fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Basketligaen

Rød tråd med bred trænerstab på landsholdet

DBBF har ikke holdt igen, da man sammensætte trænerteam til herrelandsholdet og U20 Herrer. Ialt  11 personer er tilknyttet landsholdet, hvis man tæller sportschef Hrannar Holm med.

Især er det værd at bemærke, at alle U-landsholdstrænere fra U15 og op er blevet tilknyttet i en eller anden form. Almir Zeco (U20/U23), Steen Guido (U16) og Jonas Sørensen (U15) er blevet assistenttrænere, mens Bogdan Karaicic (U18) er blevet tilknyttet som scout/videoanalytiker. Derudover har head coach Pieti Poikola fået sin landsmand Lasse Rantala tilknyttet som assistenttræner med speciale i det taktiske.

Læs også: Landstrænerens filosofi er godt forsvar

Selv om det ligner en tanke, så var det nok ikke planlagt på forhånd, at U-trænerne skulle med i staben, fortæller assistenttræner Jonas Sørensen, som i sæsonen analyserer Canal Digital Ligaen for Fullcourt.dk i Coaches Corner:

”Jeg tror ikke at man i rekrutteringsprocessen er gået direkte efter, at alle assistenttrænere var en del af ungdomslandsholdsprogrammet, men når det nu er endt sådan, synes jeg kun det er positivt.”

At herrelandsholdstræneren og ungdomstrænerne på den måde er blevet knyttet sammen passer godt med arbejdet med en rød tråd i dansk herrebasketball, forklarer han:

”Den røde tråd er noget, som vi i landsholdsprogrammet har stor fokus på i øjeblikket, og her er seniorlandstræneren selvfølgelig super vigtig. Jeg er sikker på, at Pieti er den rigtige mand til netop at udvikle den røde tråd.”

Ud over baggrunden i ungdomslandsholdene kan trænerstaben også bidrage med deres kendskab til den danske liga, mener Jonas Sørensen.

”Både Steen Guido og jeg selv har arbejdet med mange af de unge spillere i bruttotruppen og har stort kendskab til dem. Ud over det har Almir og jeg selv viden om spillerne i basketligaen, så vi har de optimale betingelser for at hjælpe Pieti med at opnå kendskab til truppen.”

Desuden kan ungdomslandstrænerne også hjælpe med at få integreret de unge spillere i seniorlandsholdsprogrammet, påpeger han.

Læs også: Bakken topper landsholdets bruttotrup

Med Pieti Poikola har DBBF valgt en træner med fokus på defensiven

”En af Pietis allerstørste kæpheste handler om forsvaret. Det bliver forsvaret, som skal være styrken. Hvad man ellers kan forvente af holdet, må vi vente og se,” siger Jonas Sørensen, som mener, at det er for tidligt at tale om målsætninger. Der skal først et hold på plads. Men ifølge ham er der grund til optimisme på landsholdets vegne:

”Jeg synes det ser rigtig spændende ud for dansk basketball i øjeblikket. Der er rigtig mange talenter, vi har et godt mix af ældre spillere og unge talenter, og jeg glæder mig meget til at komme i gang med arbejdet.”

Udover assistenttrænere er der også udpeget en styrketræner (Claus Bach, Falcon), to fysioterapeuter (Karin Mortensen og Anders Vind Keiton) samt en holdleder (Louise Bach, Hørsholm).

Skrevet af

Denne profil bruges som forfatter til artikler med indhold fra flere af vores skribenter i samme artikel. F.eks. forudsigelser og gennemgange af hold og spillere, fra diverse turneringer.

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Jan Hricko er fortid som assistenttræner for Svendborg Rabbits.

Bakken Bears

Basketballmediet Eurobasket.com har uddelt en række sæsonpriser for Basketligaen. Se dem alle lige her.

Bakken Bears

Næste sæson kommer igen til at byde på ENBL-deltagelse for Bakken Bears, der dermed vil forsøge at forsvare den europæiske titel fra den netop...

Bakken Bears

Efter en sikker sejr på 4-0 i finaleserien, kan Bakken Bears atter kalde sig danske mestre. De kunne løfte pokalen efter en sejr i...

Bakken Bears

Bakken Bears fik udbygget deres føring i finaleserien, da de på udebane i Næstved besejrede Team FOG med 81-94 i kamp to.

Basketligaen

Kamp et sluttede med en sejr til Bakken Bears, men Næstveds Oliver Klit kan se aftenens kamp sluttede med en sejr til Næstved, takket...

Basketligaen

Tidligere meldte BMS Herlev ud, at de ikke forlængede samarbejdet med deres mangeårige træner, Adrian Moss. Nu har klubben fundet en ny træner, som...

Basketligaen

Det 21-årige danske Bakken Bears-talent Gustav Knudsen har officielt tilmeldt sig NBA-draften 2024.