fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

FIBA

Austin Reaves fik hovedrolle da USA sikkert slog Grækenland

USA har kurs mod førstepladsen i gruppe C, efter de mandag besejrede Grækenland med 81-109.

Foto: fiba.basketball

Team USA sejrede mandag for anden kamp i streg, da Grækenland fik ørene i den amerikanske basketballmaskine.

USA besejrede grækerne med de komfortable cifre 81-109, og sejren var et resultat af en stærk holdindsats med fire spillere med mere end ti point. Samtidig var minutterne godt fordelt ud på holdet med Walker Kessler som den eneste spiller, der fik mindre end ti minutter på gulvet.

Fra kampens start var det en jævnbyrdig affære, hvor Grækenland bød amerikanerne op til dans takket være en brandvarm Georgios Papagiannis, der voldte den amerikanske defensiv mange problemer.

Papagiannis har tidligere i karrieren spillet i NBA for Portland Trail Blazers og Sacramento Kings, så det høje niveau er ikke fremmed for den 26-årige Fenerbahce-spiller.

Kampbilledet skulle dog vise sig at ændre sig, da rotationen kom i spil for USA. Da de fem startende spillere forlod banen for at få en pause på bænken var de foran med et par point, men da de kom ind igen var føringen tocifret, og derfra så USA sig ikke tilbage.

Flere amerikanere udmærkede sig

I pausen var USA foran med 50-37, og amerikanerne fortsatte med at diktere spillet i anden halvleg, hvor især Austin Reaves gjorde sig positivt bemærket med flere gode aktioner.

USA slog Grækenland overbevisende og er nu klar til anden runde i FIBA World Cup.

Opgørets topscorer var førnævnte Georgios Papagiannis med 17 point. Mest scorende for USA var Austin Reaves med 15 point. Reaves blev desuden kåret som kampens spiller. Lakers-spilleren sluttede dertil med fem rebounds, seks assists og to steals i blot 17 minutter på banen.

Jalen Brunson leverede 13 point, tre rebounds og to assists. Josh Hart, der ligesom Reaves startede på bænken, leverede flere gode indhop og kæmpede bravt med seks point, 11 rebounds og fem assists til følge.

Flotte amerikanske præstationer var der altså mange af, men landstræner Steve Kerr må til gengæld være ærgerlig over, at de endnu ikke for alvor har kunnet få gang i Brandon Ingram, der for anden kamp i træk var udfordret.

Næste opgave for USA er på onsdag mod Jordan, det svageste hold i gruppe C. Jordan er som det eneste hold i gruppen uden sejr i to kampe.

Skrevet af

Jeg er redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 22 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe. (sebastian@fullcourt.dk)

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Svendborg Rabbits mister en af sidste sæson stjernespillere i form af hollandske Dylan Van Eyck, der skifter til spanske Odilo FC Cartagena CB.

Nyhedsoversigt

Grækenland gør comeback efter 16 år, og USA stiller stærkt op.

Bakken Bears

Den højtflyvende guard Magnus Møllgaard forlader spanske Class Bàsquet Sant Antoni. Det har klubben meldt ud på Instagram.

Landshold

Farum Arena bliver ny hjemmebane for det danske herrelandshold, der foreløbig siger farvel til Arena Næstved.

ASVEL

Dansk-israelske Noam Yaacov er igen blevet lånt ud af det franske EuroLeague-hold LDLC ASVEL - denne gang til Hapoel Tel Aviv.

Bakken Bears

Bakken Bears-stjernen Deandre Pinckney skal i næste sæson spille for israelske Hapoel Haifa.

Boston Celtics

Iffe Lundberg havde et kontrakttilbud på bordet fra Boston Celtics, men valgte Partizan Belgrade på bekostning af de 18-dobbelte NBA-mestre.

Bakken Bears

Den tidligere Bakken Bears-stjerne DeVaughn Akoon-Purcell skifter Lokomotiv Kuban ud med UNICS Kazan.