fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Bakken Bears

Eksperterne taler: Sådan klarer basketliga-holdene sig

Det er dagen før dagen, som man siger. Det er den dag vi her på redaktionen, og sikkert også Jer derude, har glædet sig rigtigt meget til henover sommeren – Basketligaens sæsonstart!

I år kan man vel kun være enig i, at der er lagt op til en uhørt spændende sæson, hvor holdene ser mere klar ud end tidligere. Specielt den ændring at man nu må have 3 ikke EU-spillere på holdet, har betydet at flere hold har kunnet få større profiler ind på holdet.

Vores fire eksperter: Aske, Boba, Casper og Daniel vil i denne artikel give hver deres bud på, hvordan holdene klarer sig i sæsonen. Vi har inddelt rubrikkerne i placeringer, og vi lægger selvfølgelig ud med nummer 8!

8. Pladsen

Aske: Stevnsgade SuperMen

Et rigtigt spændende HOLD. Hvis Stevnsgade skal gøre sig forhåbninger om overlevelse, så er det holdet og sammenholdet, der skal sikre dem det. Holdet består primært af ”kasserede” ligaspillere, og de vil selvfølgelig også gerne vise, at de har, hvad der skal til for at spille i ligaen. Alt mellem 5-8 virker som en mulig slutplacering.

Boba: Stevnsgade SuperMen

Jeg tror at Stevnsgade kommer til at overraske positivt, dog ikke i så stor grad at de ryger helt op af listen. De har masser at bevise, især de ligaspillere der ikke helt fik vist det de ville sidste gang de var der. Men det er svært at forudsige om de har det der skal til for at holde niveauet i alle kampe. De har et ungt hold, med masser af power og energi. Umiddelbart har jeg dog svært at se hvem der skal vinde kampene for dem, og hvem der skal score pointene. Det de derfor skal satse på er en solid holdindsats. Jeg tror dog som sagt at de sagtens kan overraske, og ende højere op på tabellen. Umiddelbart får de sidste pladsen fordi de er nye i ligaen.

LÆS OGSÅ:
Offseason review: Stevnsgade SuperMen

Casper: Stevnsgade SuperMen

Anført af Mickey Dennis på trænerposten er de allerede langt. Holdet har ikke de vilde profiler, men de har noget der næsten er endnu vigtigere i basket – nemlig et solidt sammenhold, med spillere der kender hinanden ud og ind. Tror nødvendigvis ikke man ser Stevnsgade vinde mange kampe i år, men jeg tror man vil opleve et friskt og spilleglad hold.

Daniel: Hørshom

Jeg vil faktisk skyde Hørsholm til at kunne blive alt fra 6-8. Det kommer helt an på, hvad de nye danskere præsterer. Andreas Meilby og David Harder er gode spillere og sammen med Frederik H. N. ser de første positioner fornuftige ud. Derimod er man tyndt besat under kurven. Asbjørn Midtgård er eneste rigtige center, og er meget ung. Evan Yates er der ikke meget kendskab til, men med sine knap 2 meter skal han godt være atletisk for at kunne gøre en forskel.


7. Pladsen

Aske: Hørsholm 79ers

Lige så svært det er at spå om de øverste fire, lige så svært er det at spå om de nederste fire. Jeg synes egentligt, at de har hentet fornuftigt ind, men en stor amerikaner ville gøre utroligt meget for Hørsholm. Dér synes jeg, at de ser meget svage ud. Dog spændende med tilgange som David Harder og Andreas Meilby.

Boba: Hørsholm 79ers

Hørsholm har i år valgt at satse mindre på udlændinge og mere på danske spillere, og klubben stiller op med et af de yngste hold i Basketligaen. Og netop de unge kommer i denne sæson til at blomstre tror jeg. Og derfor ser jeg Hørsholms sæson, som en sæson hvor de skal udvikle sig, og komme stærkt igen til næste år. Jeg tror nemlig at holdet kommer til at få det svært med at holde niveauet i alle kampe, med den manglende bredde og erfaring, og derfor er en sjetteplads måske også at skyde for højt.

Holdet har masser af potentiale, men ender nok ikke i den øvre del af tabellen, ihvertfald ikke i år. Jeg ser dem dog utroligt stærke om en sæson eller to, hvor de unge spillere er blevet mere modne, og fået lidt erfaring under huden! Omvendt føler jeg dog at holdet kan gå hen og overraske og slutte højere op, hvis nogle af de unge går hen og eksploderer, eller hvis de skulle beslutte sig at trække endnu en amerikaner eller to til klubben samt melde Bojan Marinkovic klar til at spille efter sin skade tidligere på året.

LÆS OGSÅ:
Offseason review: Hørsholm 79ers

Casper: Hørsholm 79ers

Jeg tror de får en enormt hård sæson, hårdere end de lige regner med. Deres hold præges af solide danske spillere, og unge talenter. Jeg tvivler på at det er nok for nordsjællænderne. Umiddelbart vil jeg mene at det eneste hold de er stærkere end, er oprykkerne Stevnsgade.

Daniel: Stevnsgade SuperMen

Jeg tror ikke, der er nogen tvivl om hvilke 4 hold, der kommer til at være i top 4 og i bund 4. Spørgsmålet er mere, hvordan det kommer til at se ud på de enkelte pladser. Jeg har egentlig ret stor tiltro til oprykkerne. En rutineret og respekteret spiller på trænerposten, og flere gamle ligaspillere, som dog ikke selv er så gamle endda. Jeg må dog erkende, at som de andre klubber har hentet ind, så får de en hård sæson. Det bliver dog tæt i bunden, uden tvivl.


6. Pladsen

Aske: SISU

For en uge siden havde jeg dem som stor kandidat som nedrykker. Det tror jeg ikke længere på. De har fået nogle særdeles spændende spillere ind, men med det sagt, så tror jeg heller ikke, at det kan blive til mere end højst en femteplads. Ligaen deler sig simpelthen mellem top og bund, men SISU kan godt gå ud og drille lidt.

Boba: SISU

Puha – I lang tid så det rigtig sort ud for SISU, der har mistet godt og vel alle profiler samt deres cheftræner. De lignede et hold der med sikkerhed kunne reservere 8. pladsen i ligaen. Og det er svært at huske hvornår de sidst har udskiftet så drastisk som i år.

Men nu ser det hele langt bedre ud. Stortalentet Jacob Glarbjerg er helt sikkert klar på at vise sit værd på den store danske scene og ligeledes Alassan Touray der i denne sæson kommer til at få mange minutter. Frederik Rungby har SISU formået at beholde, og samtidigt hentet to amerikanere samt Luciano De Souza, der leverede fine præstationer for Næstved. Med så mange udskiftninger er det ikke usandsynligt at der kommer masser af bumps på vejen for drengene fra Gentofte i år, hvor der ligger meget arbejde i at spille holdet sammen. Men kan de få det til at klikke, ser det hele faktisk ret fornuftigt ud.

LÆS OGSÅ:
Offseason review: SISU

Casper: Randers Cimbria

Randers bliver også spændende at følge. De er gået back-to-basics med Bonell Colas, Chris Nielsen og DJ Smedley. Desuden har de netop præsenteret Charlie Burgess, som altså vender tilbage til Randers. Umiddelbart ikke den rigtige signing i mine øjne, da man mangler noget størrelse til at supplere Bonell Colas inside. Spørgsmålet er om de får hentet noget ind, ellers rækker det kun til en 6. plads. Igen et hold der nyder at spille med hinanden, og det kan godt bringe dem langt. Men en placering udenfor top 4 er nok mest realistisk.

Daniel: SISU

SISU burde man forvente til at lægge ligge efter top 4, men jeg synes udskiftningerne har været for store. For det første har de skiftet ud på trænerposten, og en trup skal altid lige vænne sig til nye systemer. Derudover har man sagt farvel til både Mikael Vincents og David Harder, to der har betyder meget for SISU. Topscorer Darryl Partin er heller ikke at finde mere, men det kan lukke op for, at de andre får lov  at afslutte lidt.
Det bliver dog spændende at se, hvad Jacob Glarbjerg kan under kurven, men selvom de har tre store folk, så var jeg ikke imponeret af Grubovic sidste år og Asger Hjort er stadig en ung spiller.


5. Pladsen

Aske: Randers Cimbria

DJ Smedley, Charlie Burgess, Chris Nielsen og Bonell Colas. Lyder det som noget, man har før i Randers? Ja, det må man sige. Dog er holdet rundt om de fire profiler ikke noget at råbe hurra for, men de fire er alene nok til at hente en del sejre hjem. Hold nu op, der bliver fart på i Randers! Run’n’Gun!

Boba: Randers Cimbria

Det kan aldrig helt gå galt når man både har DJ. Smedley, Chris Nielsen, Bonell Colas og nu åbenbart også Charlie Burgess på holdet. Fire profiler der skal bære holdet igennem. Spillestilen er der vidst heller ingen der er i tvivl om eftersom man har Morten Verner Hansen og Tat Tucker tilbage på sidelinien.

En ting Randers dog mangler i denne sæson er dybde, og højde. Bonell kommer til at få det svært mod mange hold i og med at han skal klare sig godt og vel alene under kurven. Og de fire alene, kan næppe på ene fod vinde de store kampe.

LÆS OGSÅ:
Offseason review: Randers Cimbria

Casper: SISU

Selvom de var sent ude med præsentationen af holdet, så ser årets SISU-hold, faktisk rigtig spændende ud. Med en amerikansk “pass-first”-pointguard, et par solide forwards i Luciano, Rungby og Canty. Dette krydret med nogle store folk, som dog nok ikke vil dominere ligaen, giver dem et på papiret ret solidt hold. Tror man vil se SISU drille flere af de store hold, og hvem ved, måske kan blande sig omkring en top 4-5 stykker.

Daniel: Randers Cimbria

Hvis man ser på helheden hos Randers, så ser det tyndt ud, men hvis man kigger på start 5’eren, ja så er det straks en anden snak. Med DJ, Burgess, Chris Nielsen og Bo Colas kan man sagtens drille de store klubber. Et par forstærkninger mere, ja så vil jeg faktisk gå så langt, at det burde være en top 5 og en bund 3, men Randers mangler dybde på holdet.


4. Pladsen

Aske: Horsens IC

Mange vil være uenige af dette valg, men jeg synes Horsens mangler utroligt meget fysik under kurven. De har hentet Jyles Smith, som uden tvivl er en dygtig spiller, men vi så også, at han nemt kommer i fejlproblemer og bredden på de tunge positioner er tynd i Guld-land.

Boba: Horsens IC
Det er lige nu svært at forudsige om hvorvidt Horsens IC kan få den samme succes-sæson, som sidste år med guldmedaljer i både Basketligaen og pokalturnering. Men den første fornemmelse er nej, det kan de ikke, på trods af at de stadigvæk har et fantastisk hold!

Der er skiftet en del ud, og især tabet af Skyler Bowlin tror jeg kommer til at gøre ondt. Sidste gang de tabte ham gik det ikke særligt godt, men forhåbentligt kan den nye amerikaner Nimrod sammen med Addison og Gabriel Iffe Lundberg vise samme klasse. Derudover virker det til at HIC, langt fra er ligeså stærke under kurven som sidste år, hvilket var en af årsagerne til at de havde så stor succes. En ting som også kommer til at ramme HIC hårdt, eftersom både Bakken, Svendborg og Næstved ser meget stærkere ud under kurven!

LÆS OGSÅ:
Offseason review: Horsens IC

Casper: Svendborg Rabbits

Svendborg er nok det hold jeg er mest i tvivl om. Man har sagt farvel til Will Paul og Johnell Smith, og ind har man fået 3 helt nye amerikanere. Om holdånden kan bære det i Svendborg er spørgsmålet. Kan de få det hele til at fungere, tror jeg som sådan godt man kan se Svendborg spille med omkring 1. og 2. pladsen, men det kan bestemt også gå den anden vej. Man har Liam Potter tilbage, som kan blive en vigtig brik i topplaceringen. Men pga. meget uvished, og en lidt tvivlsom bredde, så har jeg dem på 4. pladsen.

Daniel: Team FOG Næstved

Nu var jeg inde og se dem i pokalkampen mod HØBAS, og jeg var ikke imponeret. Nej nej, det var et dårligere hold og Næstved kunne prøve nogle ting af, men jeg kunne simpelthen ikke se en gameplan. Samme fremgangsmåde som sidste efterår – jeg tror ikke på det. På papiret er det dog måske det stærkeste Næstvedhold til dato, så kan Bogdan finde melodien, ja så kan man godt gå hele vejen. Man skal dog ikke først komme i gang i januar, som man har for vane.


3. Pladsen

Aske: Team FOG Næstved

Næstved kan blive sæsonens helt store overraskelse. De har fået nogle spændende spillere ind og beholdt Chris Gabriel. De bliver spændende at følge! Især efter den måde de sluttede sidste sæson af på. Eneste men er, at det er Næstved, og de har det med at skuffe slemt, når det ser lovende ud. Det kan blive fugl eller fisk for Næver, og det kunne blive en meget spændende match-up mellem dem og Horsens.

Boba: Team FOG Næstved

Team FOG Næstved satser stort i denne sæson, og de kan da også gå hen og overraske alt og alle. De har de sidste par år gjort nogle gode ting i transfervinduerne, og sørget for at holde på de danske profiler og opbygget et godt fundament og stamme af spillere, der i år kan få gennembrud. De er atletiske, de kan skyde, og de er langt stærkere under kurven end sidste år.

Samtidigt med den danske base, har de sikret sig Chris Gabriel i flere år i fremtiden. Han var en vigtig faktor sidste år, og det bliver han også i år, hvor han får hjælp af Nikola Tadic og Cheik Sane, der begge ser rigtig stærke ud under kurven. Næstved samtidigt fået en spændene guard i Troy Franklin, der ser langt bedre ud end Corin Henry! Derudover har man hentet Caleb Walker tilbage som også ser bedre ud end sidste gang han var her. Med en ny Arena om et par måneder tror jeg de får et rigtig godt boost. Jeg tror at de får en god sæson, men at det først kommer fuldt ud til udtryk i slutspillet ligesom sidste år.

LÆS OGSÅ:
Offseason review: Team FOG Næstved

Casper: Horsens IC

Det bliver en hård nød at knække for Horsens, at skulle erstatte Skyler Bowlin, Baye Keita og Ante Gospic. Umiddelbart kan erstatningerne Hilliar, Lundberg og Smith, formentlig gøre skaden god igen. Men overall synes Jeg Horsens er svækkede i forhold til sidste år. De mangler i den grad noget størrelse, og noget bredde i mine øjne. Spørgsmålet er om man har nok i 6 solide profiler, man har i hvert fald ikke råd til skader og fejlproblemer. Specielt ikke inside, hvor unge Lasse Elbæk nu skal vise sit værd.

Daniel: Svendborg Rabbits

En godt trænerteam og anfører på banen betyder meget. At man har kunne beholde Porta, kan sagtens være Svendborgs vej til finalen. Han har tager kontrollen, som sjældent set før. Han har det dog med at tabe hovedet, hvilket kan være en hæmsko, hvis Rabbits ikke får tingene til at køre. Man har sagt farvel til Johnell og Planthin, men har fået et par spændende amerikanere ind, samt fået Liam Potter klar, så Svendborg kan gå en spændende sæson i møde.


2. Pladsen

Aske: Bakken Bears

Bakken har klart det bredeste hold i ligaen, og så har de endda kun en amerikaner pt. De ser uhyggelige ud, men jeg tror, at de får stor succes i Europa. Det kommer dog også til at koste på den hjemlige front, hvor jeg ser dem snuble i enten semifinalerne eller finalen. Samtidigt har der været meget udskiftning på både spiller- og trænersiden, og jeg tror ikke, at de går hele vejen for andet år i træk.

Boba: Svendborg Rabbits

Svendborg har måske en af de bedste starting fives i ligaen. De har samlet et lækkert hold sammen til denne sæson, og har ærligt talt måske den stærkeste trup nogensinde i klubbens historie. Nyt energi og masser af styrke inside kan få kaninerne langt i denne sæson. Samtidigt virker de nye spillere til at være hurtige og atletiske, som Porta kan udnytte fuldt ud.

Spørgsmålet er dog om holdet kan levere fra dag et af. Craig Pedersen og Arnar Gudjonsson har haft deres at se til med det islandske landshold ved EM, og ikke haft så meget tid med holdet. Men mon ikke den garve canadiske cheftræner har helt styr på situationen, og kan lede sit hold til succes i denne sæson. En anden ting jeg frygter er at Svenne får problemer på guardpladsen hvor de er noget så tyndt besat. Spørgsmålet er derfor, kan Porta klare løjerne alene? Kan han, når de langt, kan han ikke, ja så gør de ikke.

LÆS OGSÅ:
Offseason review: Svendborg Rabbits

Casper: Team FOG Næstved

Team FOG Næstved bliver lidt som Svendborg, et hold som kan gå begge veje. De har også haft stor udskiftning i år, med 4 helt nye spillere i truppen. Man ved at Troy Franklin kan tage over for Corin Henry, og Caleb Walker kender man også. Som et af de eneste hold i rækken, synes jeg Team FOG ser stærke ud på alle positioner, samtidig med man har en rigtig solid bredde.
Der er ingen tvivl om at Næstved vil blande sig i toppen, om det så bliver nummer 1 eller 4, er umuligt at forudsige. Men umiddelbart ligner det at Næstved-holdet har dækket alle pladser på holdet solidt af.  Samtidig kommer de ind i en spritny Arena, som formentlig vil give dem et kæmpe rygstød på hjemmebane.

Daniel: Horsens IC

Vigtigst af alt: Man har beholdt Arnel Dedic. Værst af alt: Skyler Bowlin er smuttet. Arnel er en træner, der får det maksimale ud af hans spillere. Han har, i mine øjne, gjort et scoop og hentet Iffe Lundberg. Man har kunne beholde Vedran og Brian Fitzpatrick, men tabet af Skyler, som har Horsens-blod i årene, kan være den faktor, der gør, at man må overlade 1. pladsen til andre hold. Man har dog stadig fået samlet set, på papiret, fantastisk hold, så mon ikke vi ser Horsens helt oppe og snuse til 1. pladsen.


1. Pladsen

Aske: Svendborg Rabbits

Jeg tror ikke de vinder grundspillet, men alligevel tror jeg, at de ender med guld om halsen, når sæsonen sidste kamp er spillet. Porta er fænomenal, og nu har de fået spillere ind, der passer langt bedre til hans måde at spille på. Samtidigt har de fået højde og drøjde, og de har, hvad jeg tror bliver ligaens stærkeste Starting-5.

Boba: Bakken Bears

Ny træner og nye profiler. Bakken Bears er sultne efter succes efter et dårligt år uden DM-guld, uden en pokalfinale, og uden succes i EuroChallenge. Jeg tror at de får et godt år i denne sæson!
Transfervinduet i Bakken Bears har været et af de bedste nogensinde, hvor aarhusianerne har hentet Mikkel Plannthin, Darko Jukic, Carles Bivia, Keane Thomann og Michel Diouf. Det er sku gode indkøb, der er svære at slå. Indkøb som sikrer truppen på alle punkter. Bears har nemlig både dybde, højde, styrke, atletik, scorerer, ja de har godt og vel alt hvad de skal bruge for at vinde både DM, pokalen og få succes i FIBA EuroCup. Israel Martin har kort sagt alt hvad han skal bruge for at få en god sæson, og alt ligger nu i hans hænder for at få det bedste ud af holdet.

LÆS OGSÅ:
Offseason review: Bakken Bears

Casper: Bakken Bears

Bakken Bears er mine favoritter til at vinde mesterskabet i år. Med deres historik og dominans de sidste 15-20 år, kan en enkelt svipser ikke ændre på at de er den største klub i Danmark.
Samtidig er deres konkurrenter, Horsens, umiddelbart svækkede i forhold til sidste sæson. Bakken Bears, ser derimod væsentlig stærkere ud, med tilgangen af Darko Jukic og Mikkel Plannthin, udover de to store folk, Diouf og Thomann.
Eneste ubekendte, er deres træner som er ny. Spørgsmålet er om han kan tage hvor Ville Touminen slap.

Daniel: Bakken Bears

Der burde ikke være nogen tvivl. Man har snart hentet samtlige gode, danske basketspillere til, og kan i år præstere at kunne starte med stærkeste line up kun med danskere. Darko Jukic er kommet hjem fra Sverige efter en fantom  sæson for ham, og Mikkel Planthin er hentet hos rivalerne Svendborg. Eneste hæmsko, som jeg ser det, er at Big Chris og Nicolai Iversen er nogle ældre herre – har de dét i sig, som det kræver at spille mange kampe i ligaen, pokalen og Europa? Man har dog garderet sig godt under kurven ved at hente en gammel kending ind – den gamle Horsensspiller Keane Thomann, som senest har været i BMI i 1. division, og senegalesiske Michel Diouf.

Følg basketligaen live på Fullcourt.dk/LIVE

Foto: Trine, Vildmedfoto.dk

Skrevet af

Denne profil bruges som forfatter til artikler med indhold fra flere af vores skribenter i samme artikel. F.eks. forudsigelser og gennemgange af hold og spillere, fra diverse turneringer.

Andre artikler med dette emne

Bakken Bears

Det gik uden problemer for Bakken Bears, der onsdag aften var på besøg hos Holbæk-Stenhus. Selv med flere erfarne spillere ude formåede Bjørnene alligevel...

Bakken Bears

Bakken Bears er fortid i denne sæsons udgave af FIBA Europe Cup, men der er gode nyheder for Bakken Bears omkring deres seks kampe...

Basketligaen

En gammel kending af Randers Cimbria vender tilbage. I dag har klubben offentliggjort, at de har hentet Bakary Camara tilbage.

Bakken Bears

Bakken Bears indtræder i den europæiske turnering, ENBL, som Svendborg Rabbits også deltager i. De overtager en plads, fordi Svendborgs israelske modstander, Hapoel Beer...

Nyhedsoversigt

Den tidligere Svendborg Rabbits-spiller, Tyrn Flowers, skal spille for den cypriotiske klub AEL Limassol BC.

Nyhedsoversigt

Den tidligere MVP i Basketligaen og Team FOG Næstved-spiller, Mike McGuirl, der i fredags blev opsagt i MLP Academics Heidelberg, har nu fundet sin...

Basketligaen

Formstærke Horsens IC vandt deres ottende kamp i træk i Basketligaen, da de besejrede Bears Academy med 56-88.

Basketligaen

Det blev en Randers-sejr, da de havde besøg af BMS Herlev søndag eftermiddag. Kampen sluttede 86-76 til Randers Cimbria.