fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Guides

Favoritterne til at vinde MVP-titlen

fullcourt-topbillede

Dette indlæg er udgivet i samarbejde med TevMedia. 

MVP-prisen er den mest berømte individuelle pris i NBA, og den har en lang tradition for at hædre nogle af de bedste spillere nogensinde. I sidste sæson vandt Nikola Jokic prisen som blot den tredje internationale spiller og det første andenrundevalg i NBA til at vinde MVP-prisen i den fælles draft-æra. 14 spillere har vundet prisen flere gange, herunder LeBron James, Stephen Curry og Giannis Antetokounmpo i dette årti, så der er en vis track record, der tyder på, at Jokic kan gentage denne sæson. Brugsraten er en af de vigtigste indikatorer for at forudsige MVP-aspiranter, da spillere, der har bolden i hænderne, har lettere ved at samle point og assists.

Kun én spiller, Kareem Abdul-Jabbar, har nogensinde vundet prisen uden at hans hold har nået slutspillet – dette er en grundlæggende forudsætning for at få prisen. Siden 2001 er MVP-prisen blevet vundet af en point guard seks gange (30 %), af en shooting guard to gange (10 %), af en small forward fem gange (25 %), af en power forward seks gange (30 %) og af en center én gang (5 %). Jokic var den første center, der vandt siden Shaquille O’Neal i 1999-2000-sæsonen. Der er ikke rigtig en dominerende positionsgruppe til at vinde denne pris, ligesom der er med quarterbacks i NFL. Derudover er der i et NBA, der i stigende grad er positionsløst, ikke meget indsigt at hente ved at analysere de seneste vinderes specifikke positioner.

Luka Doncic er favoritten

Afhængigt af hvor du placerer dit væddemål, er Dallas Mavericks-guarden et sted i +400’erne til at vinde MVP’en. Doncic var blandt favoritterne i hele sidste sæson indtil slutningen, hvor Nikola Jokic løb af med prisen, og den fjerdeårige guard bør kunne fortsætte med at løfte sit spil. I sidste sæson lavede han i gennemsnit 27,7 point, 8,0 rebounds og 8,6 assists pr. kamp og var en af de bedste offensive spillere i NBA på trods af en vis generel ineffektivitet. Doncics Mavericks har dog ikke sluttet bedre end som 5. seedning i Western Conference, og det vil enten kræve et spring i den samlede statistikproduktion eller en top-tre-seedning i Western Conference for at Doncic kan slå igennem som MVP. Han er stadig kun 22 år gammel, så han har endnu et niveau at nå som spiller, men Dallas gjorde ikke nok i denne offseason for at forbedre sig.

Eastern Conference-ledere

Annonce. Scroll for at læse videre.

Eastern Conference præsenterer nogle af de bedste kandidater til MVP-prisen i denne sæson. Giannis Antetokounmpo havde vundet prisen to gange i træk, før Nikola Jokic vandt sidste år og er den regerende MVP i finalen. Han fortsætter med at højne niveauet i sit spil og er en absolut naturkraft i begge ender af gulvet. Han bør være helt tilbage i MVP-samtalen. Kevin Durant er også en af topkandidaterne, og han har tidligere vundet prisen i 2014. Men at spille sammen med to andre All-Stars i James Harden og Kyrie Irving fjerner uundgåeligt noget af KD’s tiltrækningskraft for MVP-vælgerne, da han ikke bærer sit hold. Endelig kan Joel Embiid være på vej mod en enorm sæson, især med en Ben Simmons-handel i horisonten. Embiid ville have været en MVP-kandidat sæson, men han spillede kun 51 kampe og har aldrig spillet mere end 64 kampe i en sæson. Som i alle spil spiller strategi en stor rolle, når man spiller, og måske vil de strategier, som disse spillere bruger, føre til, at de bliver valgt som de største.

basketball i gennem net

De gamle spillere

Stephen Curry er stadig en kandidat til at vinde MVP-prisen og er en af de 14 spillere, der har vundet den flere gange – han var MVP i 2015 og 2016 og er den eneste enstemmige MVP gennem tiderne. Warriors har en overraskende ung trup for et hold, der vil kæmpe med om et mesterskab, og Klay Thompsons tilbagevenden er stadig et stort spørgsmålstegn. Men hvis Curry kan føre Warriors tilbage til titelkampen med en top-tre-sætning i vest, vil han være en stærk kandidat til MVP. LeBron James vil stadig være med i samtalen om prisen, men han er ved at være oppe i alder og antal spillede minutter. LeBron vil sandsynligvis afgive for meget af produktionen i den regulære sæson til Anthony Davis og Russell Westbrook til at komme i betragtning til MVP. Damian Lillard har aldrig vundet prisen, men han kunne være med i samtalen som en spiller med en livsbedrift, der har været en af NBA’s bedste guards i det meste af det seneste årti. Nikola Jokic bør endnu en gang være med i samtalen som en af de bedste big men i NBA. En unik spilleglæde i forhold til sin størrelse gør ham til en af de sværeste spillere at forsvare sig mod i ligaen.

Skrevet af

Denne profil bruges til at skrive indlæg fra gæstebloggere, eller til at promovere artikler fra samarbejdspartnere. Indholdet er derfor ikke altid 100% rettet mod basketball.

Annonce
Annonce

Andre artikler med dette emne