fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

FIBA World Cup

FIBA vil straffe Bogut

Australiens Andrew Bogut står over for en disciplinærsag efter sit udbrud efter semifinalen mod Spanien.

Temperamentet var på sit højeste hos den australske delegation kort efter semifinaleopgøret mod Spanien.

Australien havde så godt som sendt Spanien ud, men med et solidt comeback både i ordinær spilletid og overtiden sendte Spanien det australske mandskab helt i kulkælderen. Da spillerne var på vej ud fra banen, kom der adskillige mishagsytringer mod blandt andet dommerne.

Den australske assistenttræner, Luc Longley, udtalte noget kontroversielt, at ‘Spanien bliver kysset på p*kken af basketguderne’, mens centerspilleren, Andrew Bogut, på vej forbi journalisterne, hentydede til korruption, da han råbte ‘det her er en f*ucking skandale. Google, hvor f*cking FIBAs hovedkvarter er’.

Boguts kan med sin udtalelse antyde to ting. At hovedkvarteret for FIBA ligger i Spanien (FIBAs hovedkvarter ligger i Schweiz), eller at netop på grund af, at hovedkvarteret er i Schweiz, så skulle FIBA have modtaget penge fra det spanske forbund, da Schweiz er et yndet sted for hemmelige bankkonti.

Udtalelserne blev fanget på video af journalister og kan nu få konsekvenser for Andrew Bogut.

På en pressekonference har FIBAs generalsekretær, Andreas Zagklis, efterfølgende udtalt: “Jeg forstår godt spillernes frustration efter et nederlag i en så vigtig kamp i en så stor turnering, og at der kan blive sagt ting i kampens hede, men der er nogle etiske regler, der skal overholdes. Så nu vil vi lade resten af sagen være op til disciplinærudvalget.”

Skrevet af

Skribent på Basketligaen siden 2013. Dansk basket er den klare favorit, men der følges med i basket på internationalt plan både i NBA og Europa.

Andre artikler med dette emne

FIBA

Arturs Zagars, Simone Fontecchio, Jonas Valanciunas, Nikola Milutinov og Franz Wagner udgør VM´s All Second-Team. Det har det internationale basketballforbund offentliggjort.

FIBA

I kølvandet på Tysklands VM-triumf har det internationale basketballforbund, FIBA, offentliggjort turneringens All Star-hold, der består af fem spillere fra fem forskellige lande.

FIBA

Tyskland er verdensmestre for første gang efter en intens finale mod Serbien. Tyskland slog Serbien med 83-77.

FIBA World Cup

Der var drama for alle pengene, da Canada søndag løb med bronzemedaljerne efter en vanvittig kamp mod USA, der først blev afgjort i overtid....

FIBA World Cup

USA måtte se sig slået af Tyskland i semifinalen, og ifølge den amerikanske cheftræner, Steve Kerr, er det et udtryk for en basketballverden, der...

FIBA

Tyskland skal søndag spille om VM-guld mod Serbien, efter de fredag leverede en historisk sensation mod USA. Tyskland vandt kampen med 111-113 og er...

FIBA

Serbien var en for stor mundfuld for Canada, der fredag blev besejret med 95-86. Dermed skal Serbien spille VM-finale på søndag.

FIBA

Tysklands Dennis Schröder var alt andet end tilfreds med sig selv efter Tysklands VM-kvartfinalesejr mod Letland på 81-79. Tyskland er videre til semifinalerne, men...