Eurobasket

Rusland til tops i Gruppe D efter sejr over Serbien

Rusland stryger til tops i Gruppe D efter en vigtig sejr over Serbien lørdag aften.

Vicemestrene fra OL og VM snublede lørdag aften, da de tabte til Rusland 72-75, i en kamp med mange føringsskift.

Efter en sejr i kamp et ved EM mod Letland, fik serberne deres første nederlag, og måske også en god ”wake-up call”, om ikke at tage for let på opgaven.

Allerede mod Letland havde serberne problemer, og disse fortsatte altså mod et stærkt russisk landshold, der kunne notere deres anden sejr i træk ved EM, som sender dem til tops i gruppe D. Rusland er nu store favoritter til at vinde gruppe D.

Russerne lagde en dæmper på Serbien

Akkurat som mod Georgien startede Serbien meget dårligt ud. Heldigvis havde russerne heller ikke spillet sig varme undtagen Shved, der med sine 6 point bringer Rusland i front 10-3 efter fire minutters spil.

Serbiens træner Aleksandar Đorđević reagerer straks ved at pille Ognjen Kuzmić ud, som fik en dårlig start. Ind kom istedet Boban Marjanović, der med sine 7 point i træk udlignede til 10-10 på under to minutter.

Serbien fortsatte deres run til 0-12 og stillingen 10-15 før Rusland endeligt gav lyd fra sig, efter mange minutter med scoringskrise. Føring forblev serbisk inden anden periode 18-21.

Fem hurtige point af Shved bragte dog Rusland igen i front i starten af anden periode 23-21. I front blev russerne også i godt og vel hele periode, som de vandt 22-17, og kunne gå til pause med en smal føring på 2 point 40-38.

Efter pausen fortsatte Rusland i førerpositionen hvor den primære årsag var deres trepointsskud som de havde ramt 11 gange (33 point). Sjovt er det at Rusland ikke ramte flere trepointsskud i kampen.

Serberne blev dog ikke slået ud af russerne, eftersom specielt en enkel spiller begyndte at stråle. Efter blot 1 point i de første to perioder checkede Bogdanović nemlig for alvor ind i kampen i tredje.

Her blev den kommende NBA-spiller noteret for 13 point, og holdte dermed Serbien i live i kampen. Resultatet inden kampens sidste ti minutter var 58-51 til Rusland.

Serbien formåede at vinde fjerde periode, men deres iver efter sejren var bare ikke nok. Med 1 minut og 14 sekunder igen satte Bogdanović en stor treer til 75-71, og Milosavljević bragte serberne op på 75-72 med 32 sekunder igen.

Alt virkede dog tabt for serberne, der ikke kom tættere på. Russerne spillede alt i alt utroligt velbalanceret i fjerde periode, og lod ikke serberne overtage føringen på noget tidspunkt i ”crunchtime”.

Shved endnu engang profilen for Rusland

Denne gang var der ikke brug for Shved i samme form som sidste gang, hvor han afgjorde kampen. Men alligevel spillede russeren ikke overraskende en stor rolle i sejren.

Denne gang blev det til 22 point og 4 assists for Shved, imens Mozgov og Kurbanov hver især stod for 11 point.

Hos serberne blev Marjanović og Bogdanović topscorer med 19 point hver, imens Lučić blev noteret for 12 point.

Næste kamp for Serbien er mandag aften mod Tyrkiet, imens Rusland møder Belgien tidligere samme dag.

Tidligere i dag vandt Letland over Belgien med 92-64, i en kamp hvor Kristaps Porzingis og Janis Timma strålede for letterne med hver især 27 point.