fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

BK Amager

Månedens spiller i Kvindebasketligaen: Ena Višo

Det er blevet tid til at kåre sæsonens første månedens spiller i Kvindebasketligaen. Prisen for oktober-måned går til BK Amagers Ena Višo.

Foto: Kvindebasketligaen

Sæsonen i Kvindebasketligaen er godt igang, og derfor er det blevet tid til at kåre sæsonens første månedens spiller.

Mulige kandidater var der mange af, men prisen kan kun gå til én spiller. Valget er faldet på BK Amagers Ena Višo, der har fået en god start på sæsonen.

Prisen er kombineret for både september og oktober, da sæsonen startede halvvejs inde i september-måned.

Višos BK Amager gik gennem den første halvanden måned i Kvindebasketligaen med to sejre og tre nederlag, hvilket ikke er prangende i forhold til eksempelvis BMS Herlev og AKS Falcon, der har placeret sig i toppen af ligaen.

Flere spillere fra de to hold var også i spil til den første kåring, men Ena Višos gode start har været svær at se bort fra.

17 points, 11,4 rebounds, 5,6 assists og 2,6 steals per kamp snittede BK Amager-profilen ved indgangen til november-måned.

Statistikkerne taler sit tydelige sprog: den 29-årige danskers bidrag har været stort, og derfor er hun sæsonens første vinder af prisen ´Månedens spiller´ foran et stærkt felt af spillere, der åndede hende i nakken.

Starten på sæsonen

Om at blive kåret som sæsonens første månedens spiller i Kvindebasketligaen fortæller Ena Višo følgende til Fullcourt.dk:

“Det er jeg selvfølgelig rigtig glad for, så jeg takker for anerkendelsen fra Fullcourt og Kvindebasketligaen,”

“Jeg synes, det har været en lidt semi start på sæsonen med både gode, og nogle knap så gode kampe fra vores side. Vi er et nyt hold med en ny træner, som lige skulle rystes sammen, og sådan en proces tager bare altid tid,” siger den danske landsholdsspiller til Fullcourt.dk og uddyber:

“Jeg havde selvfølgelig gerne set, at vi havde vundet alle vores kampe, men dem vi har tabt, har været meget tætte. Der er en masse kampe endnu, og vi har heldigvis plads til at blive meget bedre, så det skal nok blive godt,”

Amagers første to sejre i sæsonen kom mod Aabyhøj IF og SISU, og Ena Višo havde en stor andel i begge sejre. Holdkammeraterne Rikke Fabricius og Annemie Friis Espensen gjorde også en fin figur i de to sejre, men det var Višo, der stjal overskrifterne.

BK Amager har allerede sejret i deres første kamp i november, så om Višo vinder prisen back-to-back finder vi ud af om nogle uger.

AKS Falcon ligger på førstepladsen i Kvindebasketligaen med lutter sejre i seks kampe.

Se det fulde overblik her.

Skrevet af

Jeg er redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 22 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe. (sebastian@fullcourt.dk)

Andre artikler med dette emne

Bakken Bears

Basketballmediet Eurobasket.com har uddelt en række sæsonpriser for Basketligaen. Se dem alle lige her.

Internationalt

Maria Jespersen er blevet anerkendt som vinder af prisen ´Årets Forward´ i den bedste svenske liga efter en imponerende sæson.

Basketligaen

BK Amager sejrede søndag i Aarhus, hvor Bears Academy led et 61-64-nederlag.

Internationalt

Colorado Buffaloes´ mest scorende spiller fra distancen nogensinde, danske Frida Formann, har offentliggjort, at hun vender tilbage til sit femte og sidste år på...

Internationalt

Vilkårene er vind eller forsvind, når danske Frida Formann lørdag aften står overfor den amerikanske collegestjerne Caitlin Clark og Iowa Hawkeyes i kampen om...

Basketligaen

BK Amagers Andrew Sims var flyvende med 28 point, men en stor fjerde periode sikrede BC Copenhagen en smal sejr på 88-83.

Internationalt

Frida Formann er nu én trepointsscoring fra at slå rekorden for flest ramte treere af en spiller i Colorado Buffaloes´ historie.

Basketligaen

BK Amager tog lørdag eftermiddag i mod BC Copenhagen i slutspillets første kamp. Selvom BK Amager var foran det meste af kampen var det...