fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

BK Amager

Ena Višo med ny triple-double i Amager storsejr

Ena Višo endte for anden gang i træk med en triple-double i en spændende kamp mod SISU, som Amager vandt stort med cifrene 80-57.

Foto: Robert Dines Rasch

Onsdag aften blev der spillet kamp i Kvindebasketligaen. Denne gang var det mellem ligaens toer og treer, da BK Amager tog imod SISU i Amagerhallen. Sidste gang de to hold mødte hinanden, var i pokalkvartfinalen, hvor SISU løb med sejren.

Der var derfor lagt op til en spændende kamp. BK. Amager endte med at vinde i en storsejr over SISU på 80-57.

BK. Amager var uden deres center Rikke Fabricius og guard Emilie Fogelstrøm. Derimod var Melanie Elmgreen tilbage igen efter en skade.

Spændende fra start

Begge hold startede fint ud. Især Asta Blauenfeldt var stærk fra start. BK Amager fik dog allerede et 6-0 run i løbet af første periode, som gav dem en fin distance til udeholdet. Hjemmeholdet var overordnet set rigtig stærke i forsvaret. De havde dog svært ved helt at lukke SISUs dygtige Asta Blauenfeldt ned, som fik en masse gode chancer.

Første halvleg havde nogle rigtig gode en-mod-en-dueller, men begge hold havde i perioder manglende momentum i deres afslutninger. Derfor kunne holdene gå til pause med stillingen 40-30 til Amagerkanerne.

I anden halvleg var især SISUs Josefine Haabegaard varm for udeholdet både i den offensive og defensive ende. BK Amager kæmpede lidt med nogle ærgerlige turnovers, hvilket SISU udnyttede til deres fordel. Udeholdet fik derfor indhentet, så det efter fem minutter i tredje periode kun var en fire points kamp med stillingen 49-45.

Hjemmeholdet fik dog gennem anden halvleg mere styr på Blauenfeldt, som hidtil havde leveret en flot kamp. Samtidig fik de deres momentum tilbage i deres afslutninger, og det var for alvor her de løb fra SISU. De formåede at lave et 13-0 run i løbet af fjerde periode, hvilket gav dem en flot komfortabel føring, som gæsterne havde svært ved at indhente. Derfor kunne hjemmeholdet afslutte kampen med cifrene 80-57.

Imponerende præstationer

Der var flere profiler gennem denne kamp, som gav nogle flotte præstationer. Fra SISU endte den danske landsholdsspiller Asta Blauenfeldt med 18 point. SISU’s mest prominente spiller i denne kamp var dog Josefine Haabeggard, der lavede en double-double ved udover at bidrage med 20 point til holdet, også havde 13 rebounds.

For Amager var der flere spillere, som endte med over 10 point: Ena Višo (12), Annemie Friis Espensen (14), Julie Jungslund (18) og Te’ja Twitty (22). Sidstnævnte endte også kampen med at lave en double-double med 13 rebounds I alt.

Kampens MVP blev Amagers kaptajn Ena Višo, som for anden gang i træk kan skrive en triple-double på CV’et. På 35 minutter lavede hun 12 point, 17 rebounds og 10 assist og var dermed en rigtig vigtig spiller for hjemmeholdet.

Denne sejr giver Amager to point, og de kan derfor med 14 point forblive komfortabel som ligaens nummer to, kun overgået af AKS Falcon, som endnu ikke har tabt en kamp i grundspillet. SISU indtager tredjepladsen med seks point og er altså et godt stykke bag Falcon og Amager.

Næste gang de to hold skal i aktion igen er for SISU den 10. februar, hvor de tager imod Aabyhøj IF kl. 18:30 i Gentoftehallen. BK. Amager skal møde AKS Falcon d. 20. februar på udebane i Bülowshallen kl. 15:00.

Andre artikler med dette emne

Internationalt

Colorado Buffaloes´ mest scorende spiller fra distancen nogensinde, danske Frida Formann, har offentliggjort, at hun vender tilbage til sit femte og sidste år på...

Internationalt

Vilkårene er vind eller forsvind, når danske Frida Formann lørdag aften står overfor den amerikanske collegestjerne Caitlin Clark og Iowa Hawkeyes i kampen om...

Basketligaen

BK Amagers Andrew Sims var flyvende med 28 point, men en stor fjerde periode sikrede BC Copenhagen en smal sejr på 88-83.

Internationalt

Frida Formann er nu én trepointsscoring fra at slå rekorden for flest ramte treere af en spiller i Colorado Buffaloes´ historie.

Basketligaen

BK Amager tog lørdag eftermiddag i mod BC Copenhagen i slutspillets første kamp. Selvom BK Amager var foran det meste af kampen var det...

Basketligaen

Sidste runde af Svendborgs grundspil sluttede med en flot sejr over BK Amager. Kaninerne, som havde deres nye spiller med, vandt kampen med 94-123.

Basketligaen

To af landets basketballhold fra Københavns-området mødte hinanden lørdag eftermiddag. BC Copenhagen mødte BK Amager i kamp, hvor BC løb med sejren. Kampen sluttede...

Internationalt

Den tidligere Lemvig Basket-spiller Okako Adika har skrevet under på en aftale med WNBA´s New York Liberty, der giver hende muligheden for at vise...