fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

FIBA

Danmark falder to pladser på verdensranglisten

FIBA har tirsdag offentliggjort en opdateret udgave af deres verdensrangliste, og Danmark er faldet to placeringer siden sidste udgave.

Foto: fiba.basketball

USA fastholder ikke overraskende deres førsteplads på det internationale basketballforbunds, FIBA, verdensrangliste for herrelandshold. FIBA offentliggjorde tirsdag en opdateret udgave af deres verdensrangliste, og top syv på listen er uændret. Spanien er toer, mens Australien befinder sig på tredjepladsen.

Danmark har dog bevæget sig i den forkerte retning og indtager nu en 57. plads – to pladser værre end sidste verdensrangliste. Det skyldes danskernes nederlag til Kosovo, der ifølge bookmakerne gik ind til kampen som undertippede. Kosovo ligger på en 71. plads og er trods sejren mod Danmark faldet én plads på listen.

På den europæiske rangliste ligger Danmark nummer 32.

Det største spring på verdensranglisten var Kap Verde, der sprang fra nummer 100 til 74.

Skrevet af

Jeg er sidens redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 20 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe.

Annonce
Annonce

Andre artikler med dette emne

Landshold

Alexander Christiansen og Sebastian Pfaff er tilbage med endnu en dansker-update. Denne uges opdatering er imidlertid en kort en af slagsen, da der har...

Eurobasket

Danmark var regnet som kampens favorit, men hjemmeholdet fra Kosovo gav danskerne kamp til stregen og skød deres gruppespil i præ-kvalifikationen til EM 2025...

Eurobasket

Se Danmarks kamp mod Kosovo lige her.

Eurobasket

Arnel Dedic har udtaget de 12 spillere, som skal forsøge at vinde søndagens landskamp i Kosovo.

Eurobasket

Den danske herrelandsholdstrup er ramt af Covid-19. Landstræner Arnel Dedic har derfor lavet to udskiftninger i truppen forud for opgøret mod Kosovo søndag.

Internationalt

Efter storsejren over Østrig i torsdag skulle kvindelandsholdet prøve at gentage successen. Aftens modstander var de formstærke russer. På trods af en masse selvtillid...

Eurobasket

Se Kvindelandsholdets EM-kvalifikationskamp mod Østrig lige her.

Eurobasket

Torsdag aften skal Danmark møde Østrig i kvalifikationen til EM 2023, og Kvindelandsholdets helt store profil Maria Steen Jespersen forventer et tæt opgør.