fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Basketligaen

Jonathan Gilling vender tilbage til Basketligaen

Jonathan Gilling der blev opsagt på Cypern hos AEK Larnaca i denne sæson, har valgt at vende tilbage til Basketligaen.

Rygterne gik i første omgang på at den store danske profil ville ende i Bakken Bears ellers Horsens IC, da disse var de eneste der havde råd i budgettet til at hente Gilling.

De to klubber valgte dog begge af forstærke sig med henholdsvis Shawn Glover og Baye Keita, og dermed så det sort ud for et comeback i den danske liga for danskeren, hvis førsteprioritet dog var at finde noget i udlandet.

Dette lykkedes dog ikke, og istedet for, endte Hørsholm 79ers højest overraskende, og med stor hjælp fra sponsorerne at skrabe nok sammen til at hente Jonathan Gilling hjem igen. Og klubbens direktør Peter Damm er da også mere end begejstret for den store signing.

“Jonathan Gilling er en af de største spillere, vi har fostret i klubbens historie. Han var allerede en profil for os som 18-årig og han er spået en stor karriere som professionel i udlandet og der for er det også fantastisk at kunne præsentere ham som spiller for klubbens herrehold,” udtaler Peter Damm og fortsætter.

“Vi synes det er en af de største nyheder for klubben, fordi vi gerne vil være i stand til at få vores egne talenter tilbage, og dette viser, at det kan lykkes. Sidste gang Jonathan spillede for Hørsholm 79ers vandt holdet en bronzemedalje. Det håber vi også, han mindst kan være med til at hjemtage til 79ers i denne sæson.”

Aftalen løber i følge klubben foreløbig sæsonen ud, og Gilling selv, ser også utroligt meget frem til at spille i barndomsklubben og har store forventninger til sig selv og holdet.

”Jeg forventer at holdet kommer til at spille godt sammen da vi har mange uselviske spillere der gerne vil vinde. Jeg tror at vi bliver et hold ingen vil møde i play-offs når Drew Maynard også kommer på banen. Freddy (Frederik H. Nielsen red.) holder altid fanen højt når det kommer til at arbejde hårdt og jeg håber at jeg kan hjælpe til på den front. Jeg har trænet med et par uger og er ved at være med coach Rafas filosofi, så nu glæder jeg mig bare til at komme i kamp igen,” udtaler den danske profil.

Foto: Sun Devils Atlethics - Steve Rodriguez

Foto: Sun Devils Atlethics – Steve Rodriguez

Tilbage til Basketligaen efter masser af succes i USA

Efter fem års fravær, hvor karrieren blandt andet har ført ham til NCAA, og dernæst Cypern, i den sidste halvdel af 2015, vender den danske profil altså hjem til Danmark, for den resterende del af sæsonen.

I college havde danskeren masser af succes i fire sæsoner, hvor han spillede for ASU (Arizona State Sun Devils). Han og klubben spillede blandt andet om NCAA mesterskabet, og Gilling formåede da også at skrive sig ind i historiebøgerne.

Statistik Jonathan Gilling - ASU

Den danske profil har nemlig efterladt sig et et kæmpe spor i USA eftersom han har skrevet sig ind i historiebøgerne, som en af de bedste skytter i både klubben, men også PAC12 i NCAA, kun overgået af Jason Kapono og Salim Stoudamire. Dermed var han bedre end eksempelvis Klay Thompson, der er en af de helt store skytter fra de forsvarende NBA-mestre fra Golden State Warriors.

Læs også: Jonathan Gilling skiftet ud pga. ønske om en mere erfaren spiller

Da College-tiden endte i sommeren 2015, skrev Jonathan Gilling under med AEK Larnaca i den bedste række på Cypern. Her endte historien dog noget så kedeligt, eftersom klubben skiftede klub i november måned, hvilket førte til at Jonathan Gilling ikke var i den nye træners planer. Læs interviewet med hans tidligere træner, Linos Gavriel der fortæller om opsigelsen af Gilling, ved at klikke her.

I sin sidste sæson i Basketligaen for Hørsholm, som kun 18-årig, blev Gilling topscorer for Hørsholm 79ers. Samtidig var hans 15 point pr. kamp var nok til at placere ham som den 12. mest scorende spiller i ligaen. Udover de 15 point, snittede han også 4.6 rebounds, 2.7 assists og 1.3 steals pr. kamp i sæsonen 2010/2011.

I sin første sæson i ligaen, året før, leverede Jonathan Gilling 9.2 point, 4 rebounds, 2 assists, og 1 steal pr. kamp.

Jonathan Gilling kommer allerede i kamp for Hørsholm 79ers i aften når nordsjællænderne gæster Randers Cimbria.

Foto: Hørsholm 79ers

Skrevet af

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Den kronjyske klub har valgt at stoppe samarbejdet med deres træner, Martin Knezevic, der kom til klubben i sommers.

Basketligaen

Bakir Serdarevic var igen topscorer, da danskerens hold Club Básquet L´Hospitalet slog Gran Canaria med 85-69.

Bakken Bears

Den tidligere Bakken Bears-stjerne Skyler Flatten har efter en katastrofal start hos PAOK BC fundet ny klub. Fremover skal Flatten tørne ud for et...

Basketligaen

Både Svendborg Rabbits og Team FOG Næstved vandt overbevisende, da Rabbits slog BMS Herlev, og Næstved besejrede BK Amager.

Internationalt

Frida Formann står nu noteret for 1,000 point som spiller for Colorado Buffaloes, da hun blev topscorer med 22 point i en kamp mod...

Internationalt

Laura Ziegler vandt denne uge Player of the Week i hendes collegekonference efter en double-double i et overtidsdrama i sidste uge mod Temple.

Basketligaen

En gammel kending af Randers Cimbria vender tilbage. I dag har klubben offentliggjort, at de har hentet Bakary Camara tilbage.

Bears Academy

Holger Saugstrup Rasmussen tog et år ud kalenderne for at blive klogere på kroppen. Nu er han kommet tilbage til landets bedste række, hvor...