fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Aalborg Vikings

Vikings skruer ambitionerne op for næste sæson – Haywood og Burton forlader klubben

Aalborg Vikings skruer ambitionerne op for den kommende sæson, imens man samtidigt siger farvel til klubbens to amerikanske profiler Haywood og Burton. Cheftræner James Vear tager to år mere i klubben.

Aalborg Vikings - Mikkel Thomasen

Pressemeddelelse: Aalborg Vikings skruer ambitionerne op for den kommende sæson, hvor  en placering midt i tabellen, flere tilskuere i hallen og Nordjyllands mest unikke sponsorprodukt er målet. I sidste sæson formåede Aalborg Vikings at hæve tilskuertallet fra 485 tilskuere per kamp til 652 tilskuere, og også i år er målet, at tilskuertallet skal stige:

– At der kommer mange mennesker i hallen for at se basketball, er noget vi også i år vil arbejde hårdt for. At folk nyder at se basketball i Aalborg Stadionhal giver ikke bare en bedre ramme for kampen, det giver os også et bedre produkt for sponsorerne – udtaler John Bennetsen, direktør for Aalborg Vikings. Den netop forgangne sæsons stigning i tilskuere på mere end 25% er blandt de bedste i hele BasketLigaen og det er noget, der giver Vikingerne tro på en fortsat stor interesse i basketball fra nordjyderne.

Nye ansigter i organisationen

Klubben tog i slutningen af sidste sæson afsked med Mads Olesen, der efter en stor indsats for klubben ønskede nye udfordringer. Det har betydet ændringer i organisationen, hvor en styregruppe bestående af tidligere og nuværende medlemmer af Aalborg Basketball Klub samt aktører fra det lokale erhvervsliv, skal stå for driften af klubben.

Annonce. Scroll for at læse videre.

James Vear på 2-årig kontrakt

Som en del af de nye ambitioner er der skrevet en 2-årig kontrakt med den engelske succes-træner James Vear, der i den forgangne sæson ledte Vikingerne til slutspillet. Direktør for Aalborg Vikings, John Bennetsen udtaler: Vear var en af hovedarkitekterne bag sidste sæsons fine resultater, og vi er derfor stolte over, at vi har indgået en 2-årig aftale med Vear.

Englænderens indsats blev da også anerkendt af resten af ligaens trænere, der kårede ham til årets træner i 13/14-sæsonen. Den 2-årige kontrakt skal sikre kontinuitet og fortsat sportslig udvikling.

Farvel til Burton og Haywood

Alt tyder på, at de amerikanske profiler Joe Burton og Joey Haywood ikke vil være at finde i Aalborg i næste sæson. Klubben ville gerne have forlænget kontrakterne med begge spillere, men det ser ikke ud til, at der kan opnås enighed om en ny kontrakt.

– Burton og Haywood havde begge en fantastisk sæson for os, og det har flere klubber i udlandet selvfølgelig bidt mærke i. Vi ville gerne have beholdt især Burton endnu en sæson, men nu må vi i stedet ud at se, om ikke vi kan finde en tilsvarende profil –  udtaler John Bennetsen. Klubben har derfor sat jagten ind på 2 nye spillere, der kan erstatte sidste sæsons stjerner, mens det også skulle være sikkert, at man heller ikke forlænger med amerikaneren Hillary Haley, der kom til Aalborg midt i sæsonen.

Annonce. Scroll for at læse videre.

– Vi har kig på et par meget spændende spillere, og vi forventer snart at have forhandlet de sidste detaljer på plads. Det kan tit være lidt af et lotteri, om de spillere vi finder, kommer til passe ind på holdet, men vi er optimistiske – ikke mindst på baggrund af vores valg sidste sæson,  hvor både Burton og Haywood var blandt de bedste spillere i ligaen og desuden meget velfungerende på holdet.

(Foto: Mikkel Thomasen)

Skrevet af

Denne profil bruges som forfatter til artikler med indhold fra flere af vores skribenter i samme artikel. F.eks. forudsigelser og gennemgange af hold og spillere, fra diverse turneringer.

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Siler Schneider skifter til Rasta Vechta, der spiller i den næstbedste tyske række.

Basketligaen

BMS Herlev leverede endnu en overraskelse, da de lørdag eftermiddag besejrede Svendborg Rabbits med 87-79.

Bakken Bears

Team FOG Næstved har i den grad meldt sig ind i kampen om førstepladsen i Basketligaen, efter de tirsdag besejrede Bakken Bears i Aarhus....

Bakken Bears

Bakken Bears levede op til favoritrollen, da de søndag slog Holbæk-Stenhus med 56-96.

Basketligaen

Bears Academy sejrede for tredje gang i sæsonen, da Værløse Blue Hawks blev besejret lørdag eftermiddag.

Basketligaen

BMS Herlev kæmpede sig fredag aften til sejr i Nørrebrohallen, hvor BC Copenhagen blev besejret med 84-92.

Bakken Bears

Bakken Bears var i fuld kontrol, da aarhusianerne torsdag aften på udebane besejrede Svendborg Rabbits.

Basketligaen

Nathan Scott forlader BC Copenhagen efter fem kampe. Det har klubben meldt ud.