fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Internationalt

Thomas Lærke – Den snørklede vej til toppen

Thomas Lærke nyder stor succes i den fjerdebedste spanske række og kan i klart vejr skimte baskettoppen, selv om han holder blikket rettet imod de små, daglige forbedringer.

Den 21-årige shooting guard har af forskellige omstændigheder valgt en af de mere snørklede veje for at nå toppen. Han spiller for tiden sin anden sæson hos Opentach Basquet Pla fra Mallorca. Klubben spiller i den fjerdebedste spanske række EBA, som ses som en udviklingsrække for unge talenter. Og for nyligt blev han placeret som nummer fire på det spanske basketsite Solobasket.com’s liste over kandidater fra EBAs C-division til at rykke op i en højere liga.

I den forbindelse kaldte hans træner, Alex Pérez, ham en ”killer” og fremhæver hans fysiske styrke. Ifølge træneren er Thomas gået stærkt frem i defensiven og bruges i denne sæson til at stække modstandernes stærkeste spillere.

Alex Pérez mener ikke, at der er tvivl om, at Thomas hører til på et højere niveau, og tror, at det er muligt for ham at nå den øverste spanske række, ACB, i løbet af et par år.

Thomas Lærke forlod Danmark allerede som 16-årig for at spille high school basketball på højeste niveau i USA hos Findlay Prep, hvor han bl.a. spillede sammen med de nuværende NBA-spillere Tristan Thompson og Cory Joseph.

Annonce. Scroll for at læse videre.

Thomas var topscorer ved U18 EM Division B i 2009 med et snit på 27 points per kamp og har siden 2010 spillet i tre forskellige spanske ligaer.

Thomas er p.t. ikke bare topscorer, men også nr. to i assists/kamp og nr. tre i rebounds for sin klub. Det til trods for, at han gik glip af sæsonens tre første kampe.

Fullcourt.dk har spurgt den unge dansker, hvordan det går.

Du startede sæsonen med at blive skadet til GAM3 Finals, men er kommet stærkt igen. Hvordan vil du beskrive din sæson indtil nu?

Ja jeg slog albuen af led og rev alle ledbånd i den. Det var meget frustrerende, for der er ikke mange hold, der gider købe en spiller med en brækket arm! Jeg var dog heldig, at mit gamle hold på Mallorca stadig gerne ville tage chancen med mig. Det tog lang tid for armen at hele, og det har været en meget hård sæson. Jeg spillede indtil jul stort set kun med højre hånd, så man kan sige, at der er dårlig scouting i denne liga for ikke at lade mig gå til venstre….

Du er nr. fire på Solobasket.coms liste over unge spillere i EBA gruppe C, som er klar til at tage springet til en højere liga, og din træner regner tilsyneladende heller ikke med, at du bliver hos Opentach Bàsquet Pla. Hvad sker der nu?

Der er ingen tvivl om, at jeg ikke bliver i denne klub og heller ikke i nogen af de mindre ligaer her i Spanien. Niveauet er ganske enkelt ikke højt nok. Jeg kan ikke sige, hvad der skal ske nu. Jeg afslutter sæsonen her på Mallorca, så godt som jeg kan, og så ser jeg hvilke tilbud og muligheder, der dukker op. Jeg går selvfølgelig efter det højest mulige niveau.

Din træner mener endda, at du har mulighed for, at nå den øverste spanske liga ACB i løbet af et par år, hvis du fortsætter din udvikling. Er det dit mål lige nu? Og hvad skal du forbedre for at nå dertil?

Annonce. Scroll for at læse videre.

At nå ACB er ikke mit mål i dette øjeblik. Mit mål er at forbedre mig hver eneste dag, og så håber jeg med de rigtige muligheder og kontakter at nå det niveau. Jeg blev tilbudt en kontrakt og trænede med et ACB hold efter mit første år på high school, men valgte ikke at tage muligheden, så jeg har lidt en ide om, hvad der skal til for at nå dertil, og jeg er sikker på, at jeg nok skal komme dertil igen på et tidspunkt.

Jeg tror, at mange danskere overvurderer det at spille i ligaer som ACB og NBA. Ja, det er nogle af de bedste i verden, men jeg kan se en god håndfuld spillere i Danmark, der kan spille i ACB måske endda i NBA. Selvfølgelig skal man være rigtigt god, men det handler lige så mget om, hvem du kender og om at få muligheden gennem en kontakt og så tage chancen.

Jeg personligt skal forbedre mit skud, da jeg ikke er den største spiller på banen, og så skal man bare kunne læse spillet og have en rigtig høj IQ for at spille i ACB.

[one_third last=”no”]

Jeg tror, at mange danskere overvurderer det at spille i ligaer som ACB og NBA. Ja, det er nogle af de bedste i verden, men jeg kan se en god håndfuld spillere i Danmark, der kan spille i ACB måske endda i NBA. Selvfølgelig skal man være rigtigt god, men det handler lige så mget om, hvem du kender og om at få muligheden gennem en kontakt og så tage chancen.

[/one_third] Du har jo spillet både i USA på højeste high school niveau med Findlay Prep og prof basket i Spanien. Hvilken spillestil passer dig bedst/kan du bedst lide?

Jeg foretrækker helt klart den amerikanske spillestil, da jeg er meget en 1 mod 1 spiller! Den spanske spillestil passer ikke så godt til min person og type som spiller. Det har været lidt svært at vænne mig til, og jeg tror stadig ikke helt, jeg har den…

Betyder det, at du gerne vil til USA igen?

Ja, det vil jeg selvfølgelig gerne, da det er der, jeg føler, jeg er blevet skolet. Men der er mange om buddet om at komme til USA i de forskellige ligaer, så jeg koncentrerer mig ikke om det. Jeg koncentrerer mig om at blive bedre hver eneste dag, og så tager jeg den derfra.

Har du på noget tidspunkt ærgret dig over, at du valgte at være tættere på familien ved at tage til Spanien frem for at gå på college?

Annonce. Scroll for at læse videre.

Nej jeg ærgrer mig ikke. Jeg traf et valg og man skal aldrig fortryde et valg, man laver, men man skal lave ”lemonade when life gives you lemons.” Sådan som min familiesituation har udviklet sig, var det det bedste valg. Det er dog for personligt til, at jeg kan gå i detaljer med det her. Jeg er bare taknemmelig for at være velsignet med muligheden for at kunne vælge begge ting.

Hvis andre unge basketballspillere får muligheden i de lavere spanske rækker, som du gjorde, hvad er så fordelene og ulemperne, man skal overveje?

Der er meget, man skal overveje. Jeg har spillet i alle tre ligaer under ACB så jeg har prøvet lidt af hvert. Det kommer meget an på hvilken type, man er. Om man har lyst til at være en stjerne i EBA, men ikke få så meget anerkendelse, eller om man vil spille 15 minutter i LEB guld-divisionen. Jeg personligt havde det svært med at spille få minutter, så jeg foretrak at få kamperfaring i EBA.

Nu har det danske landshold lige fået ny finsk landstræner. Regner du med at være en del af det landshold, han skal bygge op?

Jeg har i hvert fald fået en invitation, så jeg kommer da til træningerne, og så er det jo op til træneren at beslutte, om han kan bruge mine egenskaber på holdet. Det er altid en speciel ære at være med på landsholdet.

Thomas Lærke kan desuden følges på Twitter.

 

Annonce. Scroll for at læse videre.
Skrevet af

Denne profil bruges som forfatter til artikler med indhold fra flere af vores skribenter i samme artikel. F.eks. forudsigelser og gennemgange af hold og spillere, fra diverse turneringer.

Andre artikler med dette emne