fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Internationalt

Jonas Zohore: “Basketbranchen er hård og ubarmhjertig”

Jonas Zohore er efter et ophold i Polen kontraktløs, og den tårnhøje dansker ser nu frem mod den resterende del af sæsonen.

Foto: PGE Spojnia Stargard - Surma Tadeusz

Den danske landsholdsprofil Jonas Zohore har haft en turbulent sæson indtil videre. Zohore startede sæsonen hos PGE Spójnia Stargard i Polen, men den bomstærke dansker nåede blot at spille 11 kampe for klubben, da en hård omgang Covid-19 satte en stopper for opholdet i Polen.

“Jeg blev smittet med Covid-19 tilbage i midt november og var derfor ude i længere tid, end klubben kunne risikere at mangle mig. Basketbranchen er en hård og ubarmhjertig business, så klubben følte sig ikke sikker på, at jeg ville være klar og rask igen til de vigtige kampe. Derfor endte jeg desværre med at indgå en opsigelsesaftale,” siger Jonas Zohore til Fullcourt.dk.

Verdensmanden Jonas Zohore, der har spillet i Danmark, Belgien, Serbien, Bulgarien, Cypern, Spanien, Ungarn, Italien, Litauen, Schweiz og senest Polen, skal nu finde en ny arbejdsgiver, og den danske center lægger ikke skjul på skuffelsen over, hvordan denne sæson er forløbet.

“Indtil videre har det været en kort sæson på et par måneder, med kun 11 kampe spillet, og jeg var først lige begyndt at finde mit game frem. Jeg spillede en god kamp mod Stal Ostrow og havde en solid statline, og det blev min sidste kamp i klubben. Jeg havde ikke set den komme, at min sæson i Polen skulle slutte på det tidspunkt,” siger Jonas Zohore.

Var det din egen beslutning, at du ikke længere er i Polen?

“Både og. Det kommer an på, hvordan man ser på det. Det var dem, som ville af med mig under min sygdom, men jeg valgte selv at gå med en opsigelsesaftale,” fortæller han.

Siden bruddet med PGE Spójnia Stargard har Zohore været hjemme i Danmark og trænet med Falcon Basketball og theView Copenhagen for at holde sig igang. Et comeback i Basketligaen er Zohore dog ikke klar til endnu.

“Jeg vender ikke tilbage til Basketligaen foreløbelig, men måske i min karrieres efterår. Jeg nyder også basket på dansk jord, så det må tiden vise. Jeg sætter stor pris på, at Falcon og theView har ladet mig træne med dem” siger han.

I stedet har Zohore rettet fokus mod en liga i udlandet, hvor han kan bevise sit værd, og interessen for danskeren har spredt sig fra Europa til Asien, men han har endnu ikke fået et tilbud, hvor han er blevet efterladt med den helt rigtige mavefornemmelse.

“Jeg går stadigvæk og venter på et bud, der føles rigtigt i maven. Nu har vi en landskamp forude, og landskampe er altid et godt udstillingsvindue, alt afhængigt af modstanderen,” siger Zohore.

Jonas Zohore er udtaget til den danske trup, der den 24. februar tager imod Norge i EM-prækvalifikationen.

Skrevet af

Jeg er sidens redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 21 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe.

Andre artikler med dette emne

Internationalt

De to danske stortalenter Alberte Rimdal og Frida Formann har fundet vej til en ny WNBA mock draft, og det vækker optimisme for en...

Internationalt

Jonas Zohore var i hopla, da BC Siauliai onsdag krydsede klinger med polske Zielona Gora. Polakkerne hentede en snæver sejr på 78-73.

Bakken Bears

DeVaughn Akoon-Purcell, der har en fortid i Danmark hos Bakken Bears, spiller resten af indeværende sæson i Rusland hos Lokomotiv Kuban.

FIBA World Cup

Victor Wembanyama trækker igen den franske landsholdstrøje over hovedet, når Les Bleus i næste måned møder Tjekkiet og Litauen i VM-kvalifikationen.

EuroLeague

Den danske ungdomslandsholdsspiller Frederik Drejer Erichsen fik vist sig godt frem, da Adidas Next Generation Tournament fredag blev skudt igang. Danskerens mandskab indledte turneringen...

EuroLeague

I weekenden skal Europas største talenter i aktion til Adidas Next Generation Tournament i München, Tyskland, og Danmark er repræsenteret i form af SISU...

Internationalt

Bakary Dibba tog teten, da Tigers Tübingen søndag besejrede Uni Baskets Paderborn og holder trit med toppen.

Nyhedsoversigt

Sylvester Berg spillede en flot kamp, da HLA Alicante tørnede sammen med Mads Bondes CB Almansa i den næstbedste spanske række fredag aften.