Covid-19 er en hård tid for de mange sportsudøvere

Orlando Magic - Markelle Fultz - Screenshot
Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter

Dette indlæg er sponsoreret indhold

Corona er en hård tid for rigtig mange mennesker, og mange er påvirket af denne svære pandemi, som har ramt os. Nogle af dem som føler sig ekstra ramt i denne tid, er de mange sportsudøvere på højt plan, som kæmper med at få det hele til at hænge sammen.

Her ses de mange basketballspillere. Med ingen adgang til hallen, og ingen kampe eller turneringer i den nærmeste fremtid, kan det være svært at holde motivationen oppe. Det kan være svært at holde det samme niveau oppe og ikke mindst at forbedre sig, som man ellers ville kæmpe for.

To forskellige sportsgrene men samme tomme fornemmelse under corona

Svømning og basketball lyder som to vidt forskellige sportsgrene, hvilket de bestemt også er. Dog står basketballspillerne og svømmerne i samme situation netop nu. Begge har fået taget deres hal, sport og træning fra dem.

Som basketballspiller træner man oftest med et helt hold i en stor hal med højt til loftet. Dette er umuligt at gøre nu. Det samme er sket for svømmerne. De behøver en svømmehal, hvor de kan øve sig i vandet. Når hele sportsverdenen holder corona-lukket, så er det her, at man ser den fælles interesse og passion for sport, som der findes mellem f.eks. basketball og svømning.

For at holde træningen ved lige, må der tænkes i alternativer

Som basketballspiller på et højt niveau, må træningen holdes ved lige. Der må tænkes i alternativer. Både fordi niveauet gerne skulle være det samme, når man kommer tilbage til hallen. Men også fordi, at sporten jo også er ens passion. Denne passion skal selvfølgelig ikke droppes på grund af en pandemi.

Heldigvis kan man klare selve styrketræningen og konditræningen uden hallen. Derudover findes der mange parker eller miniudstyr, som man kan gøre brug af til selve basketball træningen. Faktisk står svømmerne i samme situation. De behøver også at holde træningen ved lige, så de kan komme tilbage i vandet på samme niveau som før. De har ligesom basketballspillerne også nogle alternativer. Man kan svømme i åbent vand og træne på andre måder på land.

Der er intet andet for at få det bedste ud af situationen og være positiv omkring de alternativer, som der findes. Selvom det kan være svært, når passionen for ens egen sport er stor.

Kunne dette være en mulighed for at udforske nye træningsformer, man ikke kendte til før?

For de mange basketballspiller kan dette måske være en mulighed for at prøve nye træningsformer, som man før ikke har haft tiden til at afprøve. Ofte er der en rutine, som fungerer for sporten, men i disse tider, har man haft muligheden og er tvunget til at tænke i alternativer.

Måske svømning i det åbne vand faktisk kunne være en træningsform, som ville hjælpe i hallen efter Corona? Når nu man som hold ikke kan spille sammen, så vil mange af øvelserne man er vant til ikke fungere på samme måde. Derfor er det oplagt at være kreativ, og måske begive sig ud i et andet sportsterræn.

Har man lysten til at prøve en sport som svømning i disse tider og tjekke den træningsform ud, kan man lige så godt gøre det rigtigt. Ved at købe svømmeudstyr, er man klar til at gå til en anden træningsform ordentligt med den rette sportsånd.

Corona er ikke kun et tab for sporten men også samarbejdet og holdånden

Der bliver talt meget om at sporten bliver taget fra de mange sportsudøvere, hvilket er helt rigtigt. Noget andet som også tages fra basketballspillerne, er den holdånd og det samarbejde, som de er vant til på banen. Det er ikke noget, som kommer af sig selv. Dette kræver også træning og socialt samvær. Heldigvis findes der også alternativer her, som både svømmere og basketballspillere og alle andre sportsudøvere kan gøre brug af. Der findes heldigvis mange alternativer på nettet, som giver mulighed for stadigvæk at ses, snakke sammen og have lidt socialt samvær med ens kammerater.

Så selvom man er basketballspiller eller svømmer og har måttet miste ens faciliteter til sportsgrene i disse tider, er situationen den samme for dem alle. Det handler om af finde alternativer for både det sociale samvær med kammeraterne og for selve træningen. Måske åbner det op for helt nye muligheder, når man kan komme tilbage i hallerne.

Se andre spændende artikler