fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Internationalt

Asbjørn Midtgaard har fremtiden på plads

Det blev ikke til en kontrakt i NBA i denne omgang for danske Asbjørn Midtgaard, der efter en række flotte præstationer i NBA Summer League har underskrevet en kontrakt med ZZ Leiden i Holland.

Asbjørn Midtgaard
Credit: GCU Men's Basketball.

Aldrig før har en dansker slået sine folder i verdens bedste basketballliga, NBA, men over denne sommer har der været hele to danskere, som diverse NBA-hold betragtede som mulige kandidater til deres holdkort. Her er der naturligvis tale om Gabriel ´Iffe´Lundberg og Asbjørn Midtgaard.

Dog bliver den kommende sæson i NBA – som udgangspunkt – uden danske deltagelse. Førstnævnte har forlænget sin kontrakt med den russiske mastodont CSKA Moskva, der spiller i VTB United League og Euroleague, og nu har det andet danske NBA-håb, Asbjørn Midtgaard, også sin fremtid på plads.

Midtgaard har skrevet under på en kontrakt hos hollandske Zorg En Zekerheid Leiden, bedre kendt som ZZ Leiden. Det har klubben offentliggjort på deres hjemmeside og sociale medier.

Eurobasket.com kan berette, at den unge dansker var tæt på et skifte til Basketball Loewen Braunschweig, der spiller i den tyske Bundesliga, men det var således ZZ Leiden der trak der længste strå i kampen om Midtgaard.

Midtgaards skifte til den bedste hollandske liga kommer efter en imponerende college-sæson hos Grand Canyon Antilopes. Midtgaard og Co. spillede sig hele vejen til March Madness, hvor det dog blev til et tidligt exit som forventet, efterfulgt af NBA Summer League hos Orlando Magic. Midtgaard fik fire kampe ud af fem mulige i Orlando-trøjen og leverede i snit 4 point og 3 rebounds på 11 minutter per kamp.

Skrevet af

Jeg er redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 22 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe. (sebastian@fullcourt.dk)

Andre artikler med dette emne

Nyhedsoversigt

58-årige Luca Banchi er på blokken hos spanske Baskonia, der står uden cheftræner.

Internationalt

CSO Voluntari, der blev besejret af Bakken Bears i finalen i ENBL, vil også deltage i den europæiske turnering i næste sæson.

Basketligaen

26-årige Gustav Suhr-Jessen har sat sin signatur på en kontraktforlængelse med islandske Körfuknattleiksdeild Höttur.

Bakken Bears

Næste sæson kommer igen til at byde på ENBL-deltagelse for Bakken Bears, der dermed vil forsøge at forsvare den europæiske titel fra den netop...

Internationalt

Maria Jespersen er blevet anerkendt som vinder af prisen ´Årets Forward´ i den bedste svenske liga efter en imponerende sæson.

Internationalt

Jonas Zohore imponerede, da han onsdag debuterede for sin nye arbejdsgiver, indonesiske Rajawali Medan.

Internationalt

Morten Stig Jensen er klar med sin anden klumme på Fullcourt.dk, og den danske basketekspert stiller skarpt på det franske basketfænomen Victor Wembanyama, der...

Anadolu Efes Istanbul

Iffe Lundberg flirtede med en triple-double, da han tirsdag sendte Anadolu Efes Istanbul ud af EuroLeague-slutspilsræset med en clutch-treer.