tjekkiet. Han nævner, at kampene er på et højere niveau, med mere fart og fysik end mange af de danske spillere har prøvet før, men siger også, at dansker nu står bedre og ved, hvilken udfordring de står overfor.

En anden faktor bliver også coronavirus. De to kampe bliver spillet i en lukket “boble” i Litauen, og der vil ingen tilskuere være til nogen af kampene – noget Lundberg mener er til danskernes fordel.

“Jeg tror, at vi er meget bedre stillet på vej ind til de her kampe, end vi var på vej ind til det første vindue. Det tror jeg også har noget at gøre med det her “boble” format, hvor der ingen fans er med. Danmark har den mindste fanbase, så jeg tror, at det bliver mest fordelagtig for os, da vi egentlig ikke har noget at tabe – vi skal bare ind og spille og kæmpe.”

Kampen mod Litauen spilles på fredag kl. 18:30, mens kampen mod Tjekkiet spilles søndag k. 15:30. Begge kampe kan ses på TV3 Max og Viaplay.

Se andre spændende artikler