fbpx
Connect with us

FIBA World Cup

FIBA vil straffe Bogut

Australiens Andrew Bogut står over for en disciplinærsag efter sit udbrud efter semifinalen mod Spanien.

Foto: Fiba.com

Temperamentet var på sit højeste hos den australske delegation kort efter semifinaleopgøret mod Spanien.

Australien havde så godt som sendt Spanien ud, men med et solidt comeback både i ordinær spilletid og overtiden sendte Spanien det australske mandskab helt i kulkælderen. Da spillerne var på vej ud fra banen, kom der adskillige mishagsytringer mod blandt andet dommerne.

Den australske assistenttræner, Luc Longley, udtalte noget kontroversielt, at ‘Spanien bliver kysset på p*kken af basketguderne’, mens centerspilleren, Andrew Bogut, på vej forbi journalisterne, hentydede til korruption, da han råbte ‘det her er en f*ucking skandale. Google, hvor f*cking FIBAs hovedkvarter er’.

Boguts kan med sin udtalelse antyde to ting. At hovedkvarteret for FIBA ligger i Spanien (FIBAs hovedkvarter ligger i Schweiz), eller at netop på grund af, at hovedkvarteret er i Schweiz, så skulle FIBA have modtaget penge fra det spanske forbund, da Schweiz er et yndet sted for hemmelige bankkonti.

Udtalelserne blev fanget på video af journalister og kan nu få konsekvenser for Andrew Bogut.

På en pressekonference har FIBAs generalsekretær, Andreas Zagklis, efterfølgende udtalt: “Jeg forstår godt spillernes frustration efter et nederlag i en så vigtig kamp i en så stor turnering, og at der kan blive sagt ting i kampens hede, men der er nogle etiske regler, der skal overholdes. Så nu vil vi lade resten af sagen være op til disciplinærudvalget.”

Tjek Fullcourts nye Livescore ud her.

Skribent på Basketligaen siden 2013. Dansk basket er den klare favorit, men der følges med i basket på internationalt plan både i NBA og Europa.

Advertisement
Advertisement
Advertisement

More in FIBA World Cup