fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Aalborg Vikings

Vikingerne spiller for de danske soldater

Aalborg Vikings har valgt at gøre hjemmekampen i Basketligaen torsdag den 17. januar, der vises live på DK4, til en velgørenhedskamp til fordel for soldater og pårørende, der er berørt af skader eller dødsfald i forbindelse med internationale udsendelse.

Baggrunden for arrangementet er et ønske om at støtte en gruppe mennesker, der i forbindelse med Danmarks internationale opgaver er kommet i klemme, forklarer Vikings head coach Mads Olesen:

”Jeg arbejdede i mange år i England, hvor der er meget større tradition for at støtte velgørenhed end i Danmark. Imens jeg boede derovre opstod velgørenhedsorganisationen Help for Heroes, der støtter soldater, der er blevet såret i international udsendelse, fordi de engelske soldater brug for meget mere hjælp end den offentlige kan tilbyde. Sådan er det også i Danmark, og dermed opstod ønsket om at finde en organisation som hjælper nogle mennesker, der virkeligt har brug for det. ”

Det blev til et samarbejde med Familienetværket, der er den organisation der står bag den velkendte ”gule sløjfe”, og som hjælper nuværende og tidligere udsendte soldater og deres pårørende. Mere specifikt går pengene til kontoen for skadede soldater, der blandt andet støtter sports aktiviteter indkøb af hjælpemidler samt andre formål, der kan gøre soldaternes og de pårørendes liv lettere.

Udover at der er indsamling til fordel for skadede soldater, kommer nuværende soldater og veteraner med familie og pårørende gratis ind til kampen, forklarer Olesen:

”Udover at vi står for indsamlingen, er gratis adgang til den gruppe vores måde at kunne bidrage til en spændende og underholdende gratis aktivitet en aften. De skal blot medbringe militært eller veteran ID, eller, hvis de er pårørende, en flyer sendt ud af Familienetværket. For alle andre har vi sat prisen ned til 20 kroner for voksne og en ti’er for børn, og ud af det giver vi 80% til indsamlingen. Vi har selvfølgelig sat prisen ned i forventning om at den almindelige tilskuer så vil give et større bidrag til indsamlingen i sidste ende.”

Kampen er mellem Aalborg Vikings og Randers Cimbria, og den er nærmest en ny begyndelse for Vikings. Efter at de amerikanske spillere Rob Delaney og Ryan Willen måtte drage hjem med langtidsskader, er det to nye importspillere, med store kvaliteter, der får debut mod Randers siger Olesen:

”Hvor Rob og især Ryan var rigtigt dygtige spillere, spillede de alligevel på et universitet i USA, der måske ligger nummer 150 af 280, mens de to nye, Anthony Jones og Luis Guzman har spillet i top 15.”

Luis Guzman er en point guard på 191 cm, som spillede universitets basket på Temple University, hvor han spillede over 30 minutter pr. kamp i sin sidste sæson i 2009/10. Siden har han spillet professionel basket i Slovakiet og Den Dominikanske Republik.

Anthony Jones på 208 cm kommer med et måske endnu bedre CV, idet hans Baylor University Bears i to af de sidste tre år har nået kvartfinalerne, hvor de begge gange er blevet slået knebent af de senere mestre.

Skrevet af

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Andre artikler med dette emne

Bakken Bears

Lørdag aften skal det afgøres, hvem tager titlen i årets pokalturnering. Bliver det Bakken Bears eller Randers Cimbria, der kommer til at løfte pokalen?

Basketligaen

Holbæk-Stenhus fuldendte et stort comeback og vandt fredagens opgør mod Bears Academy

Basketligaen

Det var et brag af en kamp, der blev spillet i Svendborg mandag aften. Det blev gæsterne fra Næstved, der løb med sejren. Kampen...

Basketligaen

Geof Kotila, der har været en af de mest betydningsfulde personer i dansk basketball er gået bort.

Basketligaen

Randers Cimbria Getafe vandt mandag aften med 89-99 ude mod Horsens IC og viste stor styrke inden årets pokalfinale, der finder sted i weekenden.

Bakken Bears

Bakken Bears vandt stort over BMS Herlev, som de besejrede for anden gang i denne sæson. Denne gang vandt de med hele 34 point,...

Basketligaen

BK Amager sejrede for anden gang i slutspillet, da de sikrede sig en sejr efter 40 tætte minutter mod Holbæk-Stenhus.

Basketligaen

BC Copenhagen fortsatte den glimerende form og slog Bears Academy stort