fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

FIBA

Danmark falder to pladser på verdensranglisten

FIBA har tirsdag offentliggjort en opdateret udgave af deres verdensrangliste, og Danmark er faldet to placeringer siden sidste udgave.

Foto: fiba.basketball

USA fastholder ikke overraskende deres førsteplads på det internationale basketballforbunds, FIBA, verdensrangliste for herrelandshold. FIBA offentliggjorde tirsdag en opdateret udgave af deres verdensrangliste, og top syv på listen er uændret. Spanien er toer, mens Australien befinder sig på tredjepladsen.

Danmark har dog bevæget sig i den forkerte retning og indtager nu en 57. plads – to pladser værre end sidste verdensrangliste. Det skyldes danskernes nederlag til Kosovo, der ifølge bookmakerne gik ind til kampen som undertippede. Kosovo ligger på en 71. plads og er trods sejren mod Danmark faldet én plads på listen.

På den europæiske rangliste ligger Danmark nummer 32.

Det største spring på verdensranglisten var Kap Verde, der sprang fra nummer 100 til 74.

Skrevet af

Jeg er redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 22 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe. (sebastian@fullcourt.dk)

Andre artikler med dette emne

Landshold

Efter et år i Canada blev det tirsdag offentliggjort, at det danske talent Johan Munch har valgt at spille for Oregon State College næste...

Internationalt

Jonas Zohore fortsætter karrieren i Asien, hvor han har indgået en aftale med indonesiske Rajawali Medan.

Eurobasket

Danmarks landstræner Allan Foss er tilfreds med, at de står med en sejr efter de to første kampe i EM-kvalifikationen, men sidder alligevel tilbage...

Eurobasket

Georgien er stadig uden sejr i EM-kvalifikationen, efter de mandag blev slået af Serbien med 63-76.

Eurobasket

Se highlights fra Danmarks nederlag til Finland lige her.

Eurobasket

Det er en ærgerlig fornemmelse, basketekspert Morten Stig Jensen sidder tilbage med, efter Danmark mandag aften tabte til Finland med 89-85.

Eurobasket

Danmark var lige ved at kunne fortsætte drømmestarten på kvalifikationen til EM 2025, men måtte se sig besejret af Finland med 89-85 efter en...

Landshold

I fredagens opgør mod Georgien lod Allan Foss flere af de unge talenter få chancen. Heriblandt Tobias Jensen som Fullcourt fangede efter kampen.