fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Aalborg Vikings

Historisk kamp i Aalborg når Bakken kommer på besøg

Det så ud til at Aalborg Vikings’ kamp mod Bakken Bears i Aalborg skulle være en forholdsvis udramatisk affære, udover at det kan se ud til, der ingen udlændinge er på banen. Mandag middag ændrede Bakken Bears dog den situation idet de fyrede head coach Phil Dejworek efter bjørnene havde vist svaghedstegn de sidste uger. Ny træner er Steffen Wich, den mest vindede træner i Bears’ historie.

Læs også: Phil Dejworek færdig, Steffen Wich overtager

Fokus vil nu være om Wich kan få bjørnene til at brøle igen. Helt siden starten af 90’erne har århusianeren trådt til, når klubben har haft brug for ham. Det var under Wich, klubben, dengang som Skovbakken Basketball, vandt det første mesterskab, og under ham, de udviklede sig til det måske bedste kollektiv i dansk basketballs historie, skriver klubben i en pressemeddelelse.

Vikings head coach Mads Olesen kender Wich indgående:

Steffen var underviser på min Diplomtræneruddannelse midt i 90’erne på Aalborg Sportshøjskole, og i den forbindelse fik vi et førstehåndsindtryk af hvordan han er som træner. Det var det år, Skovbakken vandt deres første mesterskab, og det er faktisk meget sjovt at sidste gang vi var på en bane sammen som trænere var i den sidste finalekamp i 1997, da vi trænerstuderende fik lov at sidde på bænken i Aarhus Stadionhal.

Vi har selvfølgelig begge udviklet os meget siden da, men jeg er helt sikker på at det bliver et topmotiveret Bakkenhold, vi får at se i Aalborg onsdag.

Det er stadig to vingeskudte hold, der mødes i Aalborg Stadionhal, hvor der kan blive den første kamp i ligaen i årevis helt uden udenlandske spillere på banen. Normalt har de to klubber to amerikanske spillere hver, samt europæiske spillere til at komplementere dem, men onsdag er en helt speciel situation, da ingen udlændinge i skrivende stund er med.

Aalborg har måttet sende de to amerikanere Rob Delaney og Ryan Willen hjem med alvorlige skader, og det samme er sket for Bakkens Orane Chin. Samtidig er Bakkens point guard Chad Tomko blevet fyret på gråt papir for at nægte at spille i en pokalkamp, og deres store tysker Mike Dejworek er samtidig ude med en skade. Begge klubber er klar med afløsere for amerikanerne, men på grund af regler om licenser og krav om arbejdstilladelse, er de endnu ikke spilleberettigede.

Vikings har dog et es i ærmet i den 211 cm store serber Milan Bjegovic, der afventer arbejdstilladelse. Vikings træner Mads Olesen håber Bjegovic kan spille, men er ikke fortrøstningsfuld:

Selv om det vil være sjovt at spille en historisk kamp med kun danske spillere, håber vi naturligvis meget at Milan kan spille. Han har været spilleberettiget under forbundets regler siden 5. december, så vi afventer kun Styrelsen for Fastholdelse og Rekrutterings afgørelse omkring arbejdstilladelse. Vi ansøgte om arbejdstilladelse d. 21. november, hvor Bjegovic også afgav fingeraftryk på den danske ambassade i Beograd. Styrelsen har et 30 dages behandlingsmål, så det er lige op over.

Vi håber selvfølgelig det bedste, da han vil være en stor forstærkning.

Det er især Bakken Bears’ store profil Chris Christoffersen som Bjegovic er udset til at kunne konkurrere med. Bjegovic matcher næsten Christoffersens 218 cm. Christoffersen har i flere år været en af ligaens bedste danske spillere og  og er dominerende under kurven. Han har i år snittet 10,5 point per kamp for Bakken og er lige nu den anden mest scorende for bjørnene, når man fraregner de manglende amerikanere.

Samtidig vil Bjegovic også være en hjælp til at stoppe Bakkens topscorer og anden store mand, Nicolai Iversen. Landsholdsspilleren har i denne sæson gjort sig til topscorer for sit hold med 15,7 point per kamp.

Vikingerne skal derfor op mod et af ligaens mest erfarne hold og det unge mandskab fra Aalborg skal have en god dag for at kunne hamle op med Bakken Bears.

Coach Olesen er dog ikke klar til at smide håndklædet i ringen, selv om Bjegovic ikke spiller:

Vi har nogle dygtige unge danske spillere, selv om de måske er lidt undervurderede. I den seneste hjemmekamp mod Horsens IC, der jo ligger delt nummer to i ligaen, vandt vi faktisk den del af kampen, hvor vi ikke spillede med danskere med 10 point, mens vi tabte med 23 resten af kampen. Det viser jo, at vi har en flok spillere, der spiller deres chance, og især spiller godt sammen og spiller hårdt, selv om de på papiret er overmatchede.

Spillere

Vikings:

Skader: Philip Christiansen og Lasse Kristiansen begge ude med langtidsskader. Ryan Willen og Rob Delaney er taget hjem med karriereafsluttende skader.

Andre spillere: Milan Bjegovic måske klar ift. arbejdstilladelse. Luis Guzman og Anthony Jones afventer spillerlicens og arbejdstilladelse og er ikke med.

Bakken Bears:

Skader: Mike Dejworek langstidsskadet (knæ). Orane Chin (knæ) ude for sæsonen med skade.

Andre spillere: Chad Tomko fyret pga. disciplinære problemer. Charles Parker afventer spilletilldelse og er ikke med.

Historie

Sidste opgør mellem Aalborg Vikings og Bakken Bears endte med en sejr i Vejby-Risskov hallerne på 108-87.

Sidste sæson var der hele seks opgør mellem de to hold. I grundspillet var der to klare Bakken sejre, og en gyser i Aalborg Stadionhal. Uden topscorer Ryan White formåede Vikings at bringe kampen i overtid, efter en klassekamp af især Tony Bishop, der scorede 29 point og tog 19 rebounds.

I slutspillet vandt Bears sikkert kvartfinalerne i tre kampe.

Skrevet af

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Andre artikler med dette emne

Bakken Bears

Fremtiden er på plads for amerikanske Skyler Bowlin, der har skrevet under på en toårig kontraktforlængelse med Bakken Bears.

Basketligaen

BC Copenhagen siger farvel til Durell Vinson, der har spillet sin sidste kamp for klubben.

Bakken Bears

De norske mestre Fyllingen Basket er det andet skandinaviske hold, der er blevet offentliggjort som deltager i næste sæsons ENBL.

Basketligaen

BC Copenhagen har forlænget aftalerne med de unge talenter Marius Øllegaard og Stevan Novovic.

Bakken Bears

19-årige Silas Oriane har skrevet under på en toårig aftale med tyske Tigers Tübingen.

Basketligaen

BMS Herlev har sikret sig en markant forstærkning til den kommende sæson, idet Leonardo Carlino søndag er blevet præsenteret i klubben.

Bakken Bears

De to tidligere Basketliga-spillere Deng Adel og Koch Bar er blevet udtaget til Sydsudans bruttotrup frem mod sommerens Olympiske Lege i Paris.

Basketligaen

20-årige Oliver Klit Kristoffersen tager turen over Atlanten, hvor han skal på college i Canada.