fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Internationalt

LF2 MVP Maria Jespersen forlænger med Leganés

Maria Jespersen har forlænget sin kontrakt med CB Leganés, og danskerens eventyr hos den spanske hovedstadsklub, der i den forgangne sæson sikrede sig oprykning til den bedste spanske række, er dermed ikke skrevet færdigt.

Foto: cbleganes.es

Den danske landsholdsprofil Maria Jespersen har forlænget sin kontrakt med Club Baloncesto Leganés. Det skriver den spanske klub på deres hjemmeside.

CB Leganés har dermed sikret sig rettighederne til en spiller, der i den grad leverede stort for den spanske hovedstadsklub som i sidste sæson gik hele vejen og sikrede sig oprykning til den bedste spanske række, Liga Femenina, for første gang i klubbens historie.

Maria Jespersen skød sidste sæson i gang i netop den bedste spanske række hos klubben Cadi La Seu, men skiftet til La Seu var ikke det rette for den 27-årige dansker der begyndte at miste lysten til basketball. Derfor skiftede hun tilværelsen i den lille katalanske by La Seu d’Urgell ud med storbyen Madrid, og skiftet fra Cadi La Seu i den bedste spanske række til Leganés i den næstbedste række bar på mange måder frugt. Du kan læse mere om Maria Jespersens skifte her.

CB Leganes sikrede sig oprykning til den bedste spanske række, der af mange regnes som en af europas stærkeste ligaer, og sidste sæsons succes havde Jespersen en stor aktie i. Danskerens tårnhøje niveau gik da heller ikke ubemærket hen, og således blev Maria Jespersen kåret som ligaens MVP. Hun snittede 13,6 point og 7,4 rebounds per kamp i sidste sæson.

Nu vender den danske landsholdsprofil tilbage til Liga Femenina, og den kommende sæson i den stærke spanske liga bliver uhyre spændende at følge. Hos Cadi La Seu var Jespersen i højere grad en god rollespiller end en af holdets helt store profiler, men situation er noget anderledes hos Leganés, hvorfor danskeren for alvor vil få en stor rolle og formentlig kommer til at tage teten.

Maria Jespersen og Leganés tager hul på sæsonen den 26. september på udebane mod Casademont Zaragoza.

Skrevet af

Jeg er sidens redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 21 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe.

Andre artikler med dette emne

Dansk Basket

Østrigske Kufstein Towers har fået tilgang af den 29-årige dansker Lau Christensen, der har underskrevet en aftale for resten af indeværende sæson. Christensen spillede...

Internationalt

De to danske stortalenter Alberte Rimdal og Frida Formann har fundet vej til en ny WNBA mock draft, og det vækker optimisme for en...

EuroCup

ACS Sepsi-SIC, der har danske Maria Jespersen på holdkortet, tabte onsdag for første gang i 23 kampe, da EuroCup-favoritterne LDLC ASVEL Feminin sejrede på...

Internationalt

Jonas Zohore var i hopla, da BC Siauliai onsdag krydsede klinger med polske Zielona Gora. Polakkerne hentede en snæver sejr på 78-73.

Bakken Bears

DeVaughn Akoon-Purcell, der har en fortid i Danmark hos Bakken Bears, spiller resten af indeværende sæson i Rusland hos Lokomotiv Kuban.

FIBA World Cup

Victor Wembanyama trækker igen den franske landsholdstrøje over hovedet, når Les Bleus i næste måned møder Tjekkiet og Litauen i VM-kvalifikationen.

EuroLeague

Den danske ungdomslandsholdsspiller Frederik Drejer Erichsen fik vist sig godt frem, da Adidas Next Generation Tournament fredag blev skudt igang. Danskerens mandskab indledte turneringen...

EuroLeague

I weekenden skal Europas største talenter i aktion til Adidas Next Generation Tournament i München, Tyskland, og Danmark er repræsenteret i form af SISU...