fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Internationalt

Dansk landsholdsstjerne skifter til Sverige

Nye udfordringer venter for den danske landsholdsstjerne Maria Jespersen, der i den kommende sæson skal tørne ud for svenske Södertälje.

Foto: fiba.basketball

Fra Rumænien til Sverige.

Sådan ser rejseplanen ud for den danske landsholdsstjerne Maria Jespersen, der efter en stærk sæson hos de rumænske mestre ACS Sepsi-SIC har skrevet under på en kontrakt med svenske Södertälje Basketbollklubb (SBBK).

Det skriver den svenske klub på deres hjemmeside.

Södertälje vandt sølv i den svenske liga i sidste sæson efter et samlet nederlag på 3-1 i finaleserien mod Luleå Basket.

”Maria Jespersen er en dansk landsholdsstjerne og skal føre truppen endnu længere i jagten på guldet i næste sæson. Maria er en mobil forward, der spiller med høj intensitet og en frygtløs spillestil. Jespersen har spillet Scania Cup med Aabyhøj og kender derfor Täljehallen (holdets hjemmebane, red.) og SBBK siden ungdommen. Vi glæder os til at starte næste sæson sammen med Maria,” udtaler Ludde Degernäs, sportschef i Södertälje.

Stor sæson i Rumænien

Jespersen kan se tilbage på en flot sæson i Rumænien, hvor hun fik prøvet kræfter med den europæiske turnering EuroCup, der er den næstbedste europæiske turnering. Holdet indledte sæsonen med at deltage i kvalifikationen til Euroleague, men måtte altså nøjes med EuroCup trods en andenplads i kvalifikationen.

Og i EuroCup gik det ganske udmærket. Jespersen og co. gik ubesejret gennem gruppespillet, men røg ud i 1/8-finalerne til franske LDLC ASVEL Feminin, der senere gik hen og vandt turneringen. Jespersen snittede 12,1 point, 4,3 rebounds, 1,7 assists og 1,5 steals over ti kampe i den stærke europæiske turnering.

Hvor det ikke blev til medaljer i EuroCup, var der væsentlig mere succes i de hjemlige turneringer. Danskerens rumænske arbejdsgiver var altdominerende – og ubesejrede – i den rumænske liga og kunne sikkert lade sig krone som mestre med et 3-0 sweep i finaleserien.

Derudover blev det også til en pokaltitel, og denne succes havde danskeren en stor aktie i. Jespersen leverede 31 point, ti rebounds og tre assists i pokalfinalen, hvorfor hun blev kåret som Finals Most Valuable Player.

I den rumænske liga snittede Jespersen 12 point, fem rebounds, to assists og 1,2 steals per kamp.

Maria Jespersen har udover Rumænien tidligere i karrieren spillet på topniveau i både Spanien og Australien og kan snart tilføje svensk basket til sit cv.

Skrevet af

Jeg er redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 22 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe. (sebastian@fullcourt.dk)

Andre artikler med dette emne

Nyhedsoversigt

58-årige Luca Banchi er på blokken hos spanske Baskonia, der står uden cheftræner.

Internationalt

CSO Voluntari, der blev besejret af Bakken Bears i finalen i ENBL, vil også deltage i den europæiske turnering i næste sæson.

Basketligaen

26-årige Gustav Suhr-Jessen har sat sin signatur på en kontraktforlængelse med islandske Körfuknattleiksdeild Höttur.

Bakken Bears

Næste sæson kommer igen til at byde på ENBL-deltagelse for Bakken Bears, der dermed vil forsøge at forsvare den europæiske titel fra den netop...

Internationalt

Maria Jespersen er blevet anerkendt som vinder af prisen ´Årets Forward´ i den bedste svenske liga efter en imponerende sæson.

Internationalt

Jonas Zohore imponerede, da han onsdag debuterede for sin nye arbejdsgiver, indonesiske Rajawali Medan.

Internationalt

Morten Stig Jensen er klar med sin anden klumme på Fullcourt.dk, og den danske basketekspert stiller skarpt på det franske basketfænomen Victor Wembanyama, der...

Anadolu Efes Istanbul

Iffe Lundberg flirtede med en triple-double, da han tirsdag sendte Anadolu Efes Istanbul ud af EuroLeague-slutspilsræset med en clutch-treer.