fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Internationalt

Mathias Bak: En super ambivalent følelse

I går kom det frem at den svenske Basketliga blev indstillet med øjeblikkelig virkning. Dermed er Borås Basket kåret som svenske mestre inden slutspillet overhoved kom i gang. Vi fangede Mathias Bak Christensen, som spiller i den svenske klub Nässjö Basket.

“Surrealistisk,” sådan starter Mathias Bak Christensen sin kommentar på hele misæren omkring Corona-virusens indvirkning på basketball verdenen, og ikke mindst situationen, som nu har betydet at den svenske basketball liga nu er afblæst.

“Vi har selvfølgelig, som alle andre fulgt med i udviklingen rundt omkring i Europa, så da rygterne i dag (Den 12. marts, red.) svirrede om, at sæsonen her også skulle aflyses, begyndte vi så småt at gøre os mentalt forberedte på, at vi var færdige,” fortæller Mathias Bak Christensen om timerne op til afblæsningen.

Det hele sker meget pludseligt, og nu begynder flere andre nationale ligaer både i basketball og ishockey også at følge trop. For en sportsudøver der arbejder en hel sæson for slutspillet, er følelsen svær at beskrive når ens mål pludselig blevet taget fra en.

“Det er meget specielt og en super ambivalent følelse at stå med. Vi skulle have startet slutspil om 2 uger, og da vi spillede vores seneste kamp for to dage siden, var der ingen, som havde kunne forestille sig, hvor stærkt det hele ville gå.”

Der er dog stor forståelse for det svenske basketball forbunds beslutning, om at nedlægge alle turneringer i Sverige, fra Mathias Bak Christensen.

“Fra et sportsligt synspunkt er jeg ærgerlig over, at sæsonen slutter så pludseligt, men fra et samfundsmæssigt perspektiv er jeg glad for, at det var den beslutning, som blev taget. Det er trods alt bare sport, og hvis vi kan mindske smittespredningen ved at stoppe med at spille, er det selvfølgelig det helt rigtige valg.”

I skrivende stund har den litauiske basketliga og den danske, tyske og østrigske ishockey liga også afblæst turneringerne. Og derudover er alle FIBAs turneringer suspenderet, og det samme i NBA. Så der er ingen basketball pt. verden over. Spørgsmålet er blot om der overhoved kommer gang i disse turneringer igen i denne sæson.

Skrevet af

Casper er 34 år og partner i Fullcourt.dk Aps. Han står primært for den daglige drift af virksomheden bag hjemmesiden, og sørger for at al det tekniske omkring siden fungere. Derudover bidrager han med korte artikler og posts fra primært dansk basket.

Annonce
Annonce

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Den tidligere Horsens IC-profil Khalil Ahmad er blevet kåret som Most Valuable Player i den bedste canadiske række, CEBL.

Internationalt

Danske Daniel Mortensen har skrevet under på en kontrakt med oprykkeren Haukar Hafnarfjördur.

Bakken Bears

Hayden Dalton har forlænget sin kontrakt med det israelske tophold Hapoel Holon, der i sidste sæson vandt den hjemlige liga.

Basketligaen

Den tidligere Horsens IC-profil Charles Callison skal i den kommende sæson spillede for hollandske Donar Groningen.

Internationalt

Adama Darboe har skrevet under på en kontrakt med islandske Stjarnan Körfubolti.

Internationalt

Den danske basketballstjerne Iffe Lundberg skifter ifølge basketballmediet Sportando til italienske Virtus Bologona.

Bakken Bears

QJ Peterson, der har en fortid i Aarhus hos Bakken Bears, skifter til kinesiske Nanjing Tongxi Monkey Kings.

Internationalt

Torsdag offentliggjorde HLA Alicante, at de har hentet danske Sylvester Berg til klubben.