fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Eurobasket

Serbien fortsat i spil til førstepladsen i Gruppe D efter sejr over Storbritannien

Serbien slog Storbritanien med sikre cifre her til eftermiddag, og er nu tæt på at tage førstepladsen i Gruppe D ved EM-slutrunden.

Serbien slog her til eftermiddag Storbritannien med 82-68, og sikrede sig dermed avancement til ottendedelsfinalen ved EM-slutrunden.

Det serbiske landshold der på grund af deres nederlag til Rusland satte førstepladsen over styr i Gruppe D. Nu kan de dog alligevel måske sikre sig at gå videre som nummer et fra gruppen.

Rusland tabte nemlig tidligere i dag til Letland. En kamp du iøvrigt kan læse mere om ved at klikke her.

På grund af dette resultat, betyder det at Serbien med en sejr over Belgien i sidste runde på onsdag, og en sejr til Letland mod Tyrkiet, vil sende serberne op på en førsteplads.

Minutter til alle på det serbiske landshold

Serbien havde et godt tag på Storbritannien under hele kampen. Efter første periode var de allerede foran 14-25.

Herefter begyndte den serbiske landstræner at blande kortene, og rotere for at spare energien hos de store profiler. Den eneste med over 22 minutter på banen blev stjernen Bogdanović (26 minutter), som endnu en gang spillede en god kamp.

Serbien formåede på trods af rotationen at bibeholde en føring på dobbeltcifre i resten af kampen, på trods af et lille run af briterne, hvor de dog aldrig kom faretruende tæt på.

Bogdan Bogdanović leverede en fin præstation med 18 point, 7 rebounds, 7 assists og 5 steals. Holdkaptajnen Mačvan sluttede af med 10 point, imens Jović og Stimac begge blev noteret for 11 point.

Briternes topscorer blev Okereafor med 17 point, efterfulgt af Johnson med 13 og Nelson med 11 point.

Serbien skal som sagt møde Belgien i deres sidste kamp i gruppespillet onsdag eftermiddag. Storbritannien møder samme dag Rusland, i en noget så ubetydeligt opgør for deres vedkommende, eftersom de med 4 nederlag, er uden chancer for videre avancement.

PosHoldPointWLPCTGBL10STRKPFPADIFF
110000.000000000
20000.000000000
30000.000000000
40000.000000000
50000.000000000
60000.000000000

Foto: FIBA.com

Skrevet af

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Andre artikler med dette emne

Eurobasket

Danmarks landstræner Allan Foss er tilfreds med, at de står med en sejr efter de to første kampe i EM-kvalifikationen, men sidder alligevel tilbage...

Eurobasket

Georgien er stadig uden sejr i EM-kvalifikationen, efter de mandag blev slået af Serbien med 63-76.

Eurobasket

Se highlights fra Danmarks nederlag til Finland lige her.

Eurobasket

Det er en ærgerlig fornemmelse, basketekspert Morten Stig Jensen sidder tilbage med, efter Danmark mandag aften tabte til Finland med 89-85.

Eurobasket

Danmark var lige ved at kunne fortsætte drømmestarten på kvalifikationen til EM 2025, men måtte se sig besejret af Finland med 89-85 efter en...

Eurobasket

Den finske landstræner Lassi Tuovi arbejder til dagligt sammen med den danske stjerne Iffe Lundberg i Virtus Segafredo Bologna, og det skulle i høj...

Eurobasket

Det er en profilspækket finsk trup, Danmark kl. 17:30 møder på udebane. Se hvilke 12 Finland har udtaget til opgøret her.

Basketligaen

Værløse Blue Hawks-profilen Adam Heede-Andersen er rejst med det danske landshold til Finland som erstatning for Darko Jukic og kan dermed potentielt få sin...