fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Eurobasket

Serbien og Rusland afventer deres skæbne om pladserne

Serbien håber stadig på en førsteplads i Gruppe D, men dette er ikke længere i deres hænder. Kampen mellem Letland og Tyrkiet afgører nemlig hele situationen i gruppen.

Hele puslespillet i Gruppe D bliver afgjort i aften når Letland møder Tyrkiet. Her til eftermiddag gjorde Rusland og Serbien nemlig deres for at slutte af på den bedst mulige placering.

Fire ud af de seks nationer i Gruppe D var på forhånd sikre på at gå videre til ottendedelsfinalen inden dagens kampe, men alle fire manglede stadigvæk at finde ud af hvilken placering de ville gå videre fra.

Serbien Letland og Rusland kunne nemlig alle tre slutte af på førstepladsen, imens Tyrkiet højest kunne tage en andenplads.

Storbritanien tæt på sensation mod Rusland

Tidligere i dag, kom vi dog lidt tættere på en udredning, da Rusland spillede mod Storbritannien. Her var russerne allerede godt på vej mod sejren halvvejs i kampen, hvor de førte 43-31.

Storbritannien lod sig dog bare ikke sådan slå ud, på trods af briterne ikke havde noget at spille for i opgøret. Med 3 minutter og 30 sekunder igen af kampen, kæmper de sig helt tæt på, og er kun bagud med et enkelt point 68-67.

Shved skød dog hurtigt det britiske håb i sænk med to hurtige trepointsscoringer, og Rusland vinder sikkert 82-70. Netop Shved var brandvarm fra trepointslinien med sine 6/9 i opgøret, og den russiske guard sluttede kampen af med 30 point og 8 assists.

Artiklen fortsætter under videoen

Serbien uden sved på panden mod Belgien

Serbien skulle vinde over Belgien, hvis deres håb om en førsteplads i Gruppe D skulle forblive intakt. Det var også hvad der skete, eftersom serberne uden de store problemer slog Belgien 54-74.

Selvom at det serbiske landshold tog sig sin tid i for alvor at trække fra belgierne, så skete dette i anden periode, hvor de efterfølgende kan gå til pause med en føring på 25-42.

Kampens spiller blev den serbiske center Boban Marjanović, der med sine 22 point blev både kampens og Serbiens topscorer. Bogdan Bogdanović smed 15 point i kurven, imens Macvan stod for 10 point. Hos Belgien blev topscoren Lecomte med sine 12 point, imens Hervelle blev noteret for 10 point.

Serbien venter nu kun på udfaldet af kampen mellem Letland og Tyrkiet, som afgører hele situationen i Gruppe D. Serberne kan dog med deres sejr dårligst slutte af på en andenplads.

Vinder Letland, så slutter Serbien af som nummer ét i gruppen og skal møde Ungarn i ottendedelsfinalen, imens en tyrkisk sejr giver Serbien en andenplads bagved Letland, og så hedder modstanderen Montenegro.

PosHoldPointWLPCTGBL10STRKPFPADIFF
110000.000000000
20000.000000000
30000.000000000
40000.000000000
50000.000000000
60000.000000000

Foto: FIBA.com

Skrevet af

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Andre artikler med dette emne

Eurobasket

Danmarks landstræner Allan Foss er tilfreds med, at de står med en sejr efter de to første kampe i EM-kvalifikationen, men sidder alligevel tilbage...

Eurobasket

Georgien er stadig uden sejr i EM-kvalifikationen, efter de mandag blev slået af Serbien med 63-76.

Eurobasket

Se highlights fra Danmarks nederlag til Finland lige her.

Eurobasket

Det er en ærgerlig fornemmelse, basketekspert Morten Stig Jensen sidder tilbage med, efter Danmark mandag aften tabte til Finland med 89-85.

Eurobasket

Danmark var lige ved at kunne fortsætte drømmestarten på kvalifikationen til EM 2025, men måtte se sig besejret af Finland med 89-85 efter en...

Eurobasket

Den finske landstræner Lassi Tuovi arbejder til dagligt sammen med den danske stjerne Iffe Lundberg i Virtus Segafredo Bologna, og det skulle i høj...

Eurobasket

Det er en profilspækket finsk trup, Danmark kl. 17:30 møder på udebane. Se hvilke 12 Finland har udtaget til opgøret her.

Basketligaen

Værløse Blue Hawks-profilen Adam Heede-Andersen er rejst med det danske landshold til Finland som erstatning for Darko Jukic og kan dermed potentielt få sin...