fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Aalborg Vikings

Vikingerne tager imod de gule fra Horsens IC

Pressemeddelelse: Aalborg Vikings er kommet godt i gang med det nye år. En sejr over ligaens nummer fire, Hørsholm, sidste lørdag, har helt sikkert givet noget selvtillid.

Aalborg Vikings - Mikkel Thomasen

Sejren over Hørsholm bragte kortvarigt Vikings på en delt 5. plads i ligaen, og det er faktisk præcist to år siden klubben sidst var placeret så højt. Dengang endte vikingerne i slutspillet efter holdet i en sand gyser i sidste kamp i grundspillet slog førerholdet Svendborg Rabbits. I denne sæson er der også et begrundet håb om at nå slutspillet. Holdet har vist fremragende angrebsspil gennem de sidste 6-7 kampe, hvilket har været nok til at vinde fire af dem.

Forskellen i forhold til tidligere er, at flere forskellige spillere hele tiden er trusler, så modstanderne ikke bare skal koncentrere sig om nogle få spillere. Både Jeppe Kristiansen, Mads Kofod, Lasse Kristiansen og har og kan på en given dag lave 10-20 point, og der er svært at dække op.

Samtidig har de to nordamerikanere Joe Burton og Joey Haywood spilelt på et meget højt niveau. Haywood er ligatopscorer, og har været næsten ustoppelig, og Burton har leveret rigtigt godt arbejde under kurven.

Horsens er en af ligaens overraskelser denne sæson, idet de, efter sidste års flotte resultater, var regnet som et stensikkert tophold. Sådan var det ikke i efteråret.

Annonce. Scroll for at læse videre.

Læs også: Vikings slår 79ers efter OT

Horsens manglede en brik i deres pudslespil. Sidste års gode resultater var i stor grad opnået på baggrund af fantastisk spil fra den amerikanske guard Skylar Bowlin, og han spillede nu i Wels i Østrig.

Erstatningen, amerikanske Calvin Haynes, var en helt anden type. Meget mere egoistisk, og ikke med den karisma, der samler et hold.

Løsningen var enkel: Få Skyler Bowlin tilbage i folden. Alt flaskede sig, da Bowlin fik en aftale i stand om at forlade Østrig samtidig med at Haynes blev sendt hjem.

Bowlin har således en meget stor aktie i at Horsens har vundet de sidste seks kampe i streg efter kun at have vundet to af de første ni. Senest slog de rækkens nummer to Svendborg i en TV-kamp på dk4 torsdag aften. Dermed er Horsens igen at finde blandt favoritterne i Basketligaen.

Kampen er i øvrigt et dobbeltarrangement med Volleyballligaen, så tilskuere med billet til Vikingskampen kan også få lov at se Aalborg HIK mod Holte i Volleyligaen kl. 15 – og omvendt.

(Foto: Mikkel Thomasen)

Annonce. Scroll for at læse videre.

Skrevet af

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Andre artikler med dette emne