fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Internationalt

Dansker med succes i Vietnam: “Mit mål er at spille i Basketligaen”

Dansk-vietnamesiske Tim Waale og Saigon Heat sikrede for nyligt deres tredje mesterskab i streg. Nu håber Tim Waale på, at han kan lande en kontrakt hos et hold i Basketligaen.

Foto: Nguyen The Anh - @pix4everyone

For tredje sæson i streg er Saigon Heat mestre i den bedste vietnamesiske række, Vietnamese Basketball Association, VBA. Ligaen har blot seks år på bagen, og Saigon Heat, der hører hjemme i Vietnams største by, Ho Chi Minh City, har domineret i halvdelen af ligaens levetid.

Dette siger måske ikke det store for den gængse danske basket-fan, men hos Saigon Heat render dansk-vietnamesiske Tim Waale rundt, og den 193 centimeter høje forward har masser af succes i Vietnam.  Waale har været en del af alle Heat´s mesterskaber, og sæson 2022/23 blev på mange måder mindeværdig for Waale,

Til ligaens årlige awardsshow, der blev afholdt i slutningen af sidste uge, blev Tim Waale kåret som Most Improved Player. Derudover blev han også tildelt en plads på ligaens Non Import All VBA-Team.

Artiklen fortsætter under Instagram-opslaget

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Saigon Heat (@saigonheat.official)

Drømmen om Basketligaen

Tim Waales niveau har nået nye højder, og dansk-vietnameseren har nu sat sig et mål: at spille i Basketligaen i Danmark. Det fortæller han til Fullcourt.dk.

24-årige Waale har imponeret stort i Vietnam, og tilbage i sommeren 2019 var han til et par træninger hos Copenhagen Basketball, nu CB Copenhagen, men i skrivende stund er der ingen danske klubber, der har rakt ud til Saigon Heat-danskeren siden.

“Jeg har altid drømt om at spille i den danske liga, og jeg tror, det ville være en god mulighed for mig, så jeg kan fortsætte min udvikling, da niveauet i Basketligaen er højere end VBA (Vietnamese Basketball Association, red.) Jeg ville elske at spille i Basketligaen,” fortæller Waale og uddyber:

“Men jeg tror, jeg stadig mangler lidt, før mit niveau er højt nok til den danske liga. Jeg er 193 centimeter høj og betragtes som en power forward i Vietnam, men spillerne i Danmark er tydeligvis en hel del større, så derfor er jeg nødt til at udvikle mine evner på guard-positionerne. Det bliver en svær udfordring, men jeg er sikker på det er muligt, da jeg spiller mod mange dygtige amerikanske spillere her i VBA,” siger han.

Tim Waale kunne tidligere på måneden løfte VBA-pokalen for tredje gang – Foto: Nguyen The Anh – @pix4everyone

Waale mener, at der er en stor niveauforskel mellem Basketligaen og VBA, og det skyldes i høj niveauet hos de lokale spillere.

“Både VBA og Basketligaen henter amerikanske spillere af høj kaliber, men de danske spillere i Basketligaen er meget bedre end de vietnamesiske spillere i VBA. De danske spillere er højere, mere atletiske, stærkere og mere teknisk stærke. Der er en mangel på lokale big-men i Vietnam, alt imens der er for mange guards,” påpeger Tim Waale.

Tim Waale er tilgængelig for det danske herrelandshold, men landstræner Arnel Dedic har aldrig været i dialog med dansk-vietnameseren.

Kort om Tim Waale

Tim Waale blev født i Vietnam, men Saigon Heat-profilen har dansk blod i årene.

Da Waale i 2016 færdiggjorde sin gymnasiale uddannelse i Birkerød, tog han afsted på et sabbatår til sit hjemland. Planen var at rejse tilbage for at studere i Danmark, når året var omme. Denne plan ændrede dog skikkelse efter en optagelsesprøve hos det lokale basketballhold, Saigon Heat. Waale havde før kun spillet basketball i et år, men gjorde så stort indtryk på holdets træner, at han fik en plads i spillertruppen.

Siden er det blevet til tre vietnamesiske mesterskaber, og nu er målet Basketligaen. Om Tim Waale opnår sin drøm om at spille i Basketligaen må tiden vise.

Skrevet af

Jeg er redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 22 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe. (sebastian@fullcourt.dk)

Andre artikler med dette emne

Bakken Bears

Efter en sikker sejr på 4-0 i finaleserien, kan Bakken Bears atter kalde sig danske mestre. De kunne løfte pokalen efter en sejr i...

Bakken Bears

Bakken Bears fik udbygget deres føring i finaleserien, da de på udebane i Næstved besejrede Team FOG med 81-94 i kamp to.

Basketligaen

Kamp et sluttede med en sejr til Bakken Bears, men Næstveds Oliver Klit kan se aftenens kamp sluttede med en sejr til Næstved, takket...

Basketligaen

Tidligere meldte BMS Herlev ud, at de ikke forlængede samarbejdet med deres mangeårige træner, Adrian Moss. Nu har klubben fundet en ny træner, som...

Basketligaen

Det 21-årige danske Bakken Bears-talent Gustav Knudsen har officielt tilmeldt sig NBA-draften 2024.

Internationalt

Maria Jespersen er blevet anerkendt som vinder af prisen ´Årets Forward´ i den bedste svenske liga efter en imponerende sæson.

Basketligaen

Horsens IC meddeler på Facebook, at klubben har forlænget aftalen med Liam Churchill for endnu en sæson.

Internationalt

Jonas Zohore imponerede, da han onsdag debuterede for sin nye arbejdsgiver, indonesiske Rajawali Medan.