fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Aalborg Vikings

Vikingerne gør sig klar – ”Bjørnen” igen i Aalborg

Der har ikke været aktivitet i det nordjyske hos vikingerne henover sommeren. Men nu er klubben altså klar med at præsentere holdets kommende spillere, efter at vikingerne for en måned siden meldte ud at den nye træner bliver den engelske James Vears.

Pressemeddelelse: Aalborg Vikings får også i den kommende sæson glæde af en af Basketligaens store danske profiler. 25-årige Søren Sørensen, med det meget passende mellemnavn Bjørn, fortsætter i klubben. Det har været en stor prioritet for Vikings at sikre sig hans fortsatte virke i klubben:

”Søren har gennem rigtigt mange år været Viking, og han tegner på mange måder vores hold, både udadtil og indadtil”, siger Vikings’ sportschef Mads Olesen. ”Han arbejder altid hårdt for holdet, og har vist sig som en stor profil, hvilket landstræneren også var enig i, da Søren blev inkluderet i landsholdstruppen, som en af de to reserver”.

Læs også: Aalborg Vikings ansætter ny cheftræner

Tidligere har Sørensen kæmpet om minutterne med udenlandske profiler, men sidste sæson gjorde han pladsen som small forward til sin egen, og med 32 minutter pr. kamp, var han den dansker, der spillede flest minutter.

Sørensen selv afdæmper på typisk facon forventningerne til sit eget spil, og vil hellere snakke om holdet:

”Jeg forventer da at tage større del i angrebet med scoringer og assists, og jeg vil forsøge at dominere reboundspillet og dække solid forsvar på forskellige positioner, men holdet kommer først. Jeg håber bare på en fed sæson, hvor vi kan konkurrere mod alle hold i ligaen, og forhåbentlig stjæle nogle kampe.”

Christian Hamborg fra Aalborg Basketball Klubs bestyrelse er glad for at Sørensen har valgt at fortsætte i klubben, og det er ikke kun på grund af hans kvaliteter på banen:

”Søren er et rigtigt klubmenneske. Han stiller altid op for klubben til camps og andre arrangementer, og det er selvfølgelig vigtigt for os i forhold til at skabe endnu flere fans. Børnene elsker ham jo. Sidste år fordoblede vi tilskuertallet, og Søren vil helt sikkert hjælpe os med vores ambition om at gøre det samme endnu engang inden for de næste år.”

Læs også: DBBF og Team FOG Næstved er uenige om reglerne – Hvem får ret?

Sørensen har været en fast bestanddel af Vikings-truppen siden han som 16-årig kom til klubben, hvor han stort set har spillet lige siden. Det er dog også blevet til et udlandsophold i Medway Park Crusaders i England. Søren er uddannet lærer, men arbejder lige nu med unge med forskellige problemer. Her i sommer er han blevet gift med Britt Christensen, der som danseinstruktør har været med til at levere underholdningen til flere af Vikings store kampe.

Statistik

Sørensen, var sidste sæson den 15. mest reboundende spiller i ligaen, da han tog 6,19 rebounds pr. kamp på kun 25 minutter i snit. Det er 10 pladser bedre end året før, hvor det blev til 4,83 rebounds. Ud af de øvrige 14 spillere i top 15 var der kun tre danskere, ligaens mest værdifulde spiller Darko Jukic samt danmarksmestrene Chris Christoffersen og Nikolai Iversen.

(Foto: Mikkel Thomasen)

Skrevet af

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Det var et brag af en kamp, der blev spillet i Svendborg mandag aften. Det blev gæsterne fra Næstved, der løb med sejren. Kampen...

Basketligaen

Geof Kotila, der har været en af de mest betydningsfulde personer i dansk basketball er gået bort.

Basketligaen

Randers Cimbria Getafe vandt mandag aften med 89-99 ude mod Horsens IC og viste stor styrke inden årets pokalfinale, der finder sted i weekenden.

Bakken Bears

Bakken Bears vandt stort over BMS Herlev, som de besejrede for anden gang i denne sæson. Denne gang vandt de med hele 34 point,...

Basketligaen

BK Amager sejrede for anden gang i slutspillet, da de sikrede sig en sejr efter 40 tætte minutter mod Holbæk-Stenhus.

Basketligaen

BC Copenhagen fortsatte den glimerende form og slog Bears Academy stort

Basketligaen

Der var masser af drama, da Randers Cimbria torsdag sejrede mod Svendborg Rabbits. Kaninerne havde muligheden for at stjæle sejren til sidst, men til...

Basketligaen

Onsdag aften tog Bears Academy imod Holbæk-Stenhus i Vejlby-Risskov Hallen, og forud for opgøret havde hverken af holdene været godt kørende. Academy havde tabt...