fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Internationalt

Det danske herrelandshold skal have ny landstræner

Efter fire succesfulde år som træner for det danske herrelandshold i basketball har Erez Bittman valgt at søge nye græsgange. Basketherrerne skal derfor have ny landstræner op mod de fire vigtige VM-kvalifikationskampe, der spilles i august. En ny landstræner præsenteres senere fredag.

Foto: FIBA.com - FIBA Basketball

Bittman overtog herrelandsholdet i 2017 og det blev til sejre i de første otte kampe, herunder den fantastiske 76-72 triumf over Sverige i Ballerup Super Arena. Den første sejr over broderlandet i 50 år blev imidlertid ikke den største skalp på Bittman og landsholdets fad.

Basketball på landsholdsniveau spilles niveaudelt og i foråret 2020 havde Danmark kæmpet sig op på øverste hylde og spillede om direkte kvalifikation til EM i en dynamitpulje med de to top ti nationer på verdensranglisten, Litauen og Tjekkiet. Begge nationer blev i efteråret 2020 besejret og i foråret var Danmark, endda uden superstjernen Iffe Lundberg, et sidste øjebliks-skud fra anfører Adama Darbo fra at slå Litauen for anden gang og dermed kvalificere sig til EM for første gang nogensinde.

Næsten-triumfen mod Litauen blev Bittmans sidste opgave som landstræner. Han og hele basket-danmark kan se tilbage på 14 sejre i 20 kampe og nok den mest succesfulde fireårige periode i landsholdets historie.

Danmarks Basketball Forbund har forsøgt at nå til enighed med succestræneren om en forbedret kontrakt, men parterne har desværre ikke kunnet nå hinanden, så den israelske træner har valgt at gå andre veje. Det har bestyrelsesformand Mads Young Christensen noteret sig og han giver Bittman masser af rosende ord med på vejen:

I august står basketballlandsholdet foran fire vigtige kvalifikationskampe. Her venter en pulje med Island og Montenegro, hvor de to øverst placerede hold går i VM-kvalifikationen, mens det nederst placerede rykker ned i rækkerne og skal begynde kvalifikationen frem mod EM 2025. Senere fredag vil basketballforbundet præsentere den træner, der skal stå i spidsen for landsholdet i de kampe.

Citater 

 Mads Young Christensen, Bestyrelsesformand DBBF 

– På vegne af dansk basketball vil jeg gerne takke Erez mange gange for hans store indsats som træner for herrelandsholdet. Erez har været en engageret og dygtig træner, som har løftet landsholdet til det næste niveau og aldrig har vi været så tæt på at kvalificere os til EM, som under Erez’ ledelse.

Erez Bittman, afgående landstræner

– Det har været fire skønne år, men det er et godt tidspunkt at overdrage jobbet til en ny, der kan tage holdet endnu et niveau op. Jeg vil stadig hjælpe dansk basketball i fremtiden, men ikke som landstræner.

Skrevet af

Jeg er sidens redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 21 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe.

Annonce
Annonce

Andre artikler med dette emne

Internationalt

Sebastian Åris og Saskatchewan Rattlers åbnede i nat sæsonen i den canadiske liga med en sejr i en tæt kamp mod Niagara River Lions,...

Internationalt

Rapperen J. Cole har skrevet under med Scarborough Shooting Stars i den canadiske liga, som Basketligaens MVP Sebastian Åris også skal spille i sommeren...

BMS Herlev Wolfpack

Rebecca Viehweg skal efter sommerferien spille for Bella Vista College Prep.

Internationalt

Rasmus Bach debuterede lørdag for australske Logan Thunder, og danskeren var kampens helt store oplevelse.

Internationalt

Den danske landsholdsspiller Asbjørn Midtgaard har landet en plads på årets hold i BNXT League.

Bakken Bears

Deshawn Stephens, der har en fortid i Bakken Bears, er ifølge basketballmediet Sportando færdig i Bosnien.

Landshold

Sportskanalen SPORT LIVE har indgået en aftale med Danmarks Basketball Forbund, der giver dem eksklusiv adgang til til alle kvinde- og herrelandsholdets kampe frem...

Kvindebasketligaen

Thea Mikkelsen skal fremover spille for Fresno State University.