fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Aalborg Vikings

Viking nummer 8 er tilbage i trøjen

Aalborg Vikings får også i den kommende sæson glæde af en af Basket Ligaens store danske profiler. 24-årige Søren Sørensen, med det meget passende mellemnavn Bjørn, er blevet enig med klubben om en aftale for den kommende sæson, og det har været en stor prioritet for Vikings at sikre sig hans fortsatte virke i klubben skriver vikingerne i en pressemeddelelse.

Cheftræner Mads Olesen siger følgende om den 196 centimeter høje og 100 kg tunge power forward fra nordjyske Øster Vrå.

Efter min mening kommer Søren i denne sæson i top ti af de danske spillere i Ligaen. Søren har nok været lidt under radaren i ligaen, fordi Vikings de sidst par år har haft en amerikaner på hans plads, men sidste år viste Søren mig, at han er god nok til, at vi skal prioritere anderledes. I år rekrutterer vi ikke spillere på Sørens plads. Hans gåpåmod, fighterinstinkt, work rate og holdspil er særklasse og Søren vil helt klart være en af de spillere, der kommer til at bære Vikings i år.

Sidste sæson kæmpede Søren om spilletid med amerikanske Tony Bishop og det 213 centimeter danske kæmpetalent Sami Eleraky, men ingen af de to vil være at finde i vikingetrøjen i den nye sæson.

Vi har arbejdet hårdt på at Sami skulle komme til USA og det er heldigvis lykkedes. Vi er derfor på udkig efter en amerikansk spiller på hans plads, mens Søren er udset til en stor rolle som afløser for Bishop, der var ligaens mest reboundende spiller.

Sørensen selv afdæmper på typisk facon forventningerne til sit eget spil, og vil hellere snakke om holdet:

Jeg forventer da at tage større del i angrebet med scoringer og assists, og jeg vil forsøge at dominere reboundspillet og dække solid forsvar på forskellige positioner, men holdet kommer først. Jeg håber vi kan være med i kampen om en midterplads i ligaen, og derved øge vores muligheder for at gøre det godt når slutspillet kommer. Ellers håber jeg bare på en fed sæson, hvor vi kan konkurrere mod alle hold i ligaen, og forhåbentlig stjæle nogle kampe fra topholdene.

Vikings’ sportschef Christian Hamborg er glad for at Sørensen har valgt at fortsætte i klubben, og det er ikke kun på grund af hans kvaliteter på banen:

Annonce. Scroll for at læse videre.

Søren er et rigtigt klubmenneske. Han stiller altid op for klubben til camps og andre arrangementer, og det er selvfølgelig vigtigt for os i forhold til at skabe endnu flere fans. Børnene elsker ham jo. Sidste år fordoblede vi tilskuertallet, og Søren vil helt sikkert hjælpe os med vores ambition om at gøre det samme endnu engang inden for de næste år.

Sørensen har været en fast bestanddel af Vikings-truppen siden han som 16-årig kom til klubben, hvor han stort set har spillet lige siden. Det er dog også blevet til et udlandsophold i Medway Park Crusaders i England, hvor han havde Vikings’ nuværende head coach Mads Olesen som træner. Søren læser til lærer, og bor sammen med Britt Christensen, der som danseinstruktør har været med til at levere underholdningen til flere af Vikings store kampe.

Statistik

Sørensen, var sidste sæson den 25. mest reboundende spiller i ligaen, da han tog 4,83 rebounds pr. kamp på kun 25 minutter i snit. Ud af de øvrige 24 spillere i top 25 var der kun otte danskere, og Bjørnen måtte oven i købet kæmpe om reboundene med de to holdkammerater Tony Bishop, der var den mest reboundene med over 11 pr kamp, og den høje Sami Eleraky, der stod for næsten seks pr. kamp.

Skrevet af

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

BMS Herlev hentede sin syvende sejr i sæsonen, da Bears Academy blev besejret med 61-68,

Bakken Bears

Bakken Bears vandt stensikkert med 76-105 lørdag eftermiddag, da de gæstede Amagerhallen og BK Amager.

Basketligaen

Randers Cimbria fortsatte de imponerende takter, da det lørdag eftermiddag blev til en overbevisende hjemmebanesejr mod Holbæk-Stenhus på 96-63.

Basketligaen

Bears Academy tog torsdag aften fusen på Team FOG Næstved, der blev besejret med 102-104. Academy lavede et flot comeback og tildelte Næstved deres...

Basketligaen

Onsdag var der to kampe på programmet i Svendborg. Først landskampen mellem Danmark og Australien. Og bagefter var der basketball på programmet igen. Værterne...

Basketligaen

Tirsdag kunne ligaens førerhold, Team FOG Næstved, præsentere et underskud på driften i 2021/2022 sæsonen. Det skriver klubben i en pressemeddelelse på deres Facebookside.

Basketligaen

Holbæk-Stenhus´ kedelige stime af nederlag fortsætter. Søndag blev holdet besejret af Værløse Blue Hawks.

Basketligaen

En stærk anden halvleg sikrede Horsens IC sejren, da BK Amager søndag var på besøg i Forum Horsens.