Eurobasket

Flot fjerde periode sikrer dansk sejr trods offensive kvaler

Danmark fik sig en god start på tredje runde i prækvalifikationen til Eurobasket 2025, da de på udebane besejrede Schweiz med 46-6+.

Hvad der tidligt i kampen lignede a walk in the park for Danmark, gik i stedet hen og længe var en tæt affære, indtil danskerne tog kontrol over kampen i fjerde periode og sejrede med 46-60 mod Schweiz.

Det danske herrerlandshold kom på en relativt svær opgave, da de lørdag aften gæstede Schweiz i den første kampe i tredje runde af præ-kvalifikationen til Eurobasket 2025.

Efter kampens første ti minutter var Danmark foran med 18-6, hvilket landstræner Allan Foss og resten af hans trænerstab kunne være fint tilfredse med – især grundet det faktum, at der ikke var nogen tvivl om, at Danmark stadig var et stykke fra at spille deres bedste basketball.

Den danske defensiv havde fået lukket ned for schweizerne, mens offensiven havde adskillige gode aktioner, så med en 12-points føring efter første periode kunne den danske lejr bestemt være fortrøstningsfulde. Der var mere at komme efter.

Fornemmelsen blev dog en lidt anden i løbet af anden periode, hvor den danske føring krakelerede. Danmark havde fået etableret et fint hul til Schweiz, men hvor det var Schweiz, der var udfordret offensivt i første periode, var det danskerne, der ikke havde den store succes med at få nettet til at blafre i anden periode.

Derfor var Danmark-føringen helt nede på 23-27 i pausen efter en lavtscorende første halvleg. Iffe Lundberg var dansk topscorer med syv point i første halvleg.

Danmark tog kontrollen i fjerde periode

Udfordringerne for det danske mandskab fortsatte i tredje periode, hvor de dog lykkes med at holde Schweiz i en kort snor. Danskerne lykkedes ikke med meget, men Schweiz var heldigvis også udfordret takket være en dansk defensiv, der ikke efterlod mange åbninger.

Efter fire minutter af anden periode kom det danske stortalent Bakary Dibba ind til sine første minutter i lørdagens landskamp, og den tidligere BC Copenhagen-profil leverede en super indsats i begge ender og var et frisk pust til den danske lineup.

På vej ind til fjerde periode var Danmark foran med blot 36-39, så der var absolut spænding i kampen ved indgangen til fjerde periode.

Danskerne skulle dog blot bruge cirka tre minutter, før de igen var oppe at føre med ti point efter to skuffende perioder. Danskernes spil fra første periode tilbage, og dette kunne Schweiz ikke hamle op med.

Derfor kan de danske drenge nu hoppe på flyet hjem mod Danmark med en sejr på 46-60 i bagagen.

Kampens topscorer var den danske landsholdsstjerne Iffe Lundberg med 17 point. Bakary Dibba, der leverede et suverænt indhop, sluttede med otte point, ti rebounds og to assists.

Jeg er redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 22 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe. (sebastian@fullcourt.dk)

Den tidligere danske landsholdsspiller Peter Møller har besluttet at stoppe sin karriere som aktiv basketballspiller i en alder af 30 år.

Landshold

Farum Arena bliver ny hjemmebane for det danske herrelandshold, der foreløbig siger farvel til Arena Næstved.

De to tidligere Basketliga-spillere Deng Adel og Koch Bar er blevet udtaget til Sydsudans bruttotrup frem mod sommerens Olympiske Lege i Paris.

Internationalt

Jonas Zohore fortsætter karrieren i Asien, hvor han har indgået en aftale med indonesiske Rajawali Medan.

Eurobasket

Danmarks landstræner Allan Foss er tilfreds med, at de står med en sejr efter de to første kampe i EM-kvalifikationen, men sidder alligevel tilbage...

Eurobasket

Georgien er stadig uden sejr i EM-kvalifikationen, efter de mandag blev slået af Serbien med 63-76.

Eurobasket

Se highlights fra Danmarks nederlag til Finland lige her.

Eurobasket

Det er en ærgerlig fornemmelse, basketekspert Morten Stig Jensen sidder tilbage med, efter Danmark mandag aften tabte til Finland med 89-85.