fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Basketligaen

Dansk landstræner sætter ord på EM-kval-lodtrækning: “Vi tager det en kamp ad gangen”

Danmark skal i kvalifikationen til Eurobasket 2025 møde Serbien, Finland og Georgien, og danskernes landstræner, Allan Foss, ser ikke overraskende Serbien som puljens stærkeste, mens Georgien bliver danskernes helt store konkurrent.

Foto: Fiba.basketball

Det danske herrelandshold skal møde Serbien, Finland og Georgien i kampen om en plads til Eurobasket 2025.

Det står klart efter tirsdagens lodtrækning, hvor de ovenstående nationer er endt sammen i kvalifikationens gruppe G. Finland er automatisk kvalificeret, da de er et af fire værtslande til slutrunden,

Dermed kæmper Danmark, Serbien og Georgien om de resterende to EM-billetter.

Nu reagerer landstræner Allan Foss på lodtrækningen, som Danmark vil ´tage en kamp ad gangen´.

“Der er jo intet nemt i denne kval, så jeg tænker lodtrækningen er lige så god, som den kunne være. Jeg kunne have tænkt mig Spanien i stedet for Serbien, men det er kun, fordi det vil være en oplevelse imod de forsvarende mestre,”

“Jeg synes, at det er lidt træls at være i gruppe med et hold, som i forvejen er kvalificeret (Finland, red.), men sådan er det,” fortæller den danske landstræner til Fullcourt.dk. og uddyber:

“Vi tager det en kamp ad gangen, og så ser vi hvordan det går. Vi skal lære af de her kampe, og så går vi naturligvis altid ind og spiller vores chance – hvor stor eller lille den end måtte være”

Georgien er den største mulighed

Faktum er altså, at Finland allerede er kvalificeret, og dermed er kvalifikationen blot en formalitet for deres vedkommende. Tilbage står Danmark, Serbien og Georgien, og kun to lande kan booke en plads ved EM 2025.

Serbien, verdensranglistens nummer seks, er klare favoritter til den ene plads, og derfor må Georgien anses som danskernes direkte modstander om en EM-billet – en betragtning, landstræneren er enig i.

“Serbien er klart favorit, men for os må den største mulighed, eller trussel om du vil, være Georgien. De har vanvittigt dygtige spillere, men har et mindre rekrutteringsgrundlag end eksempelvis Serbien, og derfor en større afhængighed af udvalgte spillere.

Hvordan matcher i op med de tre hold?

“Det skal vi til at kigge på. Finland har virkelig flyttet sig og er blevet en faktor i europæisk basket, så det bliver spændende at måle os selv med især dem. Vi kan lære meget af Finland i forhold til den måde, som de de seneste 10-15 år har været kontinuerlige i deres måde at udvikle sig på,”

Forberedelserne begynder

Første gang Danmark skal i ilden i EM-kvalifikationen er i februar 2024. Hvem den første modstander bliver, er endnu uvist, men den danske lejr kender nu sine modstandere og kan så småt begynde forberedelserne mod den kommende kvalifikation.

EM-kvallen består af tre landholdsvinduer med to kampe i hver og strækker sig over 12 måneder, men danskerne fokuserer ikke udelukkende på de næste seks betydningsfulde kamp. Der skal nemlig lægges en planer for det næste halve årti, fortæller den danske landstræner, der fremhæver den danske talentmasse som et fokuspunkt.

“Vi skal have lagt en plan for ikke bare de næste 18 måneder, men de næste 4-5 år. I den forbindelse skal vi have styr på de fremtidige talenter og deres udvikling,”

“Vi skal sikre, de er i de rigtige programmer rundt omkring i DK, Europa og USA, og så skal vi sikre, at de i overgangen fra ungdomsspiller til seniorniveau bliver udfordret og matchet korrekt i forhold til deres potentialer,”

“Vi har mange rigtig dygtige U16 og U18-spillere, men vi skal blive bedre til at hjælpe dem med at forløse deres potentiale. Det skal blandt andet foregå igennem er mere struktureret outplacement program, hvor vi sikrer match af spillernes potentialer med de programmer, de kommer ind i – dette igennem relationer, dialog og opfølgning på udviklingen,”

“Så står vi stærkere for fremtiden, og det er dette vindue også en faktor i. At kunne inspirere og vise vejen til et højere niveau,” forklarer den danske landstræner.

Allan Foss overtog landstrænerposten i oktober 2022 og har en kontrakt frem til 2025.

Skrevet af

Jeg er redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 22 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe. (sebastian@fullcourt.dk)

Andre artikler med dette emne

Internationalt

Jonas Zohore fortsætter karrieren i Asien, hvor han har indgået en aftale med indonesiske Rajawali Medan.

Eurobasket

Danmarks landstræner Allan Foss er tilfreds med, at de står med en sejr efter de to første kampe i EM-kvalifikationen, men sidder alligevel tilbage...

Eurobasket

Georgien er stadig uden sejr i EM-kvalifikationen, efter de mandag blev slået af Serbien med 63-76.

Eurobasket

Se highlights fra Danmarks nederlag til Finland lige her.

Eurobasket

Det er en ærgerlig fornemmelse, basketekspert Morten Stig Jensen sidder tilbage med, efter Danmark mandag aften tabte til Finland med 89-85.

Eurobasket

Danmark var lige ved at kunne fortsætte drømmestarten på kvalifikationen til EM 2025, men måtte se sig besejret af Finland med 89-85 efter en...

Landshold

I fredagens opgør mod Georgien lod Allan Foss flere af de unge talenter få chancen. Heriblandt Tobias Jensen som Fullcourt fangede efter kampen.

Eurobasket

Den finske landstræner Lassi Tuovi arbejder til dagligt sammen med den danske stjerne Iffe Lundberg i Virtus Segafredo Bologna, og det skulle i høj...