fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Aabyhøj IF

Maria Jespersen holder basketballcamp for andet år i træk: “Hvis man arbejder hårdt, kan man leve af at spille basket”

Igen i år afholdes MJ Basketball Camp, og vi har fanget Maria Steen Jespersen til en snak om campens oprindelse, og hvad man kan forvente af dette års camp.

Foto: Thorbjørn Wangen

I sommeren 2020 så MJ Basketball Camp dagens lys. Landsholdsstjernen Maria Steen Jespersen, der til dagligt spiller for Laboratorios Ynsadiet Leganés i den næstbedste række i Spanien, er personen bag campen, og igen i år slår MJ Basketball Camp dørene op. Årets camp strækker sig over fire dage fra den 28. juni til og med den 1. juli, og hver dag er fra kl. 9 – 16.

Sidste års camp var den første af slagsen. At planlægge og afvikle en basketballcamp var nyt for landsholdsprofilen, men Maria Steen Jespersen lærte meget af sidste års camp, som hun kan tage med til sommerens camp.

“Det var et stort ansvar (at afholde MJ Basketball Camp,red.). Jeg er perfektionist, så nogle gange blev det lidt overvældende, når tingene ikke gik helt, som jeg havde planlagt. Jeg havde et super trænerteam, der virkelig hjalp mig med at koordinere, og specielt Anton Elsner fra BørneBasketFonden hjalp meget, da han har stor rutine i at afholde camps,” fortæller Maria Steen Jespersen til Fullcourt.dk.

“Når det så er sagt, så var det en mega fed oplevelse at se ens idé blive til noget, og jeg var så overvældet over, hvor mange børn der gerne vil på camp, og den støtte jeg generelt mødte fra alle, som havde hørt jeg afholdte en camp. Det var rigtig sjovt at mingle med børnene og lære fra sig. Man får så meget energi af at være omkring unge, som bare gerne vil lære fra en og blive bedre. Det var en rigtig sjov oplevelse,” fortsætter hun.

“Med hårdt arbejde kan man leve af at spille basket”

Campen er for alle letøvede og øvede unge basketball-spillere, der spiller U13-U17 i sæsonen 2021/22. Og netop det, at Maria Steen Jespersen sidste år valgte at afholde en camp, er ikke tilfældigt – for da hun var barn, var hun selv på flere basketballcamps.

Men egne oplevelser er dog ikke det eneste, der ligger til grund for at gøre MJ Basketball Camp til virkelighed. Basketball er en sport i stor udvikling i Danmark, og det vil Legánes-spilleren gerne tage del i. Derudover syntes hun også, at der manglede en camp afholdt af en kvindelig basketballspiller.

“Den overordnede grund til campen er, at jeg gerne vil have, at dansk basket bliver ved med den positive udvikling, vi har lige nu, og det vil jeg gerne være en del af. Jeg synes desuden også, det var vigtigt, at der var en camp afholdt af en kvindelig professionel basketballspiller, da der ikke er mange af os, men det er vigtigt at vide – specielt for pigerne på campen, at hvis man arbejder hårdt, så kan man leve af at spille basket,” siger Jespersen og uddyber:

WangenFoto: MJ Basketball Camp”Det skal dog understreges, at campen er ligeså meget for drenge som for piger. Forskellen er bare, at det er en kvindelig headcoach i stedet for en mand. En anden motivation for mig var, at jeg selv engang var ung og elskede at være på camp i sommerferien, så jeg kan selv sætte mig i deres sted og huske, hvad jeg selv synes var sjovt og lærerigt at lave, og hvad der ikke var. Jeg fik ideen af nogle af mine mandlige kollegaer, som har haft stor succes med at afholde camps, specielt Camp Colman er en kæmpe succes på Sjælland, og jeg håber, at min en dag kan blive til noget tilsvarende,”

“Som sagt tog jeg på camp, da jeg var ung, og det gjorde jeg for at være sammen med mine venner, have det sjovt og samtidig lære en masse og blive en bedre basketballspiller. Vi har et rigtig stærkt trænerteam igen i år, som alle har spillet på højeste niveau i Danmark, så der er masser af erfaring at hente fra dem og holde ørerne åbne for guldkorn,” siger hun

Ændringer til årets camp

Nu venter den anden MJ Basketball Camp, og campen er blevet finjusteret en smule fra sidste år blandt andet i form af en særlig tilføjelse til trænerteamet.

“Jeg lærte rigtig meget fra sidste år. Derfor har jeg lavet mange små ændringer for at forbedre campen dette år. En af de ting, som bliver anderledes denne gang, er, at jeg opdeler efter niveau, så alle får bedre modstand, når der spilles 5-5 og 3-3. Der vil stadig være overlap mellem grupperne i individuelle øvelser, men for at optimere spillernes udvikling, er det vigtigt med god modstand,” fortæller hun og fortsætter:

“Efter campen vil alle spillerne også blive evalueret samt få et træningsprogram til, hvad de kan lave over sommeren for at forbedre deres færdigheder og forsætte deres udvikling. Derudover har vi en mental træner knyttet til campen i år, som vil lave en workshop med spillerne og snakke med dem om, hvordan man kan bruge mental træning til at tage sit spil til et andet niveau,”

Grundet mine mange år på højt niveau ved jeg, hvor vigtigt mental træning er. Der er faktisk mange, der mener, at når man kommer op og spiller professionelt, så er 80% af basket mentalt. Derfor er det noget, der er meget vigtigt for mig at give videre til den næste generation, da det ikke var noget, jeg hørte særlig meget om, da jeg var på deres alder,” afslutter Maria Steen Jespersen med at fortælle til Fullcourt.dk.

Du har muligheden for at komme med til årets MJ Basketball Camp ved at deltage i en konkurrence på vores facebookside, Fullcourt.dk.

Skrevet af

Jeg er sidens redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 21 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe.

Annonce
Annonce

Andre artikler med dette emne

Aabyhøj IF

Fie Husted Nordby erstatter Jakob Hjorth på cheftrænerposten i Aabyhøj IF i Kvindebasketligaen.

Kvindebasketligaen

Lørdag aften spillede BK Amagers Emilie Fogelstrøm, Cecilie Overgaard og Ida Tryggedsson deres sidste basketkamp i Kvindebasketligaen, da de alle tre har valgt at...

Internationalt

Maria Jespersen skal sommeren over spille for Sunbury Jets i Australien.

Aabyhøj IF

AKS Falcon er klar til deres første pokalfinale i klubbens historie. Falcon besejrede lørdag eftermiddag Aabyhøj IF med 47-68.

Aabyhøj IF

Fredag aften mødtes Kvindebasketligaens to bundhold, og trods en storspillende Caroline Wich måtte Aabyhøj IF se sig besejret af BMS Herlev med cifrene 60-69.

Aabyhøj IF

Kampen mellem Aabyhøj IF og BK Amager, der var skemalagt til lørdag er blevet udsat, da der er registreret Corona-tilfælde i Aabyhøj-lejren.

Aabyhøj IF

Grundet Covid-19-udbrud er weekendens to kampe i Kvindebasketligaen blevet udsat.

Aabyhøj IF

Det er blevet tid til at kåre Månedens spiller i Kvindebasketligaen, og prisen for november går til Aabyhøjs Caroline Wich.