CSKA Moskva er VTB-Mester

CSKA Moskva gjorde igår rent bord og ´sweepede´ UNICS Kazan i finaleserien i VTB United League med 3-0.
Foto: M.Serbin, cskabasket.com
Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter

For niende gang i træk skal VTB United League-trofæet til den russiske hovedstad, Moskva.

Den danske landsholdsstjerne Iffe Lundberg og CSKA Moskva gjorde i aftes arbejdet færdigt og tog en 89-81-sejr på eget gulv mod et Kazan-mandskab, der må tage til takke med sølvmedaljer i sæson 2020/21 i VTB United League.

Finaleserien i gennem har CSKA Moskva været UNICS Kazan overlegne. I gårsdagens tredje finale var det igen CSKA, der var på toppen, mens Kazan ihærdigt forsøgte at følge med. Oddsene var i forvejen i mod gæsterne, der forud for opgøret var blevet blæst ud af banen i kamp to, mens de ligeledes tabte kamp 1.

Kazans chancer for at levere overraskelsen og holde liv i håbet om et comeback i årets finaleserie blev dog ikke bedre af, at CSKA fik skrabet en 12-points føring sammen i første halvleg. Intet var afgjort efter 20 minutters spilletid, men at Kazan blot vandt tredje periode med et enkelt point i deres favør, fik et Kazan-comeback foran CSKAs fans til at se umådeligt svært ud.

På et tidspunkt i fjerde periode var CSKA foran med bare to point efter en god indsats fra gæsterne, men de forsvarende VTB-mestre svarede tilbage med et 10-2 run. 

Således er CSKA Moskva vindere af VTB United League 2020/21, og dermed har Iffe Lundberg vundet et mesterskab i sin første sæson i den russiske liga. Lundberg sætter et flot punktum for en sæson, der har budt på masser af succes, og det bliver uhyre spændende at følge med i Lundbergs offseason denne sommer.

Kampens topscorer var Kazans John Brown III med 25 point. For CSKA var det Tornike Shengelia, der førte an med 19 point. Iffe Lundberg satte 9 point på tavlen og leverede dertil 3 rebounds, 2 assists og 2 steals.

Her er der highlights fra opgøret:

Se andre spændende artikler