fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Bakken Bears

Derfor skal Bakken Bears ud i Europa! (Del 1)

BLOG: Hvorfor SKAL Bakken Bears spille Europa i den kommende sæson? Jo, det skal de, fordi de som danske mestre har adgang til den Europæiske EuroChallenge turneringen, der kan hjælpe med at give spillerne den erfaring de, og hele Danmark har brug for. Det kan overføres både til andre spillere herhjemme, og ikke mindst til det landshold, som vi alle så gerne ser tage skridtet videre til A-rækken.

Et muligt wildcard kunne desuden også give mestrene adgang til Eurocuppen, som er den anden bedste turneringen efter Euroleague. Det var netop tilfældet i 2011. Projektet var bare et umuligt scenarie, da klubben skulle have et budget på op imod 500.000 kr. for at dette skulle kunne lade sig gøre, hvilket de jo til stor ærgelse ikke havde på daværende tidspunkt.

I den første del af bloggen vil jeg gerne komme med mit bud på, hvorfor Bakken Bears burde og SKAL spille Europa istedet for i en nordisk turnering baseret på de økonomiske forhold både på kort og på lang sigt. I den anden del af bloggen vil der blive lagt vægt på kvaliteten i spillet og ikke mindst spillerne i netop Bakken Bears, samt modstanden de vil møde i Europa i forhold til en nordisk turnering.

Bakken Bears er i år blevet mestre efter en hæsblæsende finale mod Svendborg Rabbits. Aarhusianerne har efterfølgende udtalt, at der er to planer i sigte. Nemlig at deltage i Europa, hvis økonomien tillader det, eller i en nordisk turnering. Begge ideer lyder som rigtig gode valg, men den ene er nu mere indbydende end det andet, nemlig EUROPA!

 Nordisk turnering har ingen potentiale

Mange af de klubber, der deltager på EuroChallenge niveau har jo selvfølgeligt pengene, men der er jo også hold, som ligger på niveau med vores egen danske klub Bakken Bears. Kan klubben markedsføre sig bedst muligt derude, og samtidigt forsøge at skabe de bedst mulige resultater, vil det også efterhånden blive nemmere at hente bedre spillere. Der skal dog understreges, at tanken og ideen også går på at klubben regelmæssigt spiller i Europa.

Hvis vi tager de økonomiske aspekter i betragtning, vil det helt klart være billigere at spille i en nordisk turnering, da hverken rejseomkostningerne eller andre udgifter, nok vil løbe i den høje ende. Europæisk deltagelse ville dog blive en lidt dyrere forretning idet en rejse til eksempelvis sidste års deltagere fra Krasnye Krylia i Samare Rusland, nok bliver en rigtig, rigtig dyr fornøjelse. Set i betragtning i den lange ende, er europæisk deltagelse dog en meget bedre markedsføring end en nordisk.

Læs også: De danske mestre byder den nye træner velkommen

Hvis ikke alle, så kender de fleste hinanden heroppe i norden, så hvad kan man bruge det til andet end spild af penge og tid på en turnering der alligevel ikke bliver stærk nok? En europæisk deltagelse vil betyde at resten af Europa kan åbne øjnene endnu mere op for dansk basketball, de danske profiler, og  få skabt sig nogle kontakter der eventuelt kan føre til et samarbejde på forskellige områder der kan udvikles med rette hjælp. Endvidere kan de nuværende af klubbens sponsorer måske formå at udvide deres netværk til flere lande i Europa, der samtidigt kan gavne både dem selv, Danmark, og ikke mindst klubben selv i sidste ende.

Til sidst men ikke mindst, vil det også være muligt at tjekke markedet for spillere i de forskellige lande, man ellers ikke havde i overvejelserne. Spillere der muligvis kunne overveje et skifte til Danmark til en billigere pris end en amerikansk profil.

Lad os være ærlige, situationen i Europa er økonomisk set, ikke meget bedre end i Danmark, på trods af at mange sidder inde med netop den illusion, så er det forkert. Javist er der hold der har mange penge mellem hænderne, men der er altså helt sikkert også klubber som har samme budget som Bakken. Økonomien er svækket overalt, derfor er det i den grad muligt at hente nogle gode spillere til Danmark, der kunne gøre forskellen på ethvert hold. Det skal selvfølgeligt ikke lyde som om at, alt serveres på et sølvfad, for det kræver jo også et rigtig godt scouting-arbejde, og nogle gode kontakter. Der er mange faktorer der spiller ind på netop dette område.

 Økonomien er forbedret

Hvis man kigger på Bakken Bears økonomiske forhold i år, sammenlignet med de tidligere, er klubben kommet ud med et større minus på resultatopgørelsen. I år ligger resultatopgørelsen på -330.000 kroner, hvorimod den sidste år kun var på -199.00 kroner. Dette kan ses i betragtning af at Bakken Bears i denne sæson har set sig nødsaget til at flytte tilbage til Veljby Risskov Hallen, hvilket har givet nogle flytteomkostninger. Ikke nok med det, har klubben også haft nogle spillere der er blevet sendt hjem igen, hvilket helt sikkert også har kostet klubben nogle kroner.

På den positive side har klubben hævet deres indtægter fra 6,3 mio. kroner til 6,6 mio. kroner. Ikke nok med det, har klubben netop udført en succesfuld aktieudvidelse, der har sikret dem yderligere 750.000 kroner.

Læs også: Aktieudvidelse gav 750.000 kr. til dansk topklub

Sammenlignet med 2011 hvor Bakken fik muligheden for at spille Eurocuppen stod der  -1.273.000 kroner ud for resultatopgørelsen, hvor imod den i dag som sagt kommer til at ende på ca. -330.000 kr. i følge Bakken Bears rapport. Derfor taler de økonomiske forhold uden at have den store ekspertise på området, en smule for, at der måske er mulighed for at spille europæisk basketball i Aarhus.

Sidst men ikke mindst vil præmierne i Europa højest sandsynligt uden at have informationer omkring  dette, være større end hvad der kunne tilbydes i en nordisk turnering. Apropros præmier, og penge er der en anden stor grund til at Bakken Bears skal vælge Europa og ikke en nordisk turnering.

Skulle Bakken Bears få den fantastiske gyldne mulighed igen og få et wildcard til Eurocuppen, ville dette være et kæmpe plus, på grund af at turneringen bliver vist live ugentligt på EuroSport. Dette ville derfor betyde en stor eksponering af det danske hold og ikke mindst dansk basketball. Derudover vil det betyde en anden ting, nemlig tv-penge! Eurochallenge bliver desværre ikke vist i samme omfang, men visse kampe bliver dog opkøbt af tv-selskaber og vist live, ligesom at FIBA selv sender mange af kampene live via. FIBA Europe TV. Skulle Bakken vælge at spille i en nordisk turnering, er chancerne for tv-transmissioner højest sandsynligt ikke en del af projektet, og hvis de er, er der nok ikke ligeså meget at hente i det som i Europa.

Så hvorfor skulle man ikke satse på et europæisk deltagelse, der på lang sigt ville kunne give den effekt hele basketball Danmark har brug for? Spørgsmålet er dog også bare, er spillerne klar, kan de håndtere modstanden? Tja, både og…

Læs snart med i den anden del af bloggen.

Skrevet af

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Andre artikler med dette emne

Bakken Bears

Bakken Bears er pokalmestre, efter de i årets pokalfinale udspillede Randers Cimbria med 82-61. Bakken Bears gjorde det onde ved rivalerne fra Randers og...

Bakken Bears

Lørdag aften skal det afgøres, hvem tager titlen i årets pokalturnering. Bliver det Bakken Bears eller Randers Cimbria, der kommer til at løfte pokalen?

Basketligaen

Holbæk-Stenhus fuldendte et stort comeback og vandt fredagens opgør mod Bears Academy

Basketligaen

Det var et brag af en kamp, der blev spillet i Svendborg mandag aften. Det blev gæsterne fra Næstved, der løb med sejren. Kampen...

Basketligaen

Geof Kotila, der har været en af de mest betydningsfulde personer i dansk basketball er gået bort.

Basketligaen

Randers Cimbria Getafe vandt mandag aften med 89-99 ude mod Horsens IC og viste stor styrke inden årets pokalfinale, der finder sted i weekenden.

Bakken Bears

Bakken Bears vandt stort over BMS Herlev, som de besejrede for anden gang i denne sæson. Denne gang vandt de med hele 34 point,...

Basketligaen

BK Amager sejrede for anden gang i slutspillet, da de sikrede sig en sejr efter 40 tætte minutter mod Holbæk-Stenhus.