fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Eurobasket

Arnel Dedic: “Det var ikke et spørgsmål om alder, men erfaring”

Landstræner Arnel Dedic udtog onsdag sin bruttotrup forud for mødet med Norge senere på måneden, og Dedic lagde i høj grad vægt på erfaring i sin udvælgelse.

Foto: fiba.basketball

Landstræner Arnel Dedic satte onsdag navn på de 14 spillere i bruttotruppen op til den vigtige EM-prækvalifikationskamp mod Norge den 24. februar, og den erfarne træner valgte at udlade Randers Cimbria-profilen Jonathan Klussmann i sin trup – en beslutning, der har affødt et væld af reaktioner på de sociale medier.


Bruttotruppen består af:
Adama Darboe – KR Reykjavik (Island)
Asbjørn Midtgaard – ZZ Leiden (Holland)
Daniel Mortensen – Thor Thorlakshofn (Island)
Frederik Hougaard Nielsen – Free Agent
Frederik Rungby – BSW Sixers (Tyskland)
Gustav Knudsen – Casademont Zaragoza (Spanien)
Jonas Zohore – Free Agent
Kevin Larsen –Movistar Estudiantes (Spanien)
Leonardo Carlino – BMS Herlev
Mads Bonde Stürup – Basquet Girona (Spanien)
Noah Churchhill – UCAM Murcia (Spanien)
Sebastian Åris – Svendborg Rabbits
Tobias Jensen – Ratiopharm Ulm (Tyskland)
Zarko Jukic – CD Povoa (Portugal)


På pressemødet onsdag forklarede Arnel Dedic beslutningen om ikke at udtage Jonathan Klussmann som, at han fortsat er for ung til landsholdet, men i et interview med Fullcourt.dk. fortæller den kroatiske træner, at han blev misforstået grundet en fejlformulering.

“Det, jeg sagde på pressemødet i går, er blevet misforstået. Jeg har haft fokus på erfaring og beslutningstagning i min udvælgelse og ikke alder, som jeg ved en fejl fik sagt i går. Der er ingen tvivl om, at Jonathan er en god og kompetent spiller. Jeg har fulgt ham tæt i hele denne sæson, og han har leveret varen for et tophold i Danmark. Han er helt klart et landsholdsemne, men jeg føler ikke, at tiden er den rette,” forklarer Arnel Dedic over for Fullcourt.dk.

“På dette tidspunkt, med så vigtig en kamp som mod Norge, var manglen på erfaring afgørende for mig. Til Norge-kampen har jeg valgt at sætte min lid til Sebastian Åris og Adama Darboe, der med deres erfaring har en fordel over Klussmann,”

“Jonathan skal ikke lade sig distrahere af medierne. Han skal fortsætte de lovende takter og ikke miste fokus, for der er ingen tvivl om, han nok skal komme på landsholdet en dag,” siger han.

Spændende ny spiller

Landstrænerens bruttotrup byder på et nyt bekendtskab i seniorlandsholdsregi. Tobias Jensen, der til dagligt spiller i Tyskland for Ratiopharm Ulm, er med for første gang, og der er en helt særlig årsag til den unge danskers udtagelse trods den manglende erfaring, der har spændt ben for Randers Cimbrias Jonathan Klussmann.

Det faktum, at Tobias Jensen slår sine folder i Tyskland, har betydet, at landstræner Dedic ikke har haft mulighed for at se ham nøje an modsat Klussmann, der udfolder sit talent hjemme i Basketligaen. Ifølge landstræneren er Tobias Jensen en meget spændende spiller, han gerne vil se mere til. Det er blandt andet derfor, at det unge stortalent møder ind i landsholdslejren senere på måneden.

“Jeg har set adskillige kampe med Jonathan Klussmann og ved, hvad han er i stand til, og hvad jeg kan forvente af ham i fremtiden. Jeg ved lidt mindre om Tobias Jensen, idet jeg ikke har haft mulighed for at se ham i aktion med mine egne øjne. Det får jeg nu, og det ser jeg frem til. Men med det så sagt, så vil Tobias få svært ved at klemme sig ind i den endelige trup på 12 mand, da han vil få en perifer rolle,” siger Dedic.

Erfaring

En anden beslutning, der er blevet nævnt i udtagelses-debatten er Frederik Hougaard Nielsen, der af personlige årsager afbrød samarbejdet med Team FOG Næstved i Basketligaen for et par uger siden og dermed er klubløs.

Hougaard Nielsen har været en fast bestanddel af det danske landshold i mange år, og har tilmed været landsholdsanfører, og derfor har Arnel Dedic udset ham spille en stor rolle i den kommende kamp mod Norge, hvor alt andet end en sejr er ligegyldigt. Hougaard Nielsen er nemlig en leder, siger Dedic.

“Jeg vurderer det her hold, som det stærkest hold, jeg kan sætte lige nu. Den her kamp mod Norge er virkelig vigtig, så vi skal forholde os positive, stå sammen og tro på, at det hold, der er udtaget, kan klare opgaven,” pointerer den danske landstræner.

Danmark møder Norge den 24. februar i Arena Næstved.

Skrevet af

Jeg er sidens redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 21 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe.

Annonce
Annonce

Andre artikler med dette emne

Eurobasket

Arnel Dedic har udtaget den endelige trup til Danmarks to kampe mod henholdsvis Kosovo og Norge i prækvalifikationen til EM 2025.

Eurobasket

Torsdag den 30. juni tørner Danmark og Kosovo sammen, og Kosovo har nu sat navn på de 11 spillere, der er taget til Danmark.

Eurobasket

Torsdag den 30. juni skal det danske herrelandshold møde Kosovo i Arena Næstved. Bliv klædt på til landskampen med denne podcast, hvor vi snakker...

Internationalt

Med to sejre lørdag, skal 3X3 herrelandsholdet skal spille puljefinale kl 10:20, hvor Ungarn venter.

Eurobasket

Om en måneds tid skal det danske herrelandshold i aktion igen, og landstræner Arnel Dedic har tirsdag udtaget bruttotruppen forud for EM præ-kvalifikationskampene mod...

Landshold

Sportskanalen SPORT LIVE har indgået en aftale med Danmarks Basketball Forbund, der giver dem eksklusiv adgang til til alle kvinde- og herrelandsholdets kampe frem...

Bakken Bears

I dagens podcast kommer vi vidt omkring. Fulltalk´s faste værter Alexander Christiansen og Sebastian Pfaff snakker om landsholdets sejr mod Norge for et par...

Eurobasket

Med to kampe tilbage af første runde i præ-kvalifikationen kan Danmark stadig komme videre til anden runde i kvalifikationen, men det kommer til at...