Vanvittige Chris Nielsen skyder BK Amager i sænk

Randers Cimbria tog en storsejr over BK Amager takket være en brandvarm Chris Nielsen, der satte ny personlig rekord og lavede en triple-double.
Foto: Sam's Photos
Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter

Randers Cimbria gav lørdag eftermiddag BK Amager en afklapsning, da de tog en 125-85 sejr. Kampen bød på debut til to nye Randers spillere, men det var holdets mest rutinerede mand, Chris Nielsen, der trak overskrifterne, da han satte ny personlig rekord med 45 point, og så lavede han endda også en triple-double.

Randers var uden Jonathan Jeanne til kampen, da han var skadet, mens Tyre Gathright sad over, så der kunne være plads til holdets to nye spillere, Brandon Randolph og Preston Bungei.

Dominans fra start

Det var fra starten af kampen tydeligt, at BK Amager var oppe imod overmagten. Randers ligger til i toppen af Pro A, mens BK Amager er på en sidsteplads i Pro B med en enkel sejr, så favoritværdigheden var der ingen tvivl om. Det var da også Randers, der fra starten af kampen satte sig på spillet, hvor de især satsede på 3-pointskuddet. Holdets nye mand, Preston Bungei, lignede fra start en, der kommer til at være et positivt bidrag for Randers. Tre 3’ere og yderligere et par straffekast blev det til for Bungei i kampens første periode, hvor Randers hurtigt kom op på en tocifret føring.

Randers fortsatte med at trække fra takket være hurtigt spil og rigtig mange 3-pointsafslutninger. BK Amager havde egentlig held med at drille Randers lidt inde under kurven, blandt andet grundet Naughton, der spillede en flot kamp. Men selvom offensiven fungerede fint for udeholdet, så havde de ikke en chance for at følge med Randers’ firepower.

Chris Nielsen begyndte også at få tur i den, og han sendte den ene umulige 3’ere i kurven efter den anden. Mens Randers trak mere og mere fra, kom kampen pludselig til at handle om andet end, hvem der vandt kampen. Borgmesteren øjnede en ny personlig rekord for flest point i en kamp, som før opgøret lå på 41. Og så var chancen for en triple-double også inden for rækkevide.

I kampens sidste periode skete det så. Den ene 3’er efter den anden fløj i kurven, og med fire minutter igen scorede Chris Nielsen endnu en og nåede 42 point – ny karrierebedste i en alder af 36 var en realitet. Så gik kampen ind på en triple-double, og også det skulle lykkedes. Med 25 sekunder igen fik Randers bolden, og Chris Nielsen kastede bolden op på egen plade i håbet om at blive noteret for sin tiende rebound – men den hoppede statmanden ikke på. Han blev dog redet af, at Sturup kastede en airball i sidste sekund af kampen, som Nielsen stod klar til at samle op. Randers tog dermed sejren 125-85, mens Chris Nielsen fik sin 45 points triple-double.

Rekordmager og drømme debut

Chris Nielsen endte som sagt med ny karriebedste 45 point (hvilket også er bedst af en spiller i ligaen i denne sæson) samt 10 assists og 10 rebounds. Han skød desuden 11/15 på 3-pointsskud. Der kommer et interview op med Chris Nielsen i morgen. Derudover leverede debutanten, Bungei, en flot kamp med 23 point, 8 rebounds og 3 assists. Den anden debutant, Randolph, havde det lidt svære scoringsmæssigt, men lavede alligevel 6 point og 11 assists.

For BK Amager var bedste mand Jordan Naughton, der lavede 23 point og 5 rebounds. Oscar Quackenbush havde også gang i en flot kamp, hvor han også næsten fik lavet en triple-double med 15 point, 9 rebounds og 10 assists.

Næste kamp for Randers er topkamp ude mod Bakken Bears på onsdag. BK Amager skal i aktion igen næste lørdag ude mod Bears Academy.

Se andre spændende artikler