Danmark får nyt landshold

DBBF/Tom Andreasen
Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter

Med en fire-dobbelt europæisk turneringsmester, med erfaring fra Bayern Münchens og Galatasarays klubhold, som kaptajn, lancerer Danmarks Basketball Forbund e-landsholdet i basketball i samarbejde med det internationale basketballforbund FIBA samt NBA. Holdet spiller kampe fra maj i FIBA Esports Open, som er verdensomspændende.

Holdkaptajn er Albert “Champ” Hansen, der er professionel NBA2k-spiller og fire gange har vundet store europæiske turneringer, og har erfaring på hold som Bayern Munchen, Galatasaray og Rethymno Cretan. Nu spiller han for det tyske hold SK Gaming, på deres nystartede NBA2k-hold, og han er rangeret i top fem af europæiske spillere på sin position af den professionelle CPA 2K League. SK Gaming har eksisteret siden 1997.

Det var “Champ”, der kontaktede DBBF for at på holdet sat i gang, efter FIBA, NBA og 2k har startet den internationale landsholdsturnering FIBA Esports Open, der på et år er vokset fra 17 til 60 landshold.

Danmark er førende indenfor esport, særligt i spil som Counter-Strike og FIFA, og er altså også stærkt med i NBA 2K, der indenfor basketball-esporten er det dominerende spil.

NBA har egen NBA 2K liga, og i 2020 bød FIBA også ind på eSporten. Der er afholdt to versioner af det de kalder “FIBA Esports Open”, hvor der kun optræder landshold, sammensat af de nationale basketballforbund. Det er her, det nyeste danske landshold skal være med.

FIBA Esports Open

FIBA Esports Open er:

  • En dyst imellem lande over hele verden på Playstation i spillet NBA2K.
  • Der konkurreres både i PS4 (Current Gen) og PS5 (NextGen)
  • Det er blevet afholdt to gange, først med deltagelse af 17 lande og næste gang med deltagelse af 38 lande
  • Den kommende FIBA Esports Open 3 får deltagelse af 60 lande, inddelt i regioner.
  • Danmark er i Region Europa, Next Gen (PS5), Gruppe 1
  • Et hold består af 7 spillere i alt. 5 på banen og 2 reserver. Hver spiller kontrollerer én spiller på banen, så der kræves holdspil.
  • Sidste version havde 2,5 millioner views på sociale medier og blev vist live på IOC’s olympiske kanal

FIBA Esports Open 3 afvikles i weekenden d. 7.-9. Maj. Det afvikles med først et gruppespil og herefter et playoff format med bedst af 3 serier, med slutspil 8. og 9. maj.

Danmark er kommet i pulje med Tyrkiet, Schweiz og Slovenien.

Holdet består af:

Albert “Champ” Hansen – Shooting Guard

Jon “ScaIa” Beck Poulsen – Point Guard – Top 10 Point Guard i Europa

Conrad “xZWAIN” Schatholm – Power Forward

Jag “HoodieNerko” Nermin – 6th Man

Lukas “Molzito” Dose – Power Forward

Jakob “Cxntro_” Jensen – Center

Mads “MadsNordahl” Nordahl – Small Forward

Albert har i øvrigt selv dyrket basketball ude i hallerne i Virum Basketball Klub tidligere, men spiller i øjeblikket ikke organiseret fysisk basketball.

NBA 2K begyndte at udvikle sig til konkurrencesport omkring 2018, da ProAm blev introduceret. Her styrer man hver sin spiller, så fem spillere skal arbejde sammen for at vinde. Det betød, at “rigtige” baskethold og organisationer begyndte at købe hold.

Albert “Champ” Hansen spillede i den forbindelse for Bayeren Münchens hold Bayern Ballers i 6 måneder. Han spillede i alle turneringer og var i EM-finalen i turneringen 2k Contest med Ballers.

Herefter startede han, sammen med blandt andet Jon “ScaIa” Beck Poulsen eget hold, Heatcheck, som vandt CPA 2K League i Europa. Heatcheck blev splittet op, da Scala skrev kontrakt med Manchester Giants og Champ røg til til SK Gaming.

Mads “MadsNordahl” Nordahl og Jakob “Cxntro_” Jensen spiller fortsat for HeatCheck, hvor de med fire danskere i startopstillingen har været til EM playoff.

Citater

William Bond, projektleder DBBF:

-Det var et projekt, som vi nærmest snublede ind i. Forbundets fokus har naturligt nok været på de traditionelle, fysiske udfoldelser, så vi var faktisk ikke klar over, at vi havde nogle af Europas bedste 2K-spillere i vores egen baghave. Da “Champ” henvendte sig, så vi imidlertid straks muligheden og satte gang i et pilotprojekt, som vi naturligvis håber udvikler sig til et permanent landshold, med de sportslige og økonomiske muligheder, det fører med sig.

Se andre spændende artikler